RSS

Marea Britanie: Homosexualitatea si lesbianismul, materii obligatorii in scoala generala

28 Apr

516mm3q2d9l_ss500_

Marea Britanie: Homosexualitatea si lesbianismul,

materii obligatorii in scoala generala

Ziua on line| Nr. 4522 | 28 aprilie 2009

Elevii de 11 ani din Marea Britanie vor invata la scoala despre homosexualitate si lesbianism, scrie, marti, dailymail.co.uk. Educatia sexuala va fi introdusa ca materie obligatorie in toate scolile primare si secundare din Marea Britanie, incepand din septembrie 2011. Inca din primul an in scoala primara, copiii de patru si cinci ani vor invata despre zonele genitale, iar incepand cu varsta de noua ani, vor avea lectii de educatie sexuala.

Cand vor avea intre 11 si 14 ani, copiii vor invata despre contraceptie, sarcina, raporturi sexuale si bolile cu transmitere sexuala ca HIV. Profesorii vor fi obligati sa tina lectii copiilor despre diferitele tipuri de relatii, despre cele de concubinaj, cele in care diferenta de varsta intre parteneri este foarte mare sau despre relatiile dintre lesbiene si homosexuali.

Subiectul nu a intarziat sa starneasca controverse. Cei care au venit cu ideea introducerii educatiei sexuale ca materie obligatorie sustin ca elevii nu vor avea decat beneficii in ceea ce priveste stabilirea relatiilor si viata familiala. Pe de alta parte, unii profesori nu sunt de acord. Simon Calvert, profesor la Institutul Crestin din Marea Britanie, este de parere ca elevii vor fi curiosi sa experimenteze relatiile homosexuale, daca se vor face presiuni din partea scolilor. „Ceea ce noi nu vedem este faptul ca tinerii sunt vulnerabili si pot fi exploatati de grupurile care vor sa normalizeze relatiile homosexuale”, a spus Calvert.

Alti profesori sunt de parere ca nu toti parintii vor fi de acord cu impunerea lectiilor de educatie sexuala de la varste atat de fragede si ca ar trebui ca ei sa poata opta daca vor sau nu ca pruncii lor sa faca aceste lectii.

La ora actuala, elevii invata despre reproducere si organele sexuala la orele de stiinte. Guvernul din Marea Britanie a cerut inca din octombrie, anul trecut, ca lectiile de educatie sexuala sa fie introduse in curriculum, cu statutul de obligatorii.

R.P.

sursa>
http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-04-28&id=26615

foto>

http://www.amazon.co.uk/Understanding-Gay-Lesbian-Youth-Administrators/dp/1578862671

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 28, 2009 în articole, citadela, diverse, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: