RSS

Noul Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara granitelor: Ips Hilarion Kapral

15 Mai

Ips Hilarion Kapral Igor Alexandrovici Kapral

Noul Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara graniţelor:

Ips Hilarion Kapral

Pe data de 12 mai 2008, Sinodul Arhieresc al Bisericii Ruse din afara graniţelor, în urma slujirii Parastasului pentru odihna adormitului Laurus, fostul Întâistătător al acestei Biserici, s-a întrunit pentru a alege un nou mitropolit, informează site-ul Patriarhiei Moscovei. La şedinţă au participat ierarhii Bisericii Ruse din afara graniţelor, alegându-l, la această înaltă slujire, pe Arhiepiscopul Ilarion de Sidney, Australia şi Noua Zeelandă. Conform Actului de comuniune, semnat de Biserica Rusă din afara graniţelor şi Patriarhia Moscovei în data de 17 mai 2007, Hotărârea de alegere a noului Întâistătător a fost trimisă spre confirmare Patriarhului Alexei al II-lea al Moscovei şi al întregii Rusii şi Sfântul Sinod.

Arhiepiscopul Ilarion (Igor Alexandrovici Kapral) s-a născut pe 6 ianuarie 1948, în oraşul Spirit River (Canada), în familia unor ţărani ucraineni, refugiaţi acolo în 1929.

În 1967 s-a înscris la Seminarul Teologic din Jordanville (SUA), după absolvirea căruia, în 1972, a intrat în Mănăstirea „Sfânta Treime”, din Jordanville.

Pe 2 decembrie 1974, fratele Igor a fost tuns în monahism, cu numele de Ilarion. În 1975 a fost hirotonit ierodiacon, iar în 1976 – ie-romonah, în acelaşi an absolvind cursurile Universităţii Siracuza.

Pe 10 decembrie 1984, a fost hirotonit episcop de Manhattan şi numit secretar al Sinodului Arhieresc. În 1995, a fost ales episcop de Washington, iar în 1996 – arhiepiscop de Sidney, Australia şi Noua Zeelandă.

Din 2006 este prim-adjunctul Sinodului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara graniţelor, fapt pentru care a şi fost locţiitor de preşedinte al Sinodului după trecerea la cele veşnice a mitropolitului Laurus.

(diac. E. ROGOTI)

sursa> http://www.ziarullumina.ro/articole;550;1;9505;0;

Nou-Intaistatator-al-Bisericii-Ortodoxe-Ruse-din-afara-granitelor.html

foto> http://i130.photobucket.com/albums/p251/rocor_ausnz/2007-04/pascha19.jpg

Anunțuri
 
 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: