RSS

Au fost desemnati candidatii pentru postul vacant de Mitropolit al Olteniei: Ps. Vincentiu Ploiesteanul si Ps. Irineu Slatineanul

26 iun.

Sfantul Nicodim de la Tismana sigla Mitropoliei Olteniei

Au fost desemnati candidatii pentru postul vacant de Mitropolit al Olteniei:

Ps. Vincentiu Ploiesteanul si Ps. Irineu Slatineanul

PS Vincenţiu Ploieşteanul şi PS Irineu Slătineanul sunt candidaţii desemnaţi pentru ocuparea postului vacant de Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei.

Astăzi, 26 iunie 2008, la reşedinţa patriarhală din Bucureşti, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Locţiitor de Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei, s-a desfăşurat şedinţa Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei, urmată de şedinţa specială de consultare a Sinodului mitropolitan cu membrii Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Craiovei, cu membrii clerici şi mireni din celelalte eparhii ale Mitropoliei Olteniei, delegaţi în Adunarea Naţională Bisericească pentru desemnarea candidaţilor la postul vacant de Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei.

Sinodul mitropolitan a desemnat, prin vot secret, pe Preasfinţitul Vincenţiu Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, şi pe Preasfinţitul Irineu Slătineanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Râmnicului. În urma consultărilor, Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Craiovei şi ceilalţi membri clerici şi mireni delegaţi în Adunarea Naţională Bisericească din celelalte eparhii ale Mitropoliei Olteniei, au hotărât să propună Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru alegerea de Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei pe aceiaşi ierarhi, Preasfinţitul Vincenţiu Ploieşteanul şi Preasfinţitul Irineu Slătineanul. Alegerea noului Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei va avea loc în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din zilele de 8 – 9 iulie 2008, iar ceremonia de întronizare a fost stabilită pentru ziua de duminică, 27 iulie 2008.

–––––––-

PS Vincenţiu Ploieşteanu, Episcop vicar patriarhal

vincentiuPS Vincenţiu Ploieşteanu, Episcop vicar patriarhal s-a născut la data de 23 august 1954, în Bucuresti.

După efectuarea studiilor liceale, între anii 1974-1978 a frecventat cursurile Institutului Teologic de grad universitar din Sibiu, devenind licenţiat în Teologie.

A fost tuns în monahism la 1 octombrie 1983 la Mânăstirea Lainici, judeţul Gorj, iar în anul 1986 a fost hirotonit diacon şi apoi preot.

În perioada 1983-1990 a fost redactor la editura Mitropolia Olteniei.

Între anii 1990-1994 a fost numit de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Superior al Aşezămintelor Româneşti din Ţara Sfântă, primind de la Patriarhul Diodor al Ierusalimului, la 28 februarie 1993, Ordinul ‘Crucea Sfântului Mormânt’.

La data de 12 ianuarie 1994 a fost hirotonit arhiereu de către vrednicul de pomenire Părinte Patriarh Teoctist, fiind numit Episcop vicar patriarhal şi Secretar al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

PS Irineu Slătineanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Râmnicului

irineu-slatineanulPS Irineu Slătineanul s-a născut la 16 noiembrie 1957, în localitatea Perişani, judeţul Vâlcea (nume de botez: Ioan).

Formarea teologică a dobandit-o la Seminarul Teologic din Craiova (1975-1980) şi Institutul Teologic Universitar din Bucureşti (1981-1985), unde a fost admis şi pentru cursurile de doctorat, cursuri ce le-a continuat la Institutul Teologic Ortodox „Saint Serge” din Paris (1987-1990), unde i s-a conferit titlul de doctor în 1990.

În 1974 intră ca frate la Mânăstirea Frăsinei, unde este tuns în monahism in anul în anul 1985, iar ulterior a fost hirotonit ierodiacon (1985) şi ieromonah (1986). În 1991 a fost ales ca Arhiereu Vicar al Episcopiei Râmnicului cu numele „Slătineanul”.

La 24 ianuarie 2008 este ales Decan al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii din Craiova.

–––––––-

sursa>

http://www.m-ol.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=3856&Itemid=9

http://www.m-ol.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=3855&Itemid=9

 
Un comentariu

Scris de pe iunie 26, 2008 în citadela, diverse, ecclesia, oameni, Vesti

 

Etichete: , , , , ,

Un răspuns la „Au fost desemnati candidatii pentru postul vacant de Mitropolit al Olteniei: Ps. Vincentiu Ploiesteanul si Ps. Irineu Slatineanul

 1. Ionel Luca

  iulie 27, 2008 at 11:27 am

  La ce ajuta ortodoxiei faptul ca multe dintre inalte fete bisericesti, sunt cu studii si doctorate la institutii straine care nu au nici in clin nici in manaeca cu ortodoxia?
  Nu cumva sunt „infiltratii” masoneriei in biserica cea adevarata?
  Am remarcat ca si Irineu Popa e scolit pe acelasi calapod.
  Nu cumva de asta a fost pregerat lui Vincentiu Ploiesteanu (care din prezentarea facuta nu rezulta ca ar fi beneficiat de astfel de invataturi)?
  Acst lucru este deosebit de grav, pentru ca de la Daniel incoace la intrebarea sa:”E unul dintre-ai nostri cu el ca sa-i ajute?”, stejarul din fabula „Padurea si toporul” primeste raspuns afirmativ.
  Dumnezeu sa ne apere! Dar nici noi nu trebuie sa stam cu mainile in san.
  Cred ca IPS Bartolomeu trebuie sa militeze in mai stransa colaborare cu ordodocsul de rand (de pe strada), pentru a cooagula intr-o pozitie ferma glasurile credinciosilor ortodocsi romani dintre si din afara lantului carpatic.
  Sa se spuna un nu hotarat masoneriei, care acapareaza si distruge credinta adevarata a neamului romanesc.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: