RSS

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sarbe a renuntat la responsabilitatile slujirii patriarhale

22 Mai

patriarhul pavle al serbiei

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe a renunţat la responsabilităţile slujirii patriarhale

Potrivit unui comunicat de presă emis de către Biserica Ortodoxă Sârbă, Preafericitul Pavle, patriarhul Serbiei, a renunţat, începând cu data de 17 mai a.c., la responsabilităţile slujirii patriarhale, datorită problemelor de sănătate. În comunicatul de presă amintit, Biserica Ortodoxă Sârbă anunţă că responsabilităţile Preafericitului Pavle au fost transferate Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Unul dintre ierarhii de excepţie ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe, Înalt Preasfinţitul Amfilohie de Muntenegru este cel care, potrivit tuturor probabilităţilor, va fi cel care va deţine demnitatea de preşedinte al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe, până la alegerea unui nou Întâistătător. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe a mai specificat faptul că, Sanctitatea Sa Pavle, în vârstă de 93 de ani, a fost internat la Spitalul Academic-Militar din Belgrad, în data de 13 noiembrie 2007, în urma unor probleme cardiace, pulmonare şi neurologice. Sfântul Sinod nu a precizat dacă retragerea Întâistătătorului Bisericii din Serbia este una definitivă sau temporară. De menţionat este faptul că, şi anul trecut, tot din cauza problemelor de sănătate, patriarhul Pavle a fost înlocuit din funcţie, însă ulterior a revenit. Sanctitatea Sa Pavle are titulatura de arhiepiscop de Peci, mitropolit de Belgrad şi Karlovitz şi patriarh al Serbiei, fiind ales în această demnitate la data de 1 decembrie 1990. Anul trecut s-au împlinit 50 de ani de slujire episcopală a patriarhului sârb şi 17 ani de slijire ca Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

sinod serbia si romania

patriarhul pavle si alti sinodali

sursa:

Radio Trinitas citata de http://www.episcopiaseverinului.ro/stiri/religioase/ patriarhul-bisericii-ortodoxe-sarbe-a-renun-at-la-responsabilit-ile-slujirii-patriarhale.html

foto>

http://www.spc.yu/Vesti-2004/05/11-5-04-e.html


Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Mai 22, 2008 în diverse, ecclesia, oameni, Vesti

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: