RSS

Hristos amana alegerile comunistilor

29 mai

Vladimir Voronin

Hristos amana alegerile comunistilor

[Vom avea pana la urma de-a face cu un nou Iuda? … sau Opozitia moldoveneasca se va dovedi a fi una  strans-unita si bine inchegheata? Soarta moldovenilor atarna de un vot. Daca se va ajunge la alegeri anticipate prin neprezentarea Opozitiei la alegerile din 3 iunie, atunci destinul Republicii Moldovei se poate schimba radical. Hristos Se inalta spre cer, iar cei I Se agata de picior sunt comunistii care doresc si ei ceva slava, sau macar sa-L traga inapoi pe pamant, ca sa-L rastigneasca si ei inca o data… / dan.camen.]

Ziua | Nr. 4547 | 29 mai 2009

De frica anticipatelor, comunistii au amanat ieri alegerea unui nou presedinte la Chisinau, motivand ca nu pot sustine polemici de ziua Inaltarii Domnului.

Liderii Partidului Comunist din Republica Moldova au amanat cea de a doua sedinta parlamentara care ar fi trebuit sa decida numele urmatorului sef al statului, invocand motive religioase. Opozitia pune aceasta manevra pe seama incercarilor disperate ale comunistilor de a obtine macar un vot, fapt ce ar permite alegerea Zinaidei Greceanii pentru fotoliul prezidential. In paralel, Serafim Urechean, unul dintre liderii opozitiei, nu isi ascunde intentia de a deveni presedinte.

Noul Parlament de la Chisinau a decis in cea de a doua sedinta a sa, ca alegerile pentru de­semnarea urmatorului presedintele al Republicii Moldova sa aiba loc saptamana viitoare la data de 3 iunie. Reuniunea Legislativului a inceput la ora 10.00 si a durat aproximativ 10 minute. Comunistii au decis ca cel mai bine ar fi ca aceasta sedinta sa se amane pe fondul blocarii de catre opozitie a oricarei initiative, ca unul din cei 41 de deputati ai sai sa ofere „votul de aur” care le-ar permite repre­zen­tatilor Partidului Comunist (PCRM) sa isi numeasca presedintele din randul propriilor candidati. Maria Postoico, liderul grupului PCRM a motivat amanarea cu scuze de ordin religios. „Astazi e Ispasul (Inaltarea Domnului Iisus Hristos la ceruri – n.red.) si nu e cazul sa discutam probleme majore pentru tara. Propun sa anuntam o pauza si sa transferam sedinta Parla­mentului pentru 3 iunie”, a declarat Postoico, citata de portalul de stiri Unimedia.

Propunerea comunistilor s-a lovit de criticile dure ale repre­zentantilor opozitiei care nu au sustinut acest demers declarand ca prin aceasta manevra comunistii vor sa traga de timp in ideea cooptarii macar a unui „vot de aur”, pentru a putea instala in functia de presedinte pe ex-premierul Zinaida Greceanii. „Ordinea de zi a fost aprobata. Fractiunile parlamentare si-au expus anterior punctul de vedere. Societatea este in asteptarea unei decizii si e cazul sa trecem la examinarea ordinii de zi”, a declarat liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat. Si deputatul Aliantei Moldova Noastra, Leonid Bujor, a cerut continuarea sedintei parlamentului si ca aceasta sa nu fie trans­formata in propaganda. Pro­punerea Mariei Postoico a fost supusa votarii si aprobata cu votul celor 60 de deputati comunisti. „Nici noi nu am dorit ca de Ispas sa se faca politica, dar tot comunistii au ales aceasta zi. Ei sunt in agonie si au transformat aceasta sarbatoare in propaganda co­munista”, a declarat la randul sau dupa sedinta liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Zinaida ramane

In replica, presedintele inca in exercitiu, Vladimir Voronin, a spus ca PCRM nu va ceda presiunilor opozitiei si vor ramane consecventi in de­semnarea lui Greceanii pentru cea mai inalta functie in stat. „Nu ne schimbam candidatura pentru functia de sef al statului. Mai buna can­didatura ca Zinaida Greceanii nu are nimeni. Opozitia vrea sa faca totul cu mainele noastre, ca sa-i impingem catre alegeri anticipate. Peste patru ani vor fi si alegeri anticipate si repetate”, a spus ironic Voronin, la finalul sedintei.

Urechean se vrea presedinte

Totodata, liderul Aliantei Moldova Noastra, Serafim Urechean, nu a ascuns faptul ca inca ravneste la cea mai inalta functie in stat. Acesta a declarat ieri pentru Pro TV Chisinau ca si-ar dori si va avea fotoliul prezidential. „Eu vreau si voi fi presedintele tarii”, a spus convins Urechean. De asemenea, Urechean a comentat decizia comunistilor de amanare a alegerii presedintelui ca fiind luata din frica, pentru ca nu dispuneau de voturile necesare pentru alegerea presedintelui.

Madalin NECSUTU

sursa>

http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-05-29&id=253768

foto>

http://media2.gruprc.ro/photo/thumbs/800_600/042009/240c794d968a948b29e9ca9835b7fc6b.jpg

Reclame
 
Un comentariu

Scris de pe mai 29, 2009 în articole, citadela, diverse, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un răspuns la „Hristos amana alegerile comunistilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: