RSS

Parada gay-lor din Chisinau a fost oprita!

18 mai

parada gay din chisinau 2008 oprita de oameni

Parada gay-lor din Chisinau a fost oprita!

11 mai 2008

Deja de o saptamana populatia din Chisinau era agitata: cica un grup de homosexuali veniti de prin aiurea au de gand sa marsaluiasca prin centrul capitalei. Activistii pentru prima data in istoria moldovei au depus flori la monumentul „victimelor holocaustului”, cu care deobicei se asociaza. Optimizmul homosexualilor din ajunul zilei in care se preconiza organizarea marsului s-a dovedit a fi o liniste inaintea furtunii.

Chiar in primele ore ale diminetii se simtea o atmosfera de incordare: tot centrul orasului era patrulat activ de politie, agentii serviciilor de informatie si securitate filmau staruitor tinerii care se adunau in grupuri.

Asa cum s-a comunicat anterior pe internet, militantii anti-gay urmau sa se adune in fata Palatului National la orele 10.00. Reprezentantii cultelor protestante, din motive necunoscute, au decis organizarea unei actiuni „pro-familia” separate.

Dupa port si comportament se puteau evidentia si grupurile care au venit sa opreasca actiunile Gender-Doc: reprezentantii Asociatiei Ortodoxe Preafericita Maica Matrona, batrani, tineri, barbati cu barbi, fete in batic si fuste lungi, skinheazii, Noua Dreapta in bocanci si national-bolsevicii cu fetele acoperite, tinerii de la ASCOR (Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani din Basarabia) si ASCOM (Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Moldova).

In timp ce lumea se pregatea de actiuni discutand activi miscarile care ar urma sa fie facute in cazul sosirii „sodomitilor”, protestantii organizasera o campanie de promovare ai propriilor culte, ei insa nu erau luati in seama, la moment exista o problema ceva mai importanta.
Stirea despre sosirea autobuzului cu „cu baieti albastri” s-a raspandit asemenea unui fulger. Lumea brusc s-a indreptat spre strada 31 august, unde, in fata Bibliotecii Nationale homosexualii se pregateau de mars, cu pancarte si baloane.

„Nu-i lasati sa treaca!” a strigat o femeie in varsta si multimea a blocat ca in cleste autocarul. Din toate colturile strazilor continuau sa soseasca grupuri de oameni, veteranii razboaielor din Afganistan si Transnistria faceau ordine printre multime pentru a debloca traficul rutier.
Unicul protest simbolic pe care au reusit sa faca homosexualii a fost aruncarea unui balon pe geam, care se ridicase in sus si disparuse printre crengile copacilor. Si alti „pasageri” din autocar au incercat sa faca acelasi lucru, dar toate baloanele au fost sparte de oamenii din strada.
Fetele activistilor gay nu exprimau optimism. La incercarea de a face cateva poze acestea si-au intors despretuitor spinarea ziaristilor demonstrand infricosatoarea inscriptie: „The European Parliament is watching” („Parlamentul European va priveste”). Probabil saracii gay nu sunt la curent cu ultimele informatii : adineauri Comisia Europeana a refuzat adoptarea directivei care ar prevedea interzicerea discriminarii minoritatilor sexuale, fapt care ar putea insemna o renuntare a UE la promovarea „drepturilor” perechilor homosexuale.

Deja era evident ca planurile Gender-Doc esuasera, iar orice incercare de a organiza niste actiuni de protest s-ar putea soldata cu acte de violenta din partea populatiei locale care este vadit nemultumita de poposirea „strainilor albastri”. Homosexuali au fost nevoiti sa-si stranga steagurile, pancartele si sa bata in retragere: doar dupa ce au asigurat multimea ca nu vor organiza nici un fel de marsuri, activistii gay au fost lasati sa plece in pace, fara a fi supusi unor violente.
Dupa ce a plecat autocarul, multimea de oameni s-a indreptat spre Piata Marii Adunari Nationale, pentru a se asigura ca „baietii albastri” nu se vor reintoarce, fapt care, judecand dupa reactia populatiei, era putin probabil.

Cultele baptiste organizasera un miting in fata cladirii guvernului cu ingenuncheri si caderi in transa. Skinheazii plecasera sa patruleze sediul Gender Doc, domnisoarele national-bolsevice imbracate in negru (semi-skinhead, semi-antifa) si cu fetele acoperite purtau in mana afise „anti-gay” iar unul din veteranii din afganistan anuntasera: „Razboiul s-a terminat fratilor, putem pleca pe la case!”


sursa> http://chisinau.novopress.info/?p=884

foto> http://logos.md/2008/05/13/parada-gay-lor-a-fost-oprita/


 
Scrie un comentariu

Scris de pe mai 18, 2008 în citadela, diverse, Vesti

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: