Stii care sunt efectele negative ale anticonceptionalelor?
[Pentru femei> cititi acest material interesant privind efectele negative ale anti-conceptionalelor si daca va veti folosi intr-un fel, atunci considerati ca ultima fraza este scrisa tocmai pentru a NU va mai folosi de aceste metode contraceptive, nici de alte metode avortive, care nu fac decat sa va distruga trupul si viata voastra, dar si a copiilor vostri. – dan.camen. ]
Ziare. com | 16 Martie 2009
Multe femei aleg sau sunt indrumate sa utilizeze anticonceptionale, una din cele mai folosite metode contraceptive la momentul actual, fara a tine cont de efectele secundare negative pe care acestea l-ar putea avea asupra sanatatii lor.
Singura neplacere intens dezbatuta a fost cea legata de cresterea in greutate, la care s-au mai adaugat rareori si cateva informatii despre un usor discomfort produs de administrarea acestora, scrie Healthy.ro.
Putine femei inteleg insa ca anticonceptionalele sunt tot medicamente, chiar daca diferite, in sensul ca nu sunt folosite decat rareori ca metoda curativa, ele reprezentand in primul rand un mijloc de protectie impotriva unei sarcini nedorite.
Insa ca orice medicament, si anticonceptionalele prezinta efecte negative, peste 100 ca numar.
Anticonceptionalele folosesc hormoni, iar echilibrul endocrin este foarte sensibil, odata perturbandu-l efectele secundare incep, incet-incet, sa apara pe parcursul a multor ani.
S-a demonstrat prin studii clinice ca incidenta infarctelor cardiace si accidentelor cerebro-vasculare este cu 40% mai mare la femeile care iau sau au luat anticonceptionale, iar incidenta cancerelor (cancer de col uterin, de san, ficat, ovarian) este de 6 ori mai mare la femeile care au luat anticonceptionale fata de cele care nu au folosit.
Efectele negative ale anticonceptionalelor sunt mai agresive odata cu inaintarea in varsta, crescand de la 35 de ani in sus.
Alte posibile efecte negative ale anticonceptionalelor
– La nivelul aparatului genito-urinar: anticonceptionalele produc sangerari intermenstruale, modificari ale secretiei cervicale, amenoree post-medicatie, cresterea in dimensiuni a fibromului uterin (daca exista), agravarea endometriozei, infectii vaginale (candidoza), durerea la contacte sexuale, scaderea secretiei de testosteron la femei care produce scaderea libidoului, scaderea lubrefierii vaginale, infertilitate.
– Creste riscul de cancer ovarian, uterin, de col uterin, sani si ficat
– Afecteaza sistemul cardio-vascular, avand risc pentru hipertensiune si tromboza
– La nivelul pielii produce urticarie, eritem, cloasma
– La nivel ocular : discomfortul corneei in cazul folosirii lentilelor de contact precum si tulburari de vedere
– Sistemul nervos central: migrene, tulburari psihice, tulburari ale somnului
– Afectarea ficatului si a vezicii biliare: creste riscul de cancer hepatic, risc de hemangiom hepatic (o tumara foarte vascularizata), cresterea transaminazelor, risc de litiaza biliara (pietre la fiere), cresterea concentratiei de colesterol in sucul biliar, incetinirea evacuarii sucului biliar in intestin (vezica lenesa)
– La nivelul sanilor: sensibilitate, marire, durere, secretie, cancer
– Risc de edeme
– Toleranta scazuta la glucoza si diabet
– Modificari ale greutatii corporale
– Tulburari gastro-intestinale: constipatie, meteorism (agitatie intestinala), greata, voma
– Malformatii ale viitorului copil
– Hirsutism (cresterea excesiva a parului pe corp)
– Scaderea imunitatii
Specialistii recomanda tuturor femeilor care recurg la anticonceptionale sa ceara informatii de specialitate privind riscurile utilizarii contraceptivelor si sa citeasca cu atentie prospectul inaintea utilizarii.
sursa> http://www.ziare.com/Stii_care_sunt_efectele_negative_ale_anticonceptionalelori-692066.html
foto> http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e0/Contraceptive_pills_1000pxw.jpg
lunaticul
martie 17, 2009 at 1:03 pm
Concluzia: prezervativul e mai bun
dancamen
martie 18, 2009 at 8:29 am
Pt Lunaticul>
nu e deloc mai bun, nici macar sigur nu este, asa cum firmele producatoare incearca sa-i creeze imaginea…
dan.camen,
cineva
martie 18, 2009 at 12:26 am
concluzia…e ca totul in jurul nostru acum este relativ…numai stii ce e bine si ce este rau…si nimeni…nici cei care pretind ca iti vor binele numai stiu ce e binele…primim sfaturi…din toate partile de la oameni distinsi ce pretind si au pretentii…iar noi simplu adolescenti..vb din breasla mea..tr sa inghitim totul nu mai digeram pt ca nu e frumos…e cv prea …nush cum…e de a dreptul tupeist..pe principiul crede si nu cerceta…ei bn in cazul mai sunt discutat tr sa ne informam…sa nu facem totul dupa ureche…dupa cum suna bine si la moda..pt k sanatatea nu e un lucru la moda e cv al nostru
lunaticul
martie 18, 2009 at 11:44 am
@dancamen: ca si modalitate de contraceptie personal mi se pare destul de sigur, pentru ca de asta era vorba. daca discutam din punct de vedere al protectiei la hiv, samd aici exista tot felul de teorii gen: virusul e mic si scapa/intra prin porii latexului conform legilor lui Murphy. Asta e alta poveste… Cel putin nu da dureri de cap ca si anticonceptionalele… sau probleme la ficat :D.
Oricum recitind cateva date statistice inclin sa iti dau dreptate in privinta sigurantei comparate cu alte mijloace contraceptive, dar in continuare inclin catre prezervativ si nu catre pastile, din pastile singura care pare viabila fiind aspirina dar ca sa functioneze ca si anticonceptional trebuie tinuta intre genunchi….
waszlaw
martie 18, 2009 at 2:04 pm
stii care sunt efectele negative ale delirului?
BLACKMETALCHICK
august 12, 2012 at 9:53 pm
Peste ce articol „informativ” m-am impiedicat. Sincer, e atat de gresit ca nici nu stiu de unde sa incep … <> odata perturbat de la natura (poluata ca naiba de altfel, multe femei avand chisturi ovariene din aceasta cauza.), anticonceptionalele asigura reechilibrarea acestuia.
<> huh?
<> HUH? invers poate. Te scapa de excesul de pilozitate…
si etc… multe ‘greseli’ anumit scrise spre ai induce in eroare pe cititori.. ce sa-i faci cu religia asta… indoctrinarea nu-i usoara, tre’ sa-ti zdrelesti mintea putin, sa scoti niste dume mai mari ca tine.
Iau anticonceptionale de un an (am 19 ani) si nu le iau pentru a face sex dupa bunul plac(desi ma folosesc si de aspectul asta, daca tot e pe-acolo mentionat, in prescriptie :] ). Le iau ca sa scap de chisturi (mai pe intelesul tau, draga scriitorule/scriitoareo, ca sa nu chelesc pana la 20 de ani, ca sa nu am cosuri pana la 40 si ca sa-mi asigur o viitoare sarcina normala intrucat chisturile impiedica conceperea unui fat. Si majoritatea persoanelor care folosesc contraceptia, nu iau, evident, de capul lor, ci la recomandarea medicului. In ziua de azi, aceasta majoritate de care vorbesc sufera de oroarea produsa de chisturi.
NU STERGE.
anda
ianuarie 7, 2013 at 9:44 pm
Buna! Am si eu o intrebare,ce se poate intampla dak stopezi anticonceptionalele?exista o sansa mai mare sa se prinda o sarcina?sau trebuie sa te feresti o perioada dupa ce le stopezi?poate e o intrebare penibila dar sunt f nedumerita.ajutati.ma cu un raspuns dak stiti.multumesc