RSS

Papa Benedict al XVI-lea avertizeaza asupra riscului de fragmentare sociala pe care il poate genera internetul

12 mai

450_ap_pope_080718

Papa Benedict al XVI-lea avertizeaza asupra

riscului de fragmentare sociala

pe care il poate genera internetul

Hotnews | 11 mai 2009

Papa Benedict al XVI-lea a atras luni [11 mai – n.m] atentia asupra riscului de „fragmentare sociala” pe care il poate antrena internetul, in cadrul unei intalniri cu asociatiile angajate in dialogul inter-religios, care a avut loc la Ierusalim, relateaza AFP.

„Seria nelimitata de portaluri care sunt puse la dispozitia utilizatorilor pentru a le oferi un acces facil la toate sursele de informatii poate deveni cu usurinta un instrument de crestere a fragmentarii sociale„, a afirmat Papa, in prima zi a vizitei sale in Ierusalim.

„Unitatea cunostintelor se sparge in bucatele si atitudini complexe precum critica, discernamantul si judecata, la care am ajuns gratie stiintelor academice si a eticii, sunt adesea uitate sau considerate neimportante”, a afirmat Benedict al XVI-lea.

Papa s-a referit si la „oportunitatile” pe care le ofera diferentele dintre diversele religii. „Unii vor sa ne faca sa credem ca diferentele dintre noi reprezinta in mod necesar si un motiv de diviziune si, deci, nu mai trebuiesc tolerate. Altii afirma chiar ca ar trebui sa fim redusi la tacere”, a spus el.

„Dar noi stim ca diferentele nu trebuiesc niciodata denaturate pana la punctul in care sunt considerate drept o cauza inevitabila de frictiuni sau de tensiuni intre noi sau in cadrul societatii, in ansamblu. Din contra, aceste tensiuni furnizeaza o minunata oportunitate pentru persoanele care apartin diferitelor religii de a trai impreuna intr-un profund respect, incurajandu-se unele pe altele sa aleaga caile lui Dumnezeu”, a mai spus Benedict al XVI-lea.

Marius Mihaiescu

sursa>

http://www.hotnews.ro/stiri-international-5694809-papa-benedict-xvi-lea-avertizeaza-asupra-riscului-fragmentare-sociala-care-poate-genera-internetul.htm

foto>

http://images.ctv.ca/archives/CTVNews/img2/20080718/450_ap_pope_080718.jpg

 
2 comentarii

Scris de pe mai 12, 2009 în articole, citadela, diverse, Vesti

 

Etichete: , , , , , ,

2 răspunsuri la „Papa Benedict al XVI-lea avertizeaza asupra riscului de fragmentare sociala pe care il poate genera internetul

 1. Gabi C.

  mai 13, 2009 at 6:43 am

  Un model al celor spuse de Papa Benedict,apropo de intoleranta, de cuvinte mai mult decat dure, generatoare de falii, rupturi, l-am citit recent in „Cuvantul ierarhului”- IPS Teofan, in Ziarul Lumina din 11.05…
  „Urâciunea pustiirii şi „adâncurile satanei“ sunt întronizate la loc de cinste ”… spune sfintia sa..
  Ma tot gandesc, ce o fi vrut sa spuna ? Ca doar ierarhii sunt intronizati… chiar si sfintia lui..
  Ca sa nu mai spunem ca si incheie atipic unei adresari ierarhice: „cine are urechi de auzit, sa auda !” – in loc de obijnuitele binecuvantari arhieresti care intotdeauna incheie aceste adresari..
  Iata deci cum unii au inghitit nada si scriu precum sopteste .. duhul ala care suiera..
  Ramane ca tot sfintia sa sa ne linisteasca, sau macar sa se explice..

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: