RSS

‘Particula lui Dumnezeu’ si restul lumii

12 sept.

‘Particula lui Dumnezeu’ si restul lumii

Despre mult-mediatizatul si isterizantul eveniment ce a cuprins intreaga omenire, acela legat de experimentul CERN / Large Hadron Collider, care tine din luna septembrie pana in octombrie pe 21, vom intinde postarea de fata. Experimentul are in plan ca in octombrie 21, sa aibe loc o explozie la viteza luminii a doua grupuri de protoni venind din directii opuse, care se vor ciocni si vor realiza, pe moment, starea primordiala, sau imediata de dupa Big Bang, care a ajutat mai apoi la formarea galaxiilor si a planetelor. Oamenii de stiinta spera astfel sa afle acea ‘particula a lui Dumnezeu’ care sa desluseasca taina formarii universului si prin asta… negarea tocmai a lui Dumnezeu. Miza cea mare este ca acea particula sa devina un ‘dumnezeu’ creator de materie… Despre situatia panicata la care s-a ajuns in lume, cand mai multi oameni de stiinta au atras semnale de alarma privind un eventual esec, cand s-ar putea forma ori un quasar, ori o gaura neagra care va inghite treptat pamantul, i-a facut pe mai multi sa se ingrijoreze de faptul ca sfarsitul lumii ar putea veni mai repede decat s-ar fi asteptat. Despre tabloul general al unei lumii panicate avem cateva detalii mai jos, intr-un articol preluat din ziarul ‘Gandul’ din 12 sept. 2008, semnat de Ana Ilie. De semnalat este si faptul ca acest eveniment mediatic a produs victime in randul oamenilor, dar pe de alta parte arata si satisfactia altora, anonimi pana acum, care se bucura de o reclama internationala.

dan.camen.

o simulare de gaura neagra pe Terra *(desenata intr-un mod copilaresc), imagine animata la rezolutie maxima

Indienii s-au repezit în temple

de teama găurilor negre

Israelienii cred, în schimb, că experimentul

poate aduce pacea cu Palestina

O adolescentă din India s-a sinucis miercuri dimineaţă, temându-se de efectele experimentului istoric care începea la Geneva, prin pornirea acceleratorului de particule Large Hadron Collider (LHC). Chayya, în vârstă de 16 ani, din regiunea Madhya Pradesh, s-a sinucis cu pesticid, informează publicaţia britanică The Times. Fata a fost transportată marţi seara la spital, dar nu a supravieţuit. Tatăl ei a explicat că fata l-a tot întrebat pe el şi pe alte rude „despre sfârşitul lumii la data de 10 septembrie”. Părinţii au povestit că ea urmărise la televizor ştiri despre experimentul de la Geneva, cu cel mai mare accelerator de particule din lume. În ultimele zile, adolescenta ascultase toate speculaţiile referitoare la posibilul sfârşit al lumii.

Chayya este un exemplu extrem al panicii care i-a cuprins pe unii indieni ca urmare a articolelor alarmiste apărute în presă cu privire la efectele negative ale experimentului. Alţi indieni au ţinut post şi s-au rugat, alţii au mers la templu – spre exemplu, un lăcaş de cult din Orissa a observat că a avut cu 1.000 de vizitatori mai mult decât în mod obişnuit cu o zi înainte de pornirea LHC. „Eu postesc ca să fiu sigură. Numai Dumnezeu ne mai poate salva acum”, a povestit o gospodină înspăimântată, pe numele său Rukmini Moharana.

În Israel în schimb, s-a crezut că LHC va aduce pacea şi nu distrugerea. 40 de cercetători israelieni au lucrat cot la cot, pentru construcţia acceleratorului de particule, cu oameni de ştiinţă din Iran şi Liban, state inamice Israelului, notează The Times. Cotidianul Yediot Aharanot a povestit că la petrecerea care a urmat pornirii aceleratorului, steagurile israelian şi palestinian au fost arborate unul lângă altul. „Ştiinţa nu cunoaşte graniţe şi duşmani. E un lucru minunat”, a explicat profesorul Giora Mikenberg, de la Institutul Weizmann.

La noi, LHC a dat naştere la bancuri, care au circulat intens pe internet. Unul dintre ele sună aşa: „Experimentul de azi din Elveţia a eşuat deoarece un grup de români a furat 1,3 kilometri de tunel în care se aflau şi cei 20 de protoni. Din păcate, viteza cu care au acţionat românii a fost net superioară vitezei protonilor…”.

Ana ILIE, ‘Gandul’, 12 septembrie 2008

Teoria conspiratiei> fata ascunsa a experimentului, LHC - o posibila arma protonica

sursa> http://www.gandul.info./actualitatea/indienii-s-au-repezit-in-temple-de-teama-gaurilor-negre.html?3927;3168588

foto> http://www.dailygalaxy.com/photos/uncategorized/2007/07/15/large_hadron_collider_cern_2.jpg

foto2>http://i28.photobucket.com/albums/c233/neverkneo/hole.gif

foto3>http://www.physics.uiuc.edu/groups/WIPHYS/large_hadron_collider.png

http://members.fortunecity.com/colorbook/colouring/dexter6.jpg

 
Un comentariu

Scris de pe septembrie 12, 2008 în citadela, diverse, stiinta, Vesti

 

Etichete: , , , , , ,

Un răspuns la „‘Particula lui Dumnezeu’ si restul lumii

Lasă un comentariu