RSS

Papa Benedict laudă progresele ecumenice

10 dec.

51772329

Papa Benedict laudă progresele ecumenice

02.12.2008, Vatican

Papa Benedict al XVI-lea a afirmat că relaţiile dintre catolici şi ortodocşi se adâncesc şi şi-a exprimat încrederea că va veni ziua când ambele Biserici vor participa împreună la celebrarea Euharistiei. Sfântul Părinte a susţinut acestea într-un mesaj pe care l-a trimis Patriarhului ecumenic Bartolomeu I de Constantinopol, cu ocazia sărbătorii de duminică a Sf. Andrei.

„Observăm cu bucurie şi recunoştinţă faptul că relaţiile dintre noi devin treptat tot mai profunde în timp ce ne reînnoim angajamentul pe calea rugăciunii şi dialogului”, a spus Sfântul Părinte. „Suntem încrezători că itinerarul nostru comun va grăbi venirea acelei binecuvântate zile când îl vom lăuda împreună pe Dumnezeu în celebrarea comună a Euharistiei. Viaţa interioară a Bisericilor noastre şi provocările lumii moderne ne cer de urgenţă această mărturie de unitate între discipolii lui Cristos.” Pontiful a trimis acest mesaj cu o delegaţie a Vaticanului care l-a vizitat pe Patriarhul Bartolomeu pentru festivităţile din sărbătoarea Sf. Andrei.

Preşedintele şi secretarul Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, Cardinalul Walter Kasper şi Episcopul Brian Farrell, au fost însoţiţi de pr. dominican Vladimiro Caroli, membru al Consiliului, şi de Arhiepiscopul Antonio Lucibello, Nunţiu Apostoli la Ankara. Papa Benedict a amintit în Vatican de evenimentul din Istanbul la rugăciunea Angelus de duminică, din Piaţa San Pietro. El a explicat că Andrei şi Petru, ca fraţi, au fost amândoi discipoli ai lui Ioan Botezătorul, devenind apoi discipoli ai lui Isus. Sfântul Andrei este patron al Patriarhiei de Constantinopol, astfel că Biserica Romei se simte legată de cea constantinopolitană printr-o relaţie specială de fraternitate. […] Din toată inima adresez salutul meu şi urarea mea lui şi credincioşilor Patriarhiei, invocând asupra tuturor belşugul binecuvântărilor cereşti.”

sursa> http://www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=16878

foto> http://z.about.com/d/catholicism/1/0/M/-/-/-/Consecration_at_DC_Mass.jpg

 
3 comentarii

Scris de pe decembrie 10, 2008 în Dialoguri, Ecumenisme, Fara categorie, teologie, Vesti

 

Etichete: , , , ,

3 răspunsuri la „Papa Benedict laudă progresele ecumenice

 1. Ion de la Chiuiesti

  decembrie 11, 2008 at 1:25 am

  Doamne fereste de celebrarea Euharistiei cu papistasii. Apropierea noastra de catolici ar insemna erezie. Da, cum spuneau marii nostri duhovnici, daca se intorc si se caiesc pentru ratacirea lor, atunci se poate discuta.

   
 2. cosmin

  decembrie 15, 2008 at 9:37 pm

  Ca si crestini ortodocsi ce suntem,nu putem decat sa-i uram sa fie sanatos si Dumnezeu sa-l ierte ,pe el si pe altii asemenea lui.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: