RSS

Biblia Noului Ierusalim finantata de un evreu-roman

05 feb.
patriarhul-fouad-twal-si-nati-meir

Patriarhul Fouad Twal si Nati Meir

Biblia Noului Ierusalim finantata de un evreu-roman

Ziua on line, Nr. 4454 de joi, 5 februarie 2009

O editie speciala a Bibliei de la Ierusalim, care va fi tiparita in 70 de milioane de exemplare si tradusa in 17 limbi, este pe cale sa obtina girul mai multor patriarhi, atat ai Bisericii Catolice, cat si ai celei Ortodoxe. Daca proiectul Noii Biblii va reusi, evenimentul va fi cel mai important pas spre apropierea dintre cele doua biserici-surori, dupa Marea Schisma din 1054.

Finantatorul Noii Biblii este ex-deputatul roman, Nati Meir, de origine evreiasca. Nati Meir a avut zilele trecute mai multe intalniri la Ierusalim cu o serie de patriarhi si personalitati ai celor doua biserici. Monseniorul Fouad Twal, Patriarhul Latin al Ierusalimului, s-a declarat incantat de editia pilot realizata de editura „Sacralion”, a carei specialisti au adunat timp de 60 de ani valoroase imagini document despre locurile sfinte ale crestinatatii, imagini care, inserate in lucrare, vor face mult mai usor de inteles mesajul acesteia. Monseniorul Fouad Twal a luat decizia sa trimita o scrisoare patriarhului roman, prea-fericitul Daniel, pentru a-i solicita sprijin pentru aparitia unei versiuni in limba romana. O copie a lucrarii a fost trimisa la Vatican. Papa Benedict al XVI-lea urmeaza sa se intalneasca cu initiatorii proiectului. Nati Meir si reprezentantii editurii „Sacralion” s-au vazut la Ierusalim si cu Teofilus – Patriarhul ortodox al Ierusalimului, pentru obtinerea girului acestuia asupra editiei ce va fi tiparita pentru credinciosii ortodocsi. Patriarhul Teofilus a transmis delegatiei ca, in scurt timp, va face cunoscuta decizia sa.

Razvan SAVALIUC – Ierusalim

nati-meir-southampton-fc-sm

nati-meir-evz78

sursa> http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-02-05&id=248868

foto> http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/2444873/2/nati-meir-evz78.jpg

http://www.sportm.ro/files/nati-meir-southampton-fc-sm.jpg

Reclame
 

Etichete: , , , , , , , , ,

3 răspunsuri la „Biblia Noului Ierusalim finantata de un evreu-roman

 1. demangelon

  februarie 5, 2009 at 5:40 pm

  excelenta idee. Sper sa aiba si o finalitate. Insa cand vad persoane ca Nati Meir ca abordeaza un asemenea subiect ma apuca scarba. O manevra de 30 de arginti al unei minoritati politice

   
 2. VED

  februarie 5, 2009 at 10:00 pm

  SCRIS ESTE, CA INAINTE DE A VENI SFARSITUL, VA VENI LEPADAREA DE CREDINTA. MULTI HRISTOSI MINCINOSI SE VOR ARATA .

   
 3. Just_me

  februarie 6, 2009 at 10:23 am

  Eu as lua gestul in sine si nu ca interpretare negativista, specifica romanilor. De ce nu a facut-o un roman? De ce nu s-a implicat chiar si un minister? Asa va fost tratat si Becali dupa zeci de biserici construite. Nu vedem gestul decat pentru a-l demola. Nati Meir traieste in Romania de o buna perioada de timp. Si reflex de cetatean al unei tari civilizate s-a implicat in ceva necesar comunitatii in care traieste.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: