RSS

Manifestări ecumenice la Timişoara

28 Apr

7a8627237e75ea6b130bf873cb706cae

Manifestări ecumenice la Timişoara

A doua zi de Paşti, luni 20 aprilie s-a desfăşurat la Timişoara tradiţionalul „Marş al Învierii”, la care au participat numeroşi aparţinători ai cultelor locale. Aceasta a început în faţa catedralei mitropolitane prin rostirea unor rugăciuni şi printr-o serie de cuvântări. Din partea eparhiei noastre a fost prezent P.On. Părinte Eugen Murgu, administrator al catedralei, însoţit de corul condus de P.On. Părinte Dan Dragomir. Manifestarea a continuat în parcul Rozelor, până unde s-a mers în procesiune.

„Paştele orfanilor” este o altă manifestare religioasă care a devenit tradiţie şi care s-a desfăşurat tot a doua zi de Paşti la biserica baptistă „Ecclesia” din Timişoara. La manifestare a participat ca delegat al Centrului eparhial, P.On. Părinte Aurel Miculescu, vicar administrativ.

„Paştele – o sărbătoare pentru fiecare” s-a derulat în aceeaşi zi la biserica baptistă „Betel” din Timişoara, eveniment la care a participat ca delegat al Centrului eparhial, P.On. Părinte redactor Marius Florescu.

sursa>

http://www.mitropolia-banatului.ro/noutati.php?readmore=225

foto>

http://www.evzvest.ro/index.php?zone=articole&task=detalii-articol&item=847981&page=Marsul-Invierii-la-Timisoara&current_date=2009-04-12

~~~+~~~

Patorul Petru Dugulescu

Patorul Petru Dugulesc

Marşul Învierii şi Paştele Orfanilor în Timişoara

Ziua de Vest |  15 Aprilie 2009

Luni, 20 aprilie, a doua zi de Paşte

Asociaţia Evanghelistică şi de Caritate „Isus Speranţa României” Timişoara, în colaborare cu bisericile creştine din Timişoara şi Consiliul Local Timişoara, organizează luni, 20 aprilie, de la ora 15, cea de-a XVII-a ediţie a manifestării creştine „Marşul Învierii” şi cea de-a doua ediţie a „Marşului Învierii” organizată după plecarea în veşnicie a pastorului Petru Dugulescu, cel care a avut iniţitiva de a organiza această acţiune în cadrul căreia sunt reuniţi toţi creştinii din România şi Timişoara, indiferent de confesiunea religioasă. „Marşul Învierii este o acţiune cu caracter interconfesional fiind recunoscută atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional şi are drept scop proclamarea în mod public a Învierii Domnului nostru Isus Cristos„, a declarat Ligia Dugulescu, preşedintele asociaţiei.

Procesiunea va începe în faţa Catedralei Mitropolitane din Timişoara, unde după o scurtă introducere, se va rosti o rugăciune, apoi toţi cei prezenţi se vor deplasa pe traseul tradiţional: Primăria Timişoara – Consiliul Judeţean Timiş – Parcul Rozelor unde este programat un serviciu de evanghelizare susţinut de pastorii Viorel Iuga si Valeriu Brancovan.

La fiecare instituţie se vor face opriri şi se va citi un text biblic, iar unul dintre liderii bisericilor creştine din Timişoara va înălţa o rugăciune de mulţumire şi binecuvântare. Pe traseul amintit, fanfarele reunite ale mai multor biserici vor intona imnuri dedicate acestui eveniment.

De asemenea, Asociaţia Evanghelistică şi de Caritate „Isus Speranţa României”, împreună cu Biserica Creştină Baptistă „Eclesia” din Timişoara, organizează în a doua zi a Praznicului Învierii Domnului Isus Hristos, 20 aprilie, de la ora 10, o sărbătoare la care au fost invitaţi 170 de copii orfani, din Centrul „Fraţii lui Onisim” din Timişoara, Centrele de plasament din Gavojdia, Periam şi alte centre pentru orfani din Timişoara.

Cu acest prilej va fi organizat un serviciu religios special în cadrul căruia copiii orfani îşi vor aduce contribuţia prin cântece creştine, poezii, pantomime.

Sărbătoarea se va încheia cu un prânz oferit copiilor prezenţi, de la care nu vor lipsi bucatele tradiţionale de Paşti: ouăle roşii, carnea de miel şi cozonacii.

Gheorghe Miron

sursa>

http://www.ziuadevest.ro/actualitate/704-marul-invierii-i-patele-orfanilor-in-timioara.html

foto>

http://www.isussperantaromaniei.ro/?&categ=21


~~~+~~~

marsul-invierii-timisoara-11

marsul-invierii-timisoara-2

dsc_6321

dsc_6402

dsc_6456

dsc_6822

foto>

http://timisoaraevanghelica.wordpress.com/2009/04/21/marsul-invierii-la-timisoara-a-ajuns-la-editia-a-xvii-a/

refereri>

http://www.banateanul.ro/banatul/marsul-invierii-2573991

http://www.tion.ro/stiri/IM:tion:news_special-timis/articol/marsul-Invierii-pe-strazile-orasului/cn/news-20080428-05492988

 
2 comentarii

Scris de pe Aprilie 28, 2009 în articole, citadela, diverse, Ecumenisme, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri la „Manifestări ecumenice la Timişoara

  1. jivebunny

    Aprilie 29, 2009 at 8:01 am

    cred ca termenul corect este „ecumeniste”, in niciun caz nu „ecumenice”

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: