RSS

Concursul Miss Calugarita Italiei

26 aug.

Concursul „Miss Calugarita Italiei”

Despre ceea ce mai inventeaza ‘rudele’ noastre din ce in ce mai indepartate de noi (catolicii), adica de la recenta afirmatie *(oarecum oficiala) cum ca extraterestrii sunt de fapt fratii lor, pana la mai-noua intamplare, cand (va rog sa citit bine)> „Un preot (catolic) a vrut să organizeze concursul „Miss Calugarita Italiei”; aflati in randurile de mai jos.

Am ramas uimit, cum intr-un asa de scurt timp unii dintre preotii catolici, abereaza din ce in ce mai mult cu tot felul de idei trasnite, dar foarte periculoase in acelasi timp. Venita in Romania pe fluxul de stiri Mediafax, stirea isi are originea tocmai de la Roma, prin agentia de stiri Ansa, dar care a implicat si editarea de stiri privind aceasta problema si in cotidianele italiene centrale, cum ar fi Corriere della sera si multe altele. Preotul in cauza, in mod paradoxal, este din Sudul Italiei, adica din partea de tara cea mai conservatoare traditiilor catolice, dar care, probabil, dorea sa-si mareasca rating-ul la propriul sau blog :) pe seama „sosirii în ţara noastră a unor călugăriţe tinere şi pline de vitalitate, în special din străinătate”.

Actiunea in cauza este de fapt, pentru preotul ‘nevinovat’, prezentata drept o „initiativa inocenta” … precum si tinerele calugarite care aveau sansa, acum ratata, de a primi ravnitul titlu national (in prima faza) de „Miss Calugarita Italiei”. Cred ca un astfel de show, odata cu acceptarea lui, ar fi intrecut in popularitate si audienta internationalul spectacol „Miss Univers”, mai ales daca calugaritele din toata ‘lumea catolica’ (caci „există călugăriţe din Africa şi America Latină care sunt într-adevăr foarte, foarte drăguţe, în special cele din Brazilia”) s-ar fi solidarizat cu actiunea revigoratoare a preotului, cum avea de fapt in plan sa faca.

Stiu ca astfel de stiri se incadreaza in din ce in ce mai multele stiri cu oameni trasniti ale cotidianelor centrale nationale si internationale, insa nu am putut trece-o cu vederea, deoarece scopul oficial, dupa cum declara preotul, era acela de a „prezenta pe internet un aspect pozitiv al vieţii religioase” si consider ca era de datoria noastra, acum intr-o lume cand homosexualii sunt considerati ca sufera de ‘orientare sexuala diferita’, iar cum in presa din Romania aparuse stirea ca acel calugar din eparhia Clujului, care suferea de patima desfraului, ar fi aratat de fapt starea de-a fi a monahismului actual; nu sunt de fapt ‘modelele’ ce trebuie urmate, nici nu aduc un suflu nou, revigorator, monahismului ascetic drept-slavitor, ci din contra, il necinstesc. Asadar am vrut sa clarific faptul ca acest ‘aspect pozitiv al vietii religioase’, cum era prezentat a fi scopul de fapt al concursului de miss despre care e vorba, este acel tip de inselare, care ne vesteste noua ca de fapt traim timpurile cand adevarul este preschimbat in minciuna, si minciuna in adevar, adica timpurile de pe urma.

Este totodata tipul de stire cel mai la indemana si mai bine-primit de catre ziaristii, gazetarii si pamfletarii actuali, care scriu in ziarele lor tot ceea ce inima lor cugeta iar mintea lor gandeste, adica tot ceea ce ei doresc sa citesca si tot ceea ce la inima lor se suie si e primit. Am putea-o transcrie intr-o fraza, folosind un limbaj pseudo-biblic… ca deh, sunt teolog, ca acolo unde este stirea de can-can, care reprezinta comoara renumerata pentru gazetar, despre aceea va scrie si condeiul, caci mana face ceea ce inima dicteaza si iubeste sa auda (vezi Matei 6, 19-21). Este foarte usor sa prezinti o cadere a unui om, care sunt destule, insa sa prezinti o fapta buna, mai presus de fire, care cu adevarat merita raspandita si citita, necesita indelungi cautari, fiindca este o fapta tainica.

dan.camen.

Stirea privind intentia acestui ‘preot’ catolic o puteti citi mai jos (Mediafax, 26.08.2008). Daca vreti si din surse internationale cititi> AICI AICI AICI AICI etc.

ROMA / 18:08, 25.08.2008

Un preot italian a vrut să organizeze, la începutul lunii septembrie, „Miss Călugăriţa Italiei”, primul concurs de frumuseţe pentru călugăriţe, acesta renunţând la proiect în urma reacţiilor negative suscitate de propunere.

„Trebuie să spun că au existat persoane care au înţeles greşit, în mod deliberat, această iniţiativă inocentă şi care au decis să obţină profit de pe urma ei”, a declarat preotul Antonio Rungi, luni, agenţiei Ansa.

Conform proiectului, călugăriţele care doreau să participe la concurs trebuiau să-i trimită fotografiile preotului Antonio Rungi, de la dioceza Mondragone (sudul Italiei), acesta urmând să publice imaginile pe blogul său. Internauţii urmau să voteze online pentru călugăriţa preferată.

„Concursul pentru titlul de cea mai frumoasă călugăriţă avea ca singur scop să prezinte pe internet un aspect pozitiv al vieţii religioase”, a explicat preotul.

„Credeţi într-adevăr că toate călugăriţele sunt bătrâne, ridate şi triste? Azi nu mai este cazul, graţie sosirii în ţara noastră a unor călugăriţe tinere şi pline de vitalitate, în special din străinătate”, a explicat iniţiatorul concursului. „Există călugăriţe din Africa şi America Latină care sunt într-adevăr foarte, foarte drăguţe, în special cele din Brazilia”, declarase acesta, duminică, pentru cotidianul italian Corriere della Sera.

sursa> http://www.mediafax.ro/life-inedit/

un-preot-a-vrut-sa-organizeze-concursul-miss-calugarita-

italiei.html?4728;2961977

foto> http://forbiddenplanet.co.uk/blog/wp-content/uploads/2

007/12/Ben%20Templesmith%20Warren%20Ellis%2

0Fell%20Nixon%20Nun.jpg

Reclame
 
2 comentarii

Scris de pe august 26, 2008 în Fara categorie

 

Etichete: , ,

2 răspunsuri la „Concursul Miss Calugarita Italiei

  1. Marilena

    august 31, 2008 at 7:09 pm

    Mda. Am ras la modul cel mai sincer cand am auzit la radio stirea. Eram in masina pe drum. Dar nu am crezut. Acum constat ca era pe bune. Asta este din ciclul stirilor despre Biserica Catolica genul „Fratello Metallo” http://www.ilrock.net/2008/06/18/fratello-metallo/ si aici mai exact u ce se ocupa acest calugar capuccin: http://www.youtube.com/watch?v=g86_zFdO1Zw.
    Dumnezeu sa ne apere!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: