RSS

Despre vizita lui Traian Basescu la Cavalerii de Malta si dialoguri cu Masonul Balaceanu-Stolnici: Ordinul de Malta nu a activat in perioada comunista in Romania.

07 sept.

Despre vizita lui Traian Basescu la Cavalerii de Malta si dialoguri cu Masonul Balaceanu-Stolnici:

Ordinul de Malta nu a activat in perioada comunista in Romania.

Ce spune masonul academician Constantin Balaceanu Stolnici (membru in Adunarea Nationala Bisericeasca a Bisericii Ortodoxe Romane) despre vizita lui Basescu la Vatican si despre influentele Ordinului Cavalerilor de Malta (organizatie masonica) in perioada Comunismului in Romania, puteti citi mai jos in articolul preluat din ziarul Gardianul din 08-09-2008. Cu toate acestea, aveti un link in care masonul academician Balaceanu Stolnici este invitat la colocviul organizat cu ocazia aniversarii a 85 de ani de la fondarea Masoneriei Feminine din Romania, sustinut de Marea Loja Feminina a Romaniei (istoricul ei AICI) la hotelul Novotel din Bucuresti, sambata, 12 mai 2007 AICI *(au participat si Acad. Dan Berindei si fostul consilier prezidential Zoe Petre). Pentru cei ce nu stiu, la recenta vizita in Vatican a D-lui. Traian Basescu, Presedintele Romaniei, acesta s-a intalnit la Palatul Cavalerilor de Malta si cu Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, Matthew Festing. Convorbirile oficiale au fost urmate de o ceremonie in cadrul careia presedintele Traian Basescu a primit din partea Marelui Maestru, Ordinul –Il Collare Dell- Smom-, un inalt ordin militar. La randul sau, presedintele Traian Basescu i-a conferit Marelui Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, Matthew Festing, Ordinul –Steaua Romaniei– in grad de Colan. Despre aceasta stire aveti detalii dintr-un articol la sfarsitul acestei postari.

P.S.> nu va amagiti cu cuvintele laudative la adresa Ordinului Cavalerilor de Malta, cum ca este o organizatie filantropica, de caritate si de ajutorare a celor saraci. Este vorba de o organizatie de masoni care imbraca pe ei haina sfinteniei si incearca sa-i prosteasca pe cei simpli, cum ca ei sunt cei ce doresc pacea in lume si incearca sa refaca unitatea mondiala. Lucrarea lor e mult mai ascunsa. Roada lor, dupa spusele Pr. Prof. Dumitru Staniloae, este insasi Ecumenismul actual, promovat cu atata ardoare de catre cei care au puterea, din pacate, si in Biserica Ortodoxa Romana.

P.P.S.> uitati-va atent la mainile lor *(sus), toti au acelasi model de inel, unii pe mana dreapta, altii pe mana stanga, la fel si Balaceanu Stolnici in foto de mai jos…

dan.camen.

Masonul Balaceanu-Stolnici:

Ordinul de Malta nu a activat in perioada comunista in Romania.

L-am contactat pe academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici pentru a comenta vizita presedintelui Basescu in Italia si mai ales intalnirea cu reprezentantii Ordinului de Malta, in contextul in care seful statului a atras atentia ca Ordinul de Malta a pastrat relatii oficiale cu Romania si in perioada comunista. La intalnirea cu Principele Fra Matthew Festing, Marele Maestru al Ordinului de Malta, de sambata seara, presedintele Basescu spunea: „Relatiile dintre romani si Ordinul de Malta pot fi descoperite in istorie inca din secolul al XIII-lea si, daca in documente istorice confirmam existenta acestor relatii, spectaculos este faptul ca Ordinul de Malta a fost una din organizatiile internationale cu care Romania nu a intrerupt relatiile nici macar in perioada comunismului”.

Rep. – Cum interpretati vizita presedintelui Traian Basescu la Papa Benedict al XVI-lea?
Constantin Balaceanu-Stolnici: Consider ca este un lucru pozitiv. Dar ca sa stim aspectele pozitive si negative trebuie sa stim si exact ceea ce au discutat. Se stie ca o parte se spune si o parte ramane ascunsa in arhive. Din punctul de vedere al organizarii intregii scenografii, mie mi-a placut.

Rep. – Ce ne puteti spune despre intrevederea de la Ordinul de Malta?
CB-S: A fost o intalnire mai mult simbolica. Ordinul de Malta este un ordin suveran, dar nu este un stat cu armata, cu putere. Este o institutie mai mult culturala si filantropica.

Rep: De ce s-a dus acolo presedintele?
CB-S: In primul rand e un ordin care are un prestigiu international foarte mare si, in al doilea rand, la noi exista un numar de cavaleri ai Ordinului si exista foarte multe unitati filantropice pe teren care apartin Ordinului de Malta si care opereaza pentru ingrijirea bolnavilor, pentru ajutorarea celor saraci, a celor batrani si asa mai departe. Pe urma, este un spectacol, frumos, un ordin care dateaza de o mie de ani…

Rep: Presedintele a subliniat in discursul sau ca relatiile dintre Romania si Ordinul de Malta au continuat si in perioada regimului comunist…

CB-S: Aceasta este o informatie falsa. Eu stiu sigur pentru ca si eu si socrul meu am fost prieteni cu Ionel Soneriu, care era seful asociatiei romane la Paris si ambasadorul Ordinului de Malta la UNESCO si se plangea ca nu are nici un contact aici, in Romania.

Rep: Atunci de ce a dezinformat presedintele?
CB-S: Probabil ca i-a dat o informatie gresita cineva. Nu au existat relatii, stiu sigur, pentru ca ma rugase Ionel Soneriu sa fac tot ce se poate pentru ca sa se recunoasca Ordinul de Malta si in Romania.

Rep: In momentul de fata, care este situatia Ordinului de Malta in Romania?
CB-S: Ordinul de Malta este recunoscut de statul roman, are ambasador aici, si lucrurile sunt absolut normale, ca in orice tara europeana care recunoaste Ordinul de Malta.

Rep: Acum cativa ani a fost un scandal in care a fost atras si Ordinul de Malta… CB-S: Nu, in afara de Ordinul de Malta, care este vechi de o mie de ani, s-au inventat niste formatii apocrife care nu au nici o legatura cu Ordinul de Malta, dar care preiau toate ceremonialele, uniformele… Sunt niste constructii artificiale care satisfac anumite placeri, anumite orgolii si servesc si ca o sursa de venituri pentru cei care le organizeaza.
Rep: V-a consultat cineva de la Palatul Cotroceni in legatura cu istoricul Ordinului de Malta in
Romania?

CB-S: Nu, nu.. Cine m-a consultat a fost ambasadorul Ordinului de Malta, care m-a intrebat ce stiu despre trecutul relatiilor Ordinului de Malta. Dar in perioada comunista stiu sigur ca nu au fost relatii. Cei din Ordinul de Malta au vrut sa aiba legaturi, dar au fost refuzati. Nu dadea bine intr-o lume atee, o lume comunista. Banuiesc ca avantaje reale nu sunt decat de imagine.

Rep: Despre vizita la Castelul Gandolfo ce spuneti?
CB-S: Este importanta, este la acelasi nivel.

Rep: Credeti ca vizita la Papa a fost intermediata de Ordinul Cavalerilor de Malta?
CB-S: Nu, nu, sunt doua lucruri diferite. Cred ca vizita a fost organizata de ambasadorul nostru pe langa Sfantul Scaun.

Rep: Cum comentati faptul ca presedintele Basescu l-a invitat pe Papa in Romania la nivel de sef de stat?
CB-S: Trebuie sa-l invite si Biserica Ortodoxa, pentru ca asa e traditia. I-a facut invitatia si, daca va aproba Sfantul Sinod – si probabil ca va aproba, desi actualul Papa a facut unele declaratii care au creat un pic de tensiune, ca singura Biserica Crestina este Biserica Catolica…

Emil NEACSU, ‘Gardianul’, 08.09.2008

Traian Basescu, la Cavalerii de Malta

Dupa ce s-a intalnit cu Papa Benedict, cu presedintele Giorgio Napoletano, Traian Basescu s-a intalnit, la Palatul Cavalerilor de Malta, cu Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, Matthew Festing.

Convorbirile oficiale au fost urmate de o ceremonie in cadrul careia presedintele Traian Basescu a primit din partea lui Marelui Maestru, Ordinul ‘Il Collare Dell’ Smom’, un inalt ordin militar.

La randul sau, presedintele Traian Basescu i-a conferit Marelui Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, Matthew Festing, Ordinul ”Steaua Romaniei” in grad de Colan.

In timpul discursului sau, Marele Maestru s-a referit, de mai multe ori, in discursul sau la Maria Basescu, care isi sarbatoreste in septembrie ziua de nastere, Matthew Festing multumindu-i Primei Doamne a Romaniei pentru prezenta sa in Italia.

Marele Maestru a mai subliniat legaturile vechi dintre Romania si Ordinul de Malta, acesta incepandu-si activitatea in tara noastra in 1932.

La randul sau, dupa ce a multumit pentru ospitalitate, Traian Basescu a subliniat importanta relatiilor dintre romani si Ordinul de Malta, „neintrerupte nici macar in perioada comunismului”.

Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta este unul dintre cele mai vechi ordine nobile, catolice existente avand ca scop slujirea credintei si ajutorarea aproapelui.

Rolul lui initial a fost apararea, sprijinirea si ingrijirea pelerinilor in drumul lor spre Pamantul Sfant. Ordinul isi desfasoara activitatile caritabile pentru bolnavi, nevoiasi si refugiati de mai mult de noua secole. S-a consacrat acestei obligatii de-a lungul secolelor cu mijloace conforme spiritului timpului.

Ca recunoastere a realizarilor sale Ordinul se bucura de dreptul de suveranitate si intretine relatii diplomatice cu peste 90 de tari. Pentru a-si putea aduce la indeplinire indatoririle institutionale poate constitui organizatii dependente.

Asemenea organizatii isi desfasoara activitatea zilnica pentru a sprijini Ordinul in misiunea ei in peste 120 tari.

Ziare.com, Sambata, 06 Septembrie 2008.

sursa1> http://www.gardianul.ro/Balaceanu-Stolnici-Ordinul-de-Malta-nu-a-activat-in-perioada-comunista-in-Romania-s120133.html

foto> http://www.newsin.ro/colocviu-aniversare-ani-din.php?cid=view&nid=3f8188da-66ad-461f-b6a9-cfd7c0b07780&hid=foto&FotoTaskId=16c1a422-3aea-4706-8408-e9b16e36134c

sursa2> http://www.ziare.com/Traian_Basescu_la_Cavalerii_de_Malta-405557.html

 
4 comentarii

Scris de pe septembrie 7, 2008 în articole, citadela, Dialoguri, diverse, Ecumenisme, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

4 răspunsuri la „Despre vizita lui Traian Basescu la Cavalerii de Malta si dialoguri cu Masonul Balaceanu-Stolnici: Ordinul de Malta nu a activat in perioada comunista in Romania.

 1. Animalici96

  septembrie 9, 2008 at 11:00 pm

  Sunt total de acord cu tine9

   
 2. student ecologica

  septembrie 13, 2010 at 4:58 am

  Cand Balaceanu zice ceva… stie ce zice! de fapt, in tot interviul exista mici incompletari ce lasa sa se inteleaga cu totul altceva, anyway balaceanu este 1 om mare cu ceea ce stie dar.. este un om viclean pe plan istoric. Personal nu am cum sa ma mandresc din punct de vedere „patriotic” cu CSB din moment ce nu a dorit sa isi duca mai departe AG. (un mare roman!?)

   
 3. lenutaa_mirceaa

  ianuarie 19, 2011 at 9:41 pm

  eu sunt handicapat da-statul lui basescu-despre vizita lui traian basescu la cavalerii de malta si dialoguri cu masonul balaceanu-stolnci.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: