RSS

Inmormantarea PS Ioachim, Episcopul Husilor – Comunicat de presa

25 Apr

episcopul

Inmormantarea PS Ioachim, Episcopul Husilor

COMUNICAT

În după amiaza zilei de 24 aprilie 2009, când Biserica pomeneşte în calendarul ei minunea „Izvorul Tămăduirii”, cu tristeţe vă înştiinţăm că după o îndelungă suferinţă a trecut la viaţa cea veşnică cel ce a slujit cu demnitate Biserica, Preasfinţitul Ioachim, Episcopul Huşilor.

Slujba se va desfăşura luni, 27 aprilie 2009, începând cu săvârşirea Sfintei Liturghii, între orele 8:00-10:00 şi va continua cu slujba propriu-zisă a înmormântării şi a luărilor de cuvânt, între orele 10:00-13:00, după care, convoiul mortuar se va îndrepta spre Bacău, trupul fiind depus în Catedrala „Înălţării Domnului”.

Marţi, 28 aprilie 2009, trupul va fi coborât în cripta special amenajată la subsolul Catedralei, întrucât Preasfinţitul Ioachim este primul ctitor al ei.

BIROUL DE PRESĂ AL EPISCOPIEI HUŞILOR

sursa>

http://www.episcopiahusilor.ro/PDF/ioachim%201.pdf

foto>
http://www.husi.ro/ro/episcopie.htm

~~~+~~~

UPDATE

25 aprilie 2009

Preasfinţitul Ioachim Mareş va fi înmormântat în Catedrala Înălţarea Domnului din Bacău

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei împreună cu Consiliul Eparhial al Episcopiei Huşilor, întrunit aseară la reşedinţa episcopală din Huşi, în şedinţă comună, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Teofan Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei (care asigură locotenenţa scaunului episcopal al Huşilor până la alegerea şi întronizarea noului episcop titular al Huşilor) a hotărât în ceea ce priveşte înmormântarea Preasfinţitului Ioachim Mareş, trecut la viaţa veşnică ieri după-amiază, următoarele:

Luni 27 aprilie la Catedrala Episcopală din Huşi va fi oficiată Sfânta Liturghie Arhierească începând cu ora 8 iar la ora 10 se va oficia slujba înmormântării Preasfinţitului Ioachim Mareş. Având în vedere dorinţa Preasfinţitului Ioachim Mareş de a fi înmormântat în cripta episcopală de la demisolul Catedralei Înălţarea Domnului din Bacău, după încheierea slujbei de înmormântare din Catedrala Episcopală a Huşilor, trupul va fi dus la Catedrala Înălţarea Domnului din Bacău. Aici credincioşii ortodocşi din Bacău vor putea să îşi ia rămas bun de la Preasfinţitul Ioachim Mareş până a doua zi dimineaţa, când marţi (28 aprilie) începând cu ora 8 va fi oficiată Sfânta Liturghie Arhierească după care Preasfinţitul Ioachim Mareş va fi înhumat în cripta episcopală din demisolul Catedralei Înălţarea Domnului din Bacău.

Menţionăm că Preasfinţitul Părinte Ioachim Mareş a văzut lumina zilei în comuna Măgireşti, judeţul Bacău la 12 martie 1927. A slujit ca preot la biserica ‘”Sfântul Nicolae” din Bacău (1972-1978), i s-a incredinţat funcţia de vicar administrativ al episcopiei Romanului şi Huşilor (1978-1985), a fost ales Arhiereu-Vicar al Eparhiei Romanului şi Huşilor, cu titlul de „Vasluianul”, hirotonit şi instalat la 24 noiembrie 1985 şi în această calitate în anul 1991 a fost primul ctitor al Catedralei „Înălţarea Domnului” din Bacău; între anii 1996 şi 2009 a fost Episcop al Huşilor.

sursa>

http://www.basilica.ro/ro/stiri/preasfintitul_ioachim_mares_va_fi_inmormantat_in_catedrala

_inaltarea_domnului_din_bacau.html

Anunțuri
 
3 comentarii

Scris de pe Aprilie 25, 2009 în citadela, diverse, ecclesia, oameni, Panihida, Vesti

 

Etichete: , , , ,

3 răspunsuri la „Inmormantarea PS Ioachim, Episcopul Husilor – Comunicat de presa

 1. Ioana A

  Aprilie 25, 2009 at 1:44 am

  Ioana A

  Un sfant printre sfinti
  Cei care l-au cunoscut pe acest Sfant sa depuna marturie despre viata sa lipsita de pacat! Cei care l-au cunoscut sa depuna marturie despre suferintele care l-au incercat, neincetat! Cei care nu l-au cunoscut si l-au hulit sa se caiasca, caci Dumnezeu le vede pe toate si nimic nu va ramane fara rasplata! Cei care il plang sa se bucure, caci acum este printre Sfinti! Cei care il lauda, sa strige mai tare ca in aceasta zi de sarbatoare mare Sfantul Ioachim Vasluianul a trecut portile deschise ale Raiului!

  Prea-Sfintitul Ioachim, printre cei drepti. Pacatosi si suferinzi suntem noi, zi de zi printre cei strambi. Miile de credinciosi de la Husi, Bacau, si din intreaga tara vor veni sa-si aduca omagiile lor, primind la ei ultimul strop de har de la Sfantul Ioachim Vasluianul.

   
 2. costin

  Aprilie 27, 2009 at 2:15 pm

  Dumneyeu sa/l odihneasca.
  Nu stiu daca PS Ioachim a suferit / in sensul> a fost suferind / ori a stat pe pat bolnav. intreb nu din curioyitate, ci ca un crestin caruia ii pasa de ierahii BOR

   
 3. Anca

  Mai 2, 2009 at 12:24 pm

  Intr-adevar este o mare pierdere pentru crestinii ortodocsi…..imi pare rau….

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: