RSS

Lup in piele de oaie – UNICEF sponsorizează o nouă campanie pentru promovarea avortului sub pretextul protectiei femeii

12 oct.

 

oaie sau lup, lup sau oaie

UNICEF sponsorizează o nouă campanie pentru promovarea avortului sub pretextul protectiei femeii

Sigla Unicef, imaginea unui copil si a unei mame

 

O NOUA initiativa globala a fost lansata saptamana trecuta, in New York, de diferite agentii ale Natiunilor Unite si organizatii non-guvernamentale (NGO-uri), continand un apel la legalizarea avortului, relateaza corespondentii Institutului Catolic pentru Familiei si Drepturile Omului (C-FAM). Printre sponsorii acestei initiative numita “Grija pentru femei si copii” este Fundatia pentru Copii a Natiunilor Unite (UNICEF), o agentie a Natiunilor Unite care neaga cu obstinatie sprijinirea avortului sub orice forma.

Considerata a fi o campanie pentru sensibilizarea opiniei publice asupra scopurilor dezvoltarii de inceput de mileniu in privinta sanatatii femeilor si copiilor, agenda miscarii “Grija pentru femei si copii” contine o pledoarie pentru “siguranta avorturilor” sinonima cu avortul legal. Campania este coordonata de Parteneriatul pentru probleme maternale, puericultura si sanatatea copilului, prezidat de Kul Gautam, delegatul directorului executiv al UNICEF si asistentul Secretarului General al Natiunilor Unite, parteneriat care include printere altii: Fundatia Bill & Melinda Gates, Federatia Internationala de Planing Familiar, agentii de dezvoltare guvernamentala din SUA, Anglia, Canada si Bangladeshv cat si Organizatia Mondiala a Sanatatii si Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie.

 

Campania enumera o lista de boli severe care afecteaza sanatatea mamelor si concluzioneaza spunand: ”multe decese ale femeilor insarcinate ar putea fi prevenite daca femeile ar avea acces si ar putea beneficia de ingrijire la nivel profesionist”. “Grija pentru femei si copii” defineste “serviciu de calitate” ca fiind un proces ce include “atat servicii oferite inainte si in timpul sarcinii, nasterii si perioadei postpartum, cat si siguranta avortului.”

 


Proiectul “Grija pentru femei si copii” prezinta pe pagina de web inspaimantatorul titlu “Peste 10.000,000 de morti pe an. Prea multe pentru a fi ignorate.” Aceasta enorma cifra este cumulul a doua serii de inregistrari; numarul total al copiilor morti pe an din diferite cauze, in jur de10 milioane si numarul de femei decedate la nastere sau dupa, un numar suspect de mare pretins de unele agentii ale ONU, ridicandu-se la un total de 500.000 pe an.

 

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (WHO), mortalitatea infantila este calculata, de surse oficiale, incluzand data nasterii si decesului preluate din registrele oficiale, sondaje si/ sau dosare de evidenta a familiei. Pe de alta parte evidenta mortalitatii materne este, in cel mai bun caz, o estimare neconcludenta. Potrivit WHO, sursa primara a statisticilor mortalitatii materne, “datele acestei mortalitati sau alte cauze ale decesului nu sunt, de obicei, disponibile, sau, atunci cand sunt, nu pot fi concludente din cauza deficientelor sistemelor de inregistrare in statisticile oficiale”. Dr. Joseph Chamie, fostul sef al Evidentei Polpulatiei din cadrul ONU, statistician, a afirmat ca cifra de 500.000 de morti maternale nu poate fi valida si a refuzat sa o foloseasca.

 

Observatorii Natiunilor Unite pro-familie sunt ingrijorati ca focalizarea disproportionata pe nesiguranta avorturilor, bazata pe cifre ale mortalitatii puse sub semnul intrebarii, abate atentia de la preocuparea pentru riscurile majore de sanatate ale femeilor insarcinate, in lumea moderna. Expertii spun ca acestea ar fi sangerarile severe, eclampsia si nasterea dificila. Potrivit unui raport UNFPA din 2004, cele mai eficiente mijloace de diminuare a mortalitatii maternale nu sunt accesul la mijloacele de contraceptie si legalizarea avortului ci prezenta unui personal de obstetrica calificat si accesul la ingrijirea de urgenta in acest domeniu.

 

Cei care promoveaza avortul invoca adesea nesiguranta acestuia si mortalitatea maternala pentru a forta legalizarea asa numitului avort “in conditii de siguranta”. Criticii acestui punct de vedere aduc contraargumentul situatiei din Polonia, unde, de cand avortul a fost interzis cu strictete, in 1993, tara a inregistrat un declin dramatic in rata avorturilor si a deceselor maternale. In Irlanda, unde avortul ramane ilegal se inregistreaza una dintre cele mai scazute rate ale mortalitatii maternale din lume. Prin contrast, Statele Unite unde din 1973 a existat posibilitatea avortului la cerere, au raportat anul acesta o crestere a mortalitatii maternale.

 

Urmatorul eveniment programat in cadrul campaniei “Grija pentru femei si copii” este conferinta privind libertatea femeii, care se va tine la Londra intre 18 si 20 octombrie si care se axeaza in mare masura si pe dreptul la avort.

 

UNICEF-ul afirma cu tarie ca nu sustine practica avortului indiferent de forma pe care o ia. Totusi numele lor continua sa apara pe lista initiativelor pentru avort. Biserica Catolica a stopat contributia acordata UNICEF-ului in 1998, tocmai din cauza acestor pledoarii pentru avort, care continua sa apara. (Ilinca Zamfirache)

sursa

foto

foto 2

 
 

2 răspunsuri la „Lup in piele de oaie – UNICEF sponsorizează o nouă campanie pentru promovarea avortului sub pretextul protectiei femeii

  1. Likone

    februarie 16, 2011 at 9:52 pm

    Lumea trebuie informata…despre asa numitele maruntisuri si siretlicuri folosite de cei care detin Bulanu.,,,……Jos cu ei!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: