RSS

Kiril, Patriarhul Moscovei si a toata Rusia

28 ian.

Kiril, Patriarhul Moscovei si a toata Rusia

orthodox_475861a

Mitropolitul Kiril a devenit patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse

Frontnews, 28 ianuarie 2009

Biserica Ortodoxa Rusa l-a ales marti pe reformatorul Kiril, in varsta de 62 de ani, drept noul sau patriarh.

Un oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse a anuntat in direct la televiziune ca sinodul Bisericii Ruse, din care fac parte peste 700 de inalti prelati, precum si reprezentanti de rang inferior ai clerului si simpli credinciosi reprezentand parohiile, l-a ales patriarh pe mitropolitul Kiril, in defavoarea contracandidatului sau, conservatorul Kliment. Kiril a primit 508 voturi din totalul de 677, precizeaza Newsin.

Sinodul s-a reunit marti pentru a alege noul patriarh. Procedurile s-au derulat cu usile inchise in catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova.

Mitropolitul de Smolensk si Kaliningrad Kiril, numit in decembrie patriarh interimar, era de sase saptamani omniprezent in mass-media. Considerat mai deschis asupra lumii decat concurentul sau, clericul, in varsta de 62 de ani, a condus in timpul lui Aleksei al II-lea diplomatia Bisericii ortodoxe ruse si este singurul demnitar cunoscut marelui public.

In comparatie cu el, mitropolitul de Kaluga si Borovsk, Kliment, in varsta de 59 de ani, este un conservator care conduce administratia Bisericii ortodoxe si dispune de sustinere puternica in randul clerului.

Noul patriarh va prelua conducerea unei Biserici care s-a intarit considerabil in timpul lui Aleksei al II-lea, patriarhul ales in 1990 si care era banuit de legaturi cu KGB-ul in timpul perioadei sovietice. De la sfarsitul URSS, numarul manastirilor a crescut de aproape 40 de ori, ajungand de la 19 in 1990 la 716 in 2008 si aproape trei rusi din patru se declara in prezent ortodocsi, fata de unul din patru in 1990, arata un recent sondaj al Institutului Vtiom.

Insa Biserica nu a stiut sa se dezica de traditia sa de a se supune statului, iar expertii spun ca noul patriarh se va situa alaturi de Kremlin in chestiunile politice si morale. „Relatiile dintre Biserica si stat sunt stranse, autoritatile gasesc mereu mijlocul de a se folosi si de a-l influemta pe noul patrirah, daca va fi necesar”, spune Boris Falikov, analist rus.

Puterea are nevoie „mai ales intr-o perioada de criza economica, de rolul pacificator, linistitor al Bisericii pentru societate”, adauga expertul.

sursa> http://www.frontnews.ro/externe/eveniment/mitropolitul-kiril-a-devenit-patriarh-bisericii-ortodoxe-ruse-21323

RUSSIA-PATRIARCH/MEETING

Mitropolitul Kiril este noul

Patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii


27.01.2009, Moscova (Catholica)

Delegaţii Sinodului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse, reunit la Moscova, l-a ales pe Mitropolitul Kiril de Smolensk şi Kaliningrad ca cel de-al 16-lea Patriarh al Moscovei şi Întregii Rusii. Mitropolitul Kiril a obţinut 508 din cele 702 de voturi (adică 72%) în alegerile de astăzi. Pentru a fi ales Patriarh, un candidat trebuie să fie sprijinit de peste jumătate din delegaţi. Alte 169 de voturi (24%) au mers către Mitropolitul Kliment de Kaluga şi Borovsk.

Mitropolitul Filaret de Minsk şi Slutsk, care a fost de asemenea nominalizat de Sinod acum câteva zile, s-a retras din alegeri în favoarea Mitropolitului Kiril cu aproximativ două ore înainte de începerea votării. Dintre cele 702 de voturi de care au dispus delegaţiile de la Sinod, doar 700 au ajuns în urna de vot şi doar 677 au fost declarate valide. Mitropolitul Isidor de Yekaterinodar şi Kuban, şeful comisiei de numărare a voturilor, a proclamat rezultatul din amvonul Catedralei Cristos Mântuitorul. Clopotniţa Catedralei a anunţat alegerea celui de-al 16-lea Patriarh. Clopotul Ţarului a sunat primul, urmat de celelalte clopote într-o melodie originară din secolul al XVII-lea.

Mitropolitul Kiril are numele civil Vladimir Mikhailovich Gundyayev. S-a născut la 20 noiembrie 1946, în Leningradul Uniunii Sovietice. În 1970 a terminat Academia de Teologie din Leningrad (St. Petersburg) şi a rămas acolo ca profesor de teologie dogmatică. Din 30 august 1970 a devenit secretar personal al Mitropolitului de Leningrad. La 12 septembrie 1971 a devenit arhimandrit, fiind numit ca reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse în Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) din Geneva.

La 26 decembrie 1974 a fost numit rector al Academiei şi Seminarului din Leningrad. Din 1975 a fost membru al Comitetului Central şi al Comitetului Executiv al CMB. În 1976 a fost consacrat Episcop de Vybord. În 1977 a devenit Arhiepiscop. Din 1978 s-a ocupat de administrarea parohiilor ruse din Finlanda. În 1984 a devenit Arhiepiscop de Smolensk şi Vyazma. Titlul i-a fost schimbat în Arhiepiscop de Smolensk şi Kaliningrad în 1989. În 1991 a devenit Mitropolit. Din acelaşi an a fost şeful Departamentului pentru Relaţii Externe al Patriarhiei Ortodoxe Ruse, iar din 1989 membru permanent al Sfântului Sinod. La 6 decembrie 2008, la o zi după moartea Patriarhului Alexei al II-lea (1990-2008), Sfântul Sinod l-a ales ca locţiitor, pentru ca la 27 ianuarie să îl aleagă ca Patriarh.

sursa> http://www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=17177MOSCOVA / 23:06, 27.01.2009

Russia Church Patriarch

Mitropolitul Kiril, ales patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii

Mitropolitul Kiril de Smolensk şi Kaliningrad a fost ales marţi patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii, preluând astfel conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse, a anunţat Conciliul episcopal.

„Accept şi vă mulţumesc”, a declarat Kiril, înainte de anunţarea rezultatelor.

El a obţinut 508 voturi din totalul de 700 ale Conciliului Bisericii Ortodoxe reunit la Moscova pentru alegerea succesorului patriarhului Aleksei al II-lea, decedat în decembrie 2008.

Singurul său contracandidat, mitropolitul Kliment de Kaluga şi Borovsk, a primit 169 de voturi.

Clopotele bisericilor din Moscova au început să bată imediat după anunţarea alegerii noului patriarh.

Kiril, care va fi întronizat duminică, a oficiat o slujbă religioasă la Catedrala Iisus Hristos Mântuitorul din Moscova, unde are loc Conciliul, începând de marţi, ora 12.00 (11.00, ora României).

Peste 700 de persoane din 64 de ţări, cei mai importanţi prelaţi ai Bisericii, dar şi simpli credincioşi, s-au adunat la catedrala Iisus Hristos Mântuitorul, situată în centrul capitalei ruse, pentru a-l desemna pe patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii.

BIO: Kiril, un diplomat cu caracter puternic, ales la conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse

Mitropolitul Kiril este un diplomat experimentat, cunoscut pentru spiritul său independent şi dorinţa de a extinde influenţa bisericii în sfera socială şi politică.

La 62 de ani, acest bărbat cu barba lungă şi albă, caracteristică a liderilor ortodocşi, preia conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse care s-a consolidat după destrămarea URSS, în timpul patriarhului Aleksei al II-lea, decedat în decembrie şi căruia Kiril i-a fost un colaborator apropiat.

Până în prezent mitropolit de Smolensk şi Kaliningrad şi timp de aproape două luni liderul interimar al Bisericii Ortodoxe Ruse, el este singurul oficial ortodox de rang înalt cunoscut marelui public din Rusia, graţie în special emisiunii sale televizate săptămânale, „Cuvintele păstorului”.

În cei aproximativ 20 de ani la conducerea puternicului departament de relaţii externe al Patriarhiei Moscovei – echivalentul unui Minister de Externe – el a devenit, alături de Aleksei al II-lea, imaginea ortodoxiei ruse în străinătate.

În această calitate, el a stabilit relaţii cu Vaticanul, ceea ce i-a adus critici din partea detractorilor săi, pe fondul acuzaţiilor de prozelitism la adresa catolicilor.

Potrivit experţilor, Kiril nu este un reformator, dar are un spirit independent şi este preocupat să vadă biserica jucând un rol politic şi social. Autorităţile ruse ar putea avea dificultăţi în a-l controla.

Kiril „are un şarm anume (…), nu îşi ascunde poziţiile şi nimeni nu îl poate subjuga”, menţionează Maksim Şevcenko, şeful Centrului de cercetare strategică a religiilor şi politicii contemporane.

„Biserica, avându-l pe Kiril la conducerea sa, va putea în sfârşit să aibă şansa de a fi un jucător independent pe scena politică, în loc să rămână obiectul manipulării statului”, apreciază săptămânalul Vlast.

Dacă biografia oficială a lui Kiril trasează portretul unui tânăr care s-a îndreptat către religie de la o vârstă fragedă, părinţii „trezind în fiul lor dorinţa de a servi biserica”, aceasta are şi zone de umbră.

Tatăl şi bunicul său, ambii clerici, au cunoscut lagărele sovietice.

În 1965, la vârsta de 19 ani, Kiril – pe numele său real Vladimir Gundaiev – intră la seminarul din oraşul său natal, Sankt-Petersburg (Leningrad în perioada respectivă), apoi redactează o teză şi predă la Academia ecleziastică.

Potrivit surorii lui, Elena, citată de cotidianul Tvoi Den, Kiril a declarat în timpul studiilor: „dacă nu voi întâlni fata cu care să vreau să îmi petrec viaţa, voi deveni călugăr”, fixându-şi ca dată limită 27 martie 1969.

La 3 aprilie 1969, el îmbracă haina monahală şi în anii ’70 cariera sa în cadrul bisericii se dezvoltă rapid.

El este numit secretar personal al mitropolitului Nikodim de Leningrad, apoi accede la primul său post diplomatic în 1971, devenind reprezentantul Patriarhiei Moscovei pe lângă Consiliul mondial al bisericilor.

Kiril îl însoţeşte periodic pe patriarhul Pimen în călătoriile sale, înainte de a prelua, în 1989, conducerea departamentului de relaţii externe.

La 25 februarie 1991, el este ridicat la rangul de mitropolit de Smolensk şi Kaliningrad.

În anii ’90, reputaţia sa este însă pătată. În timp ce Rusia postsovietică plonjează în criză economică, presa rusă îl supranumeşte „metropolitul votcii”.

Ziarele din Rusia au reamintit în aceste zile că Kiril era suspectat că profită de scutirile fiscale privind alcoolul şi tutunul de care beneficia Biserica Ortodoxă. De unde şi reputaţia sa de „omul cel mai bogat din Biserica Ortodoxă Rusă”, a subliniat bisăptămânalul de opoziţie Novaia Gazeta.

sursa> http://www.mediafax.ro/externe/mitropolitul-kiril-ales-patriarh-al-moscovei-si-al-intregii-rusii.html?3614;3812703

photo_1233084932888-1-0

Local Council of the Russian Orthodox Church opens at the Cathedral of Christ the Saviour

On 27 January 2009, the Local Council of the Russian Orthodox Church began its work at the Cathedral of Christ the Saviour.

The bishops robed in mantles proceeded to the Church through western doors. The clerics, monastics and laymen – delegates of the Council – have already assembled.

The Patriarchal Locum Tenens Metropolitan Kirill of Smolensk and Kaliningrad celebrated a prayer service before the Feodorovskaya Icon of the Mother of God and read out the Charter of the Bishops’ Council on the convocation of the Local Council of the Russian Orthodox Church at the Cathedral of Christ the Saviour in Moscow on 27-29 January 2009 and declared the Council open. All the delegates sang the Creed.

The delegates elected the Presidium of the Local Council, consisting of:

Patriarchal Locum Tenens Metropolitan Kirill of Smolensk and Kaliningrad – chairman

Metropolitan Vladimir of Kiev and All Ukraine

Metropolitan Daniel of Tokyo and All Japan

Metropolitan Vladimir of St. Petersburg and Ladoga

Metropolitan Philaret of Minsk and Slutsk, Patriarchal Exarch of All Belarus

Metropolitan Juvenaly of Krutitsy and Kolomna

Metropolitan Clement of Kaluga and Borovsk, Chancellor of the Moscow Patriarchate

Metropolitan Vladimir of Kishinev and All Moldova

Metropolitan Hilarion of Eastern America and New York

Metropolitan Alexander of Riga and All Latvia

Metropolitan Kornily of Tallinn and Al Estonia

Archbishop Innokenty of Korsun

Archbishop Mitrofan of Belaya Tserkov and Boguslav

At the proposal of the Bishops’ Council held on January 25, the delegated elected the Secretariat of the Council with Metropolitan Clement of Kaluga and Borovsk, Chancellor of the Moscow Patriarchate at the head; the Credential Committee headed by Archbishop Mark of Khust and Vinogradov; the Drafting Committee headed by Archbishop Alexander of Kostroma and Galich; and the Counting Committee headed by Metropolitan Isidor of Yekaterinodar and Kuban.

Greetings to the Council were read out. The head of the Presidential Administration Mr. S. Naryshkin read out the message of the Russian President Dmitry Medvedev.

The Patriarch Locum Tenens Metropolitan Kirill of Smolensk and Kaliningrad presented a report on the life of the Church in the years of the primatial ministry of His Holiness Patriarch Alexy II.

source> http://www.mospat.ru/index.php?page=43988


photo_1233084792780-1-0

New Russian Orthodox Church leader Metropolitan Kirill

may end rift with Rome

The Russian Orthodox Church chose an advocate of improved relations with the Vatican as its new spiritual leader last night, raising the prospect of a reconciliation between Rome and Moscow.

Metropolitan Kirill of Smolensk and Kaliningrad was elected Patriarch in the Church’s first leadership election since the collapse of the Soviet Union. Kirill, 62, had been the favourite to succeed the late Aleksiy II and was made acting head of the Church after the Patriarch’s death in December.

He defeated Metropolitan Kliment of Kaluga and Borovsk by 508 votes to 169 in a secret ballot of priests, monks and lay people at a Church council in Moscow. A third candidate, Metropolitan Filaret of Minsk and Slutsk, withdrew before the vote and urged his supporters to back Kirill.

Kirill becomes the 16th Patriarch and head of a Church that has enjoyed a remarkable renaissance in Russia since the Soviet collapse. Like his predecessor, however, he has been tainted by allegations that he was a KGB agent, codenamed Mikhailov, under the Communist regime.

He became known as the „Tobacco Metropolitan” in the mid1990s when he was embroiled in a scandal over the import and sale of billions of duty-free cigarettes to raise funds for humanitarian aid.

Kirill is a charismatic and popular figure in Russia, with a wide following as the presenter of a weekly television programme on religious affairs. He is regarded as a moderniser and the Church’s most able diplomat, having led its powerful department for external relations since 1989.

His election is likely to strengthen efforts to heal the 1,000-year-old schism between Russian Orthodoxy and Roman Catholicism. Aleksiy II repeatedly blocked attempts by the late Pope John Paul II to visit Russia and accused the Roman Catholic Church of proselytism.

Kirill enjoys good relations with the Vatican and has met Pope Benedict XVI numerous times. He told one interviewer soon after Benedict’s elevation that cooperation was „absolutely necessary”, adding: „I think the place of Christian values in the world will in many ways depend on the character of Orthodox-Catholic relations, at least on the European continent.”

Kirill’s election also signals a strengthening of conservative nationalism in Russia, which would chime with the Kremlin’s assertive approach to relations with the West.

He criticised western notions of human rights as contrary to Orthodox teaching in 2006, when he was the principal author of a declaration adopted by the 10th World Council of Russian Peoples. It stated: „There are values which are no less important than human rights. These values include faith, morality, and the sanctity of holy objects and one’s homeland.

„We must not allow situations to occur in which the realisation of human rights tramples upon religious or moral traditions, insults religious or national feelings or sacred objects, or threatens our homeland’s existence.”

Some observers believe that the new Patriarch may prove uncomfortable for the Kremlin by asserting the Church’s independence from the state.

Kirill will be installed as Patriarch at Christ the Saviour Cathedral in Moscow on Sunday.

source> http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article5601011.ece

photo_1233084872373-1-0

Russian Orthodox Church elects leader

MOSCOW (AP) – The interim leader of the Russian Orthodox Church, seen as a modernizer who could seek a historic reconciliation with the Vatican and more autonomy from the state, was overwhelmingly elected patriarch Tuesday.

Metropolitan Kirill received 508 of the 700 votes cast during an all-day church congress in Moscow’s ornate Christ the Savior Cathedral, the head of the commission responsible for the election, Metropolitan Isidor, said hours after the secret ballot was over.

Kirill defeated a conservative rival, Metropolitan Kliment, who received 169 votes, Isidor said. Another 23 ballots were declared invalid,

It was the first vote for a Russian Orthodox patriarch since the fall of the officially atheist Soviet Union in 1991.

Kirill, 62, will be installed Sunday as the successor to Moscow Patriarch Alexy II, who had headed Russia’s dominant church since 1990. Alexy II died Dec. 5, at age 79, after leading the church in a powerful post-Soviet revival.

The son of a priest, Kirill has headed the external relations department of the world’s largest Orthodox Christian church for nearly 20 years, making him point man for ties with the Roman Catholic Church. He met with Pope Benedict XVI in December 2007.

Efforts toward a reconciliation nearly a millennium after Christianity’s east-west schism have been stymied by accusations by the Russian church of Catholic missionary activity on its traditional territory and disputes over property and influence in Ukraine.

Kirill has echoed Alexy’s warnings that those disagreements remain obstacles to a long-awaited meeting between pope and patriarch – the unrealized dream of the late Pope John Paul II. But he has also promoted unity with the Roman Catholic Church against the secularism and immorality he says threatens humanity.

The Vatican „rejoiced” over Kirill’s election, said its spokesman, the Rev. Federico Lombardi. He said Kirill was esteemed in the Vatican and expressed hope his service would „continue to deepen our path of reciprocal understanding and collaboration for the good of humanity.”

In Russia, Kirill is seen as a politically savvy figure who may seek a more muscular role for the church, which has served the state for much of its 1,000-year history. Church and state are officially separate under the post-Soviet constitution, but ties have tightened again since Vladimir Putin came to power in 2000.

Kirill will face opposition from a strong conservative movement within the church that sees him as too modern and too eager for a rapprochement with Catholics.

„He’s perfectly aware of the risks he will be taking,” political analyst Stanislav Belkovsky said. Regarding ties with the Vatican, Belkovsky said, „He will go for it if he feels the moment has come, but he won’t fast-track it.”

Kirill will be under pressure to live up to Alexy’s reputation as a unifying figure.

„He is a true successor of Alexy’s work. Once again he will help consolidate and unite our society,” said Metropolitan Feofan, a church leader in southern Russia. „There is joy in my heart.”

The Kremlin tightened its control over all aspects of life under Putin, now prime minister, and is wary of any other institution gaining too much independence. Alexy strongly supported Putin and the government; whatever Kirill’s intentions, observers say a major shift in the relationship with the state is unlikely.

Some nonreligious Russians complain the church has tailored its doctrine to suit the government, which has justified Russia’s retreat from Western-style democracy by saying the country has a unique history and culture.

Kirill, the best-known church figure after Alexy, was the front-runner to replace him. His chances improved after Metropolitan Filaret – one of three candidates picked by church leaders Sunday – withdrew and urged supporters to back Kirill.

After the announcement of his election, Kirill bowed and asked the clergy „to be indulgent for my weaknesses, to help me with your wise advice, to be close to me as I perform my pastoral duties – and most of all I ask you always to pray for me.”

The Russian Orthodox Church counts in its congregation more than 100 million people in Russia and tens of millions elsewhere. But polls show that only about 5 percent of Russians are observant believers.

State television broadcast much of Tuesday’s session live. In opening remarks, Kirill thanked President Dmitry Medvedev’s administration for „warm and very benevolent greetings.”

Both Putin and Medvedev called Kirill later to congratulate him.

source> http://hosted.ap.org/dynamic/stories/E/EU_REL_RUSSIA_CHURCH_PATRIARCH?SITE=WDUN&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT

~~~+~~~

Fotografii Mospat (Site-ul Patriarhiei Rusesti)

051

201

14

01

18

12f

07

081

111

09

19

17

22

23

24

25

31

32

33

~~~+~~~

Reuters photos

wwwreut

wwwreuterscom

wwwreuterscomfff

wwwreuters

wwwreuterscomk

~~~+~~~

foto>

http://www.iht.com/articles/2009/01/27/europe/church.4-417224.php

http://www.france24.com/en/20090127-outspoken-kirill-elected-new-russian-patriarch

http://new.asianews.it/index.php?l=en&art=14328

http://www.kommersant.com/gallery.asp?id=1090687&pics_id=87280

photos>

http://www.mospat.ru/index.php?page=43988

http://hosted.ap.org/dynamic/files/photos/C/c89947cd-97d9-48e5-b71c-43add45f8e50.html?SITE=WDUN&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT

http://www.reuters.com/news/pictures/articleslideshow?articleId=USTRE50Q3YK20090127&channelName=worldNews#a=1

 
3 comentarii

Scris de pe ianuarie 28, 2009 în ecclesia, Ecumenicie, oameni, Photos, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

3 răspunsuri la „Kiril, Patriarhul Moscovei si a toata Rusia

 1. Teodor Ardelean

  iulie 8, 2016 at 7:13 pm

  În Rusă. ВНИМАНИЕ:
  Для важных находок в статье, которая следует, она передается по всему миру на месте на румынском, английском, французском, русском, немецком, китайском, хинди и арабский

  EDEN ЗЕМЛИ В МЕСТОПОЛОЖЕНИИ границах села Zarand в Араде, Румынии, Европе.
  решающее доказательство
  Eden ЗЕМЛЯ главу I
  1. Из наших археологических и научных работ, опубликованных в 30-ти томах ISBN номером в Интернете, что Eden Land был построен Богом в Дачия заката фактической страны под названием Европа Румыния .. Здесь, в месте слияния рек сегодня назвали Cris Белый, CIGHER и канал Миллс Святой Храм Иден .Это святом храме grandioas и ушел из мира .is покрыты вулканического пепла в переменной толщиной (около 8 м от кантона и 20 метров в Белой Crisul напротив кантон) .В фото, отправленного американского спутника внутри храма виден кусок, который напоминает в формате археологической части под названием SCRIPTU LU RA (или оригинал Священного Писания). Эта часть вместе с другими частями было извлечено из реки Cris Уайт в 2003 году Теодор Ardelean..Ulterior судебного эксперта, они были сфотографированы и размещены на диске электромагнитного оборудования службы судебной полиции в настоящее время в Arad .IN музее Arad учил доклад, подписанный нижеподписавшемуся академика Теодором Ardelean, Мастер ENERG. Ing. I.Cristian, главный комиссар, перераб. Молдавский глава Управления полиции судебной Арада и музея Arad.Ulterior было обнаружено, что говорящие части являются объектами, описанные в Библии, в Книге Бытия, гл. II стих 12 в качестве ароматической смолы и камнями оникса
  2) Географические координаты приблизительно 45 градусов восточной долготы и 45 градусов северной широты на древней карте Dacia. передачи скрытой информации о местоположении Святого Храма Эдема на Земле. Эти координаты определяются после АМЕРИКА континентов переместились, откуда они были близки к Африке и Европе, где она является сегодня. Вместо материков, согласно теории миграции continetelor, разработанный немецким ученым A Вегенера, океан Atlntic всплыли континент Atlantida.Cauza миграция кажется даже появление этого континента .Astăzi нижеподписавшимся находки, древняя Дакия Bay на карте Белый Cris расположен примерно в 45 градусов восточной долготы, мы имеем доказательство миграции материал continentelor.Migraţia материки и катрены Нострадамуса, когда находит Маленькая Месопотамию в Европу на 45 градусов (см. этот вывод на странице 33 книги „Полное затмение вС 1999 и Румынии переоткрытие „в объем pofessor г-н Maruta Александр Ed университета. англо Azur Джурджу 1999).
  3) Eden Land был построен Богом в зародыше сухой вниз в Apuseni горах Dacia, а также Crisul Уайт, пока о земле теперь называется Венгрия Эта земля, в те дни, он сформировал полуостров, окруженный водами Они вторглись в Центральную Европу в результате выхода на поверхность континента Атлантиды Центральный выступает как котел, в окружении Карпатских гор северо-западной Карпат, Балкан и Альп полуострова земля была пересечена реками Pison, Hiddekel, Гихон, Евфрата и ниже де-Муреш. Но в то время, перед паводковыми водами в дни Ноя, они побежали в нескольких километрах к югу от фактической девушки (Муреш река впадает в Тису сегодня о параллели Тимишоары .Currently, потоки, aproxmativ на параллельном Арада в Румынии .Parte старые курсы рек видны в Араде и Тимиш даже сегодня.)
  4) Атлантис со всей земле был одержим духами отрицательным .. На континенте Атлантиды бога Посейдона (отрицательный дух воплощенного) Он построил огромную империю (Фактические данные:. Труды Платона)
  5) Между четырьмя реками, которые текли на полуострове земли, которые формируют Запад Dacia Бог построил крепость под названием цикло-Jc ZQ Ajjeo .в ПЕРЕВОД: Здесь будет свет и мой закон. .A Встроенный Святой Храм Эдема и человека. (Бытие, гл. II, стих 4-7) Иден здание и Genesis Omuluii момент мышления храм Божий, Бог поместил этот totdeauna.În Scriptu Ra (ароматические смолы камни оникс), рассказывающий написано в алфавитах Eden Небесной, фотографии и создания музыки вселенной, духов негативного акты, распятие и воскресение Иисуса Христа, будущей Universului..Aceste информации, пророков и пророчеств выполнивших реалии представлены в краткой форме в Biblie.O небольшой части текста, написанного в Эдеме, расположенный в SCRIPTU LU RA, перевод Теодора Ardelean судебного эксперта на румынском языке и опубликовано в Интернете после 2013 года (эту статью в интернете появилась с названием „сенсационное открытие „Год 7 XII 2013 .стр 268).
  6) на расстоянии ок. 5 км к северо-западу от направления Святого Храма Эдема, текущее пространство localităţăţii петь выше негативный дух поднял огромный замок и комплекс статуй которые autopreamărea .. (Посмотреть НИЖЕПОДПИСАВШИЙСЯ работа Святого Храма существенных фактах Иден, замковый комплекс Люцифера со статуями разрушенных землетрясением покрыты вулканическим пеплом)
  7) текст, написанный в древнем Дачия карте Эден языка, что Иисус Христос долго был на самом деле в Святом Храма Рая. Он был любим людьми (см возгласами объема Eden второго издания 14o страница А, в частности, пункты 5,12 и 14 .Из этих текстов это показывает, что негативный дух планировал убить Иисуса Христа, утопив в реке Crisul белый, занимает NUMT пруд пограничной деревни Zarand Arad .from скрытый текст и этот текст следует за мыслью враждебно по отношению к Иисусу Христу и к Богу).
  8) Иден был разрушен дух земли Negative войны спланированной и выполняемой им. Доказательства: США спутниковые снимки на поле боя, amitirile война, которая продолжалась в стране топонимической Zarand и другую информацию, опубликованную нами.
  неопровержимого доказательства Глава- II О святом храме Эдемском Zarand
  В дополнение к нашей информации, напечатанной в 30-ти томах, в последнее время, мы нашли новые свидетельства Святой Храм Идена месте в пограничной деревне Zarand Арада, Румыния. Европе. Это доказательство, которое я узнал в фонетике и разговорный язык словаря румынского местностей, помещенные в бассейне Crisul Белый и разговорного языка словари других людей, сидящие за сотни и тысячи километров. РАССТОЯНИЕ залива Cris Белый Dacia Запада. Вот результаты:
  1) слова Тасин
  В фонетике румынские крестьяне, живущие в деревнях называли Селеуш Арад Zarand и в космосе, которые существовали в Святом Храме Эден земли, Cris Белая река хлынула называется или Tajne. Эта река в Библии, для части пограничных городов упомянутой, называемой Hiddekel. Tasnim слово не сообщается в словарь литературных и современной Румынии, Румынская Академия Год издания 1955-1957 издания Вместо этого слово встречается в языке очень большого числа людей на расстоянии тысяч километров от Румынии или пространства под названием Dacia..Iată ранее часть народов, в чьем словаре значение слова в idntificat:
  -Izvor Весна или лето первый. Язык: Английский, Боснийский, баскский, болгарский, чешский, каталанский, C.Haiteană, хорватский, французский, хинди, исландский, венгерский, польский, русский, сербский, словацкий, испанский, вьетнамский …. ,
  -Pungă В хорватском и сербском языке;
  -музыкальный, Полуфинал на индонезийском языке
  Ряд вопросов возникает:
  -Так В словарях Taşinicul играют эти народы в качестве источника весной и весной? Почему, кошелек? Почему, Полуфинал?
  Наш ответ: потому что слово не выражает хлестала название реки, но явление, называемое космическое пространство река хлынула румынского крестьянства. Слово хлынула имя космическое явление, где Святой Храма Эдема и пространства, где город был построен ZQ Jc Cin -Ajjeo человека. Это творческие действия, совершенные Богом выражает то приемлемым, который называется pimaverii весна, весна мешок во вселенной в космическом сербского и хорватского языка, либо. полуфинальные противоречия между Богом и более высоким отрицательным духом в индонезийском языке, здесь, в западной части Дакии, Бог создал в Наземная Иден, человек построил. Крепость построена и цикло Jc ZQ – это Ajjeo называется в переводе: Вот мой Свет и Закон! (См текст в Бытие 3 главу I Стих: Бог сказал: „Да будет свет”, и стал свет) .Эти документы предвестники лета установят во Вселенной. Или, другими словами, пророки, дарованное Богом. (Смотрите нашу статью в этой связи под названием „Пришло время документальное подтверждение ПРАВДУ, новаторским открытиям ароматические смолы и камень оникс в Библии ароматической смолы от перевода слова, написанные в Эдеме, в результате чего ………………………
  ……… .DOUĂ (Перевод с языка гуджарати); обеты (Перевод с языка .Albaneză) большой (Tarducere с языком. Малагасийский) на (Перевод с языка .Maghiară) гольф (с переводом …. Бенгальский) были (Перевод с языка. Болгарский). Является ли (в переводе на английский язык) поиск (Перевод с языка урду). RUGAŢI.VĂ! (Перевод с языка Шведский)! Клятвы, сделанные будут выполнены только …………………………………….. ……………………………………..
  – Имена трех „актов творения” было описано выше, сделанное Богом и Иисусом Христом имеют в качестве объекта «что-то особенное: появление нового мира! .Inceputul Новый файл в истории Вселенной!
  – Индонезийская слово не semnufica весна хлынула весной или весной, но „Musim полуфинала пентадека” полуфинал, который пройдет в пространстве в Zarand Земли Здесь была война между духами .Război Эдема, которые привели к разрушению Земли!. Война или будет полуфинальный говорит индонезийский язык и заверены Откровения. Точно так же, весна весна не лето, но помнит о лето впереди, о новом периоде существования этого года., Или в этом случае Вселенная. ,
  – Слово Тасин язык румынских крестьян из сельских районов относятся к Zarand и Селеуш .It White River Crisul видимой, но то, что лежит под пеплом vulcnică формирования глины используется для выращивания зерновых культур. ЧТО под пеплом vulcanuică трансформировали глину забыли все! Идея, касающиеся этой границы городской Селеуш пространство, прилегающей к границе села Zarand, вдоль Crisul Уайт на данной территории Maghear карты в языкового перевода называется Pustá Tasnik.În: Пушта хлынула. Название Степь, кажется, исходит от слова пружинения используемых румынских крестьян в районе ..
  – 2) Слово Tajne:
  а) Слово Tajne в связи с созданием повторно в масштабе Вселенной .Oamenii ‘используется в населенных пунктах и Селеуш Zarand Араде Румынии забыли причину и явления, скрытые под этим словом .. Следовательно, называется река Hiddekel имени Tajne. Слово Tajne и Hiddekel также не включены .в словарь румынского языка и современного литературного Издатель издание 1955-1957 Румынской академии.
  б. Слово встречается в языке народов Tajne, расположенных за тысячи километров. место происхождения этого слова, т.е. Crisul Белая река бассейна, называется Библия „Hiddekel”.
  с) Вот, словарное значение слова Tajne народов Язык:
  -secret: каталонский, C. Haiteană, венгерский, испанский, турецкий, украинский, Зулу, сербский, русский, английский,
  -taină: на польском языке,
  мистерия: узбекский язык. и Чехия
  На самом деле, секретное слово, таинство и тайна скрыть „нечто” Это „что-то” не будет показан в полноте времени, чем по умолчанию. Белый Cris находится в космосе, или Hiddekel. Американский Satlitul вперед в этой области ХРАМ фото огромного 2000/6000 метров .О TERRA В одном существовании этого храма не было известно до открытия судебного эксперта Теодора Ardelean.
  3) Слово Синица или ŞNIC
  Şânicul является Синица или единицы название зерновых культур, таких как grâul.Un şnic или равно 120 литров Синица. СЛОВО Синица не появляются в словаре литературных и современной румынской академии Издательский дом от 1955-1957. Румынские крестьяне произносить это слово, когда вы şnic Синица. Он используется в Кришана, особенно на рынках Уайт-Ривер бассейна Crisul Pâncota, Sebeş, Гура Hont, Hălmagiu и т.д. Название поддерживается крестьянством деревень Crisul Белого бассейна реки.
  В нашей работе мы показали, что система единиц зерновых бассейна Белого Cris, вылетающих из sisteml географических координат применяется к карте древнего Dacia На этой карте города ZQ Jc цикло-Ajjeo он или Ziridava расположен примерно в 45 градусов восточной долготы и 45 градуса северной широты, соответственно, когда нулевой меридиан, проходящий через Atlatida континента. Происхождение единица зерновых и материальной базы, которая является вычисление географических координат, существующая карта древняя Дакия, меридиан, проходящий через континент Атлантида, был забыт, или не послал массу людей учеными прошлых времен. Обе системы измеряют зерно и фиксируя координаты географического берут свое начало в крепости под названием ZQ Jc цикло-Ajjeo тот, который существует между реками Crisul Альб (так называемый Pison и Hiddekel), Channel Миллса (названный Гихон) и CIGHER (называется Евфрат) Эта .sistem географические координаты города Саранда был известен катрены Нострадамуса, когда он говорил с ней о „Небесах сожжению на 45 градусов” (Примечание 45 пункт степени появляется только в том случае, нулевой меридиан, проходящей через эту большой Атлантике)
  На основе географической системы координат и смысл слов хлынула Tajne respctiv, который ссылается на „что-то” особенно в истории Вселенной находится в Святом Храме в пограничных городах Иденом и Селеуш Arad Zarand, на Западе Dacia (Румыния сегодня). Информация держится в секрете cunocute тысячи лет тайно скрывается секрет, что реальность или mister.S были обнаружены в 2003 году судебным экспертом Теодора Ardelean. а Stelliting американские реалии через фотографии, сделанные в пределах города Zarand в Румынии, Европе.
  Как вскакивая словарные слова Tajinc или народы близко друг от друга подсчитанное в тысячах км от города Саранда, где люди были сохранены скрытых причин знания.? Оставляя эти народы предки бывшего Eden Страна земли после отказа от строительства Вавилонской башни (Бытие Cap.XI Вавилонской башни)

  4. Слово Chelepţel.
  Cris Белое пространство между реками и слияния этих рек CIGHER румынского крестьянства в акустике в городе Zarand известен под именем Chelepţel слова нет в словаре литературного и современной румынской Академии Пресс 1955 -1957 издание
  . На сегодняшний день, июль 6, 2016, я нашел:
  – Cris Уайт-Ривер возле села Bocsig, впадает в реку Тиса в Библии (Бытие гл II, стих 14.) Называется Hiddekel,
  – Пространство между слиянием Белого Cris Cigher реки в пограничной деревне Zarand Арада, Румыния называется имя Chelepţel.Această используется румынских крестьян в документах Hall localitate.Se в Zarand префектуре Арада и других государственного общественного института Румынский.
  Сравнивая эти два имени, Теодор Ardelean Судебный эксперт обнаруживает невероятное явление .Constată:
  а) название реки Hide-Кель Библии состоит из трех взаимосвязанных слов: Привет, DE и Кел Кел .Cuvantul (или Чел) на румынском языке означает голову с волосами Эти три слова в словаре литературных и румынском языках современное издание 1955-1957 (см словарь для слов, начинающихся с буквы H, D и C) .Semnificatia эти слова:
  – Привет = идти, двигаться дальше балды! Чела является Белая река Crisul вода оставшаяся с струек золота, отделяемое из болгары камня бегут по площади от источников рек, которые проистекают из Рудных гор и Zarand, и впадает в Crisul Уайт в город Bocsig называется. (Библия в Уайт-Ривер-Crisul эта часть называется Фисон Pison.Numele происходит от глагола „молоть” болгары камень, содержащий атомы золота)
  б) пространство, пройденное река Hide-лысого пространстве, расположенном между двумя реками Cris Уайт и речных Cigher формирования впадения в пограничной деревне Zarand, называется Чел-ер назначения слово образовано путем объединения трех Word (два из которых лысого и цель появляется в словарь литературного и современного румынского издания 1955-1957) .Semnificaţia эти слова:
  – Чел = Тема или существительное без головы păr.Apa к городской реки Bocsig, которые обладают золотые нити, после того, как, проходя мимо этого места, получить голову на месте в без волос. В этом случае река без пятнышка золота уподобляется человеку с лысиной
  – Ep = а (. Слова не в словаре) как таковая, S.A. определяется нами основаны на реальности. В частности „полное”
  – Целевая цель = по умолчанию и при условии NUMT работа для Чел
  В этой ситуации партия chelepţel слова содержат информацию:. Район пересекает река Чела (Hiddekel) выбежал из золотых нитей, как человек с лысой головой. Вода течет через это пространство confom цель предопределена ADEC протекала в реку Тиса с золотом.
  Примечание: а) длина действия речной воды и объяснить положение fiiţelor сознательного
  б) открытие имя Чел-ер назначения пространства в пограничном селе Zarand текущей реки по имени Привет-де-Чел Библия (Бытие глава II стих 14), в дополнение к остальной части доказательства земного Эдема и местонахождения realitatatea страна Zarand в Араде, Румынии, континентальной Европе, имеет исключительное
  Чел слово в пространстве имен (Чел назначения EP), через который протекает река, которая содержит слово в его названии Чел является существенным доказательством того, что Библия является река Hiddekel известна под названием Cris белых людей! Эта река воды, как остальная часть Библии Фисон, Гихон и Евфрат текла на берегу полуострова под названием Страна Zarand.
  Таким образом, мы видим, что реальность: РЕКА С именем HIDE-Кель ПРЕДОСТАВЛЯЮТСЯ В БИБЛИИ В древние времена от создания до Авраамом, Capitol II стихе 14, проходит через землю, которую LUT NAME Это зло привлекаемое НАРОД МЕСТО И АКТЫ ОФИЦИАЛЬНЫЙ СОСТОЯНИЕ РУМЫНИИ материковой Европы по названию это зло, которое Клита TEL KEL-EP-EP тел.
  Этот вывод сделает историю. Будет ли уничтожить тех, кто отрицает библейские претензии на истину о существовании и местонахождении Eden Land Страна Zarand.
  5) цель с румынским словом означает, что, как правило, цель любого.
  В этом случае имя цели данной реки Hiddekel лысым и пространство, через которое протекает река Чел-ер-гол в обоих именах Нахождение слово Чела было
  а) ХРАМ СВЯТОЙ Эдемском LAND бегах, под вулканической переписи превращается в глину, и
  б) возможно, выявления и доказательства на основе исследований, что скрыто ADEC Святой Храм Эдема., находится в этом пространстве, в том числе слово пространство во имя взято от названия Чел-Чел воды Скрыть
  Поэтому, словом реки Чел Hiddekel во имя и от имени цели Chel.ep пространство представляет собой мост между двумя субъектами хрупкая доказывает расположение Храма Эден Terestru.retras из поля зрения и познания мира к исчерпаны заранее установленное время сохраняя эту тайну, тайну или тайна
  6) Kerepţel слова и фонетических Celepţel людей в Zarand Страна относится к видимым явлениям в пространстве под названием CHELEPŢEL. .Cuvantul Kerepţel состоит из двух правильно: венгерский Kerep, который относится к чрезвычайно редкое растение, которое произрастает в Chelepţel называется Слоптом языка и румынской цели, которые указывают на цели, для которой действие выполняется В то время как эти варианты не найдены в государственные официальные документы, ни в Библии, как слово является Chelepeţel, мы рассматриваем как неинтересные для исследований и выводов, записанных в этом. Статья.
  7) Tajne слова, Тасин, Şnic и Chelepţel выражают космические реалии были доставлены в город ZQ Jc Cic.Ajje наводнение, прежде чем они знакомятся .Oamenii частичное существование в городе определенной вещи вышли из знания в то время как мир стоял в этом cetate.Odata с уходом Бабель распространил известную информацию, такую как были известны во всем мире. Вместо этого, секреты хранились у священников храма, обслуживающих церковь в Chelepţel высокой после потопа.
  Пожалуйста, пришлите эту статью, первостепенной важности, чтобы знать правду о Библии, во всем мире.
  Arad 6 июля 2016
  Судебный эксперт Теодора Ardelean
  Специалист в области изучения документов и явлений.
  Академик Академии наук высшей Яссы Румыния

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: