RSS

Europa este expusa amenintarii din partea unui Crestinism vlaguit, decat de la un Islamism puternic

16 apr.

eurabia-burkha-turkey

Europa este expusa amenintarii din partea unui

Crestinism vlaguit, decat de la un Islamism puternic

Moscova, 14 Aprilie, Interfax – Seful Departamentului de Relatii Externe cu celalate Biserici al Patriarhiei Moscovei, Episcopul Ilarion de Volokolamsk, a indemnat tarile europene sa fie mai active in promovarea sistemului de valori crestine, mai degraba decat sa vorbeasca despre islamizare.

„Azi este multa vorbarie legata de islamizarea Europei, despre cucerirea demografica a Europei. Marile familii musulmane nu ar trebui sa ne irite, este firesc sa ai multi copii. Ar trebui mai degraba sa ne gandim de ce crestinii prefera sa aiba asa de putini copii?”- a spus episcopul marti, la o intalnire in Moscova cu ambasadorul italian in Federatia Rusa, Vittorio Claudio Surdo.

Se intampla deoarece „azi tinerii nu-si fundamenteaza valorile proprii pe valori religioase, multi dintre ei dand prioritate prosperitatii materiale, carierii prospere si placerilor, in locul copiilor si familiei” – este  citat episcopul pe site-ul official al Patriarhiei Moscovei.

„Sprijinirea familiei este o sarcina comuna pentru statele europene si Bisericile crestine. Va fi raspunsul nostru la asa-numita ‘amenintare islamica'”- a conchis ierarhul.

trad. dan.camen.

~~~+~~~

Russian bishop: Europe is exposed to threat

of weak Christianity rather than strong Islam

Moscow, April 14, Interfax – Head of the Moscow Patriarchate Department for External Church Relations Bishop Hilarion of Volokolamsk urges European countries to be more active in promoting Christian value system instead of talking about islamisation.

„Today there’s a lot of talking about islamisation of Europe, about demographic conquest of Europe. Big Muslim families shouldn’t irritate us, it’s natural to have a lot of children. We should better think why Christians prefer to have so few children?” the Bishop said at a Moscow meeting with Italian Ambassador in the Russian Federation Vittorio Claudio Surdo on Tuesday.

It happens because „today young people don’t base their value system on religious values, many people give priority to material prosperity, successful career, pleasures, instead of children and family,” the Bishop is quoted as saying by the Moscow Patriarchate official web site.

„Family support is a shared task of European states and Christian Churches. It will be our response to the so-called Islamic threat,” the hierarch summed up.

source>

http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=5925

photo>

http://euro-med.dk/billeder/Eurabia-Burkha-Turkey.jpg

Reclame
 
4 comentarii

Scris de pe aprilie 16, 2009 în articole, citadela, Familie, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

4 răspunsuri la „Europa este expusa amenintarii din partea unui Crestinism vlaguit, decat de la un Islamism puternic

 1. Elena Valentina Stanica

  aprilie 16, 2009 at 2:11 pm

  Multumesc pentru traducere, Dan! Este un comunicat interesant care poate pune pe ganduri….
  „Azi este multa vorbarie legata de islamizarea Europei, despre cucerirea demografica a Europei. Marile familii musulmane nu ar trebui sa ne irite, este firesc sa ai multi copii. Ar trebui mai degraba sa ne gandim de ce crestinii prefera sa aiba asa de putini copii?”-chiar asa…oare de ce?

   
 2. 1morning

  aprilie 17, 2009 at 1:28 pm

  Scuzati-ma daca pare un comentariu provcator, nu se vrea. Dar eu nu inteleg in ce consta pentru un crestin ortodox „pericolul islamizarii” . Fiecare este liber sa faca atatia copii cati vrea. Ca este moral sau nu, asta vom afla cu totii mai tarziu. Ce spune deci biserica? faceti copii pentru ca sa fie mai multi copii crestini decat copii musulmani in Europa? Mi se pare o mare aberatie. Musulmanii au venir in Europa, mai ales in vest pentru ca piata de munca a avut nevoie de ei. S-au inmultit si nu au mai vrut sa plece. Este o consecinta fireasca si mi se pare nefiresc sa se militeze in vreun fel impotriva consecintelor – cresterea numarului de musulmani. Este pusa in pericol credinta daca creste numarul de musulmani? nu cred .. poate imi explica cineva mai bine? Multumesc.

   
 3. rondul de noapte

  aprilie 22, 2009 at 11:50 pm

  Nu, desigur ca pericolul islamizarii nu este o problema pentru un crestin ortodox. Faptul ca intr-o tara ortodoxa s-au facut aprox. 5 milioane de avorturi, asta este o problema pe care este greu sa o explici chiar daca invoci ignorantza adusa de comunism. Ca Dumnezeu nu o sa ne mai suporte mult crimele, asta o sa vedem la un moment dat. Si mult o sa ne caim.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: