RSS

Plecarea lui Bush de la Casa Albă în elicopter, comparată cu fuga lui Ceauşescu

26 ian.

1003670_550x550_mb_art_r0

Plecarea lui Bush de la Casa Albă în elicopter,

comparată cu fuga lui Ceauşescu

Gandul, 24 ianuarie 2009

Momentul tradiţional al plecării fostului preşedinte american într-un elicopter de la Casa Albă, chiar în timpul învestirii lui Barack Obama, a fost asemănat de publicaţia americană Huffington Post cu cel al fugii dictatorului Nicolae Ceauşescu cu elicopterul de pe clădirea CC al PCR. Bob Merlis, un comentator politic care a asistat la ceremonia de învestitură a noului preşedinte american, Barack Obama, se declară fascinat de regimul Nicolae Ceauşescu şi de evenimentele care au dus la prăbuşirea sa de la putere. Autorul confesează publicului american că era atât de intrigat de acele momente ale finalului de dictatură, încât acesta a fost motivul pentru care a vizitat România, în urmă cu zece ani.

În comentariul intitulat „Gânduri despre România şi despre inaugurare”, Merlis face o paralelă între fuga cu elicopterul a dictatorului român şi plecarea parcă pe furiş, tot în elicopter, a fostului preşedinte George W. Bush. Din păcate, această plecare a fost „depistată” de mulţimea de oameni veniţi să vadă ceremonia de învestitură a lui Barack Obama. Această mulţime îi era atât de ostilă lui George W. Bush, încât la vederea urcării acestuia în elicopter pe peluza Casei Albe (imagine difuzată pe ecrane), s-a produs un „moment Ceauşescu”, scrie Huffington Post, preluat de Agerpres.

Şi, la fel ca în momentele premergătoare ale declanşării revoluţiei în Bucureşti, când Ceauşescu se chinuia să susţină un discurs din balconul CC al PCR, o rumoare generală s-a putut auzi din rândul celor aproximativ două milioane de americani strânşi în faţa Capitoliului. Fostul preşedinte american s-a urcat la bordul elicopterului Marine One şi a părăsit scena, parcă fugind din faţa mulţimii care-l ura, la fel ca şi pe dictatorul Nicolae Ceauşescu acum aproape 20 de ani. spune Merlis. Tot ca şi Ceauşescu, „Bush a ignorat Legea şi a transformat ţara într-o feudă pentru acoliţii şi aplaudacii săi. Este greu de crezut că asta s-a întâmplat, dar nu vom uita. Niciodată”, este concluzia autorului. (E.F.)

20look3

ceausescu_helicopter_leaving

sursa> http://www.gandul.info/planeta-nebunilor/plecarea-lui-bush-de-la-casa-alba-in-elicopter-comparata-cu-fuga-lui-ceausescu.html?3938;3790923

foto> http://pictopia.com/perl/get_image?provider_id=223&size=550x550_mb&ptp_photo_id=823965

http://pix.alaporte.net/pub/d/13689-1/Helicopter+landing+at+White+House+1.JPG

http://www.rediff.com/news/2009/jan/21bush-bids-goodbye-to-white-house.htm

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/3/3c/Ceausescu_helicopter_leaving.jpg

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe ianuarie 26, 2009 în articole, citadela, diverse, oameni, Vesti

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: