RSS

Postul de radio al Vaticanului va difuza publicitate

29 mai
QSL_Vatican_Radio

Postul de radio al Vaticanului va difuza publicitate

Cotidianul | 28 mai 2009

Primele reclame difuzate de radioul catolic sunt cele ale companiei Enel. Acestea vor fi transmise în cinci limbi: italiană, engleză, spaniolă, franceză şi germană.

Radio Vatican, postul de radio al Bisericii Romano-Catolice, care emite prin satelit în 61 de ţări de pe cinci continente, este pe cale să difuzeze publicitate, pentru prima oară în cei aproape 80 de ani de existenţă, potrivit agenţiei de presă NewsIn.

Prima campanie publicitară care va fi difuzată la Radio Vatican va fi lansată pe 6 iulie şi de ea va beneficia compania italiană Enel, producătoare şi distribuitoare de energie electrică. Reclamele pentru Enel vor fi difuzate în cinci limbi: italiană, engleză, spaniolă, franceză şi germană.

Vaticanul a precizat, totuşi, că mesajele publicitare ale potenţialilor advertiseri vor fi selecţionate pe criterii de calitate şi etică, pentru a se asigura că reclamele se încadrează în anumiţi parametri ideologici.

Un purtător de cuvânt al Papei Benedict al XVI-lea a spus că funcţionarea postului Radio Vatican costă 19 milioane de lire sterline pe an şi, în prezent, are nevoie să producă mai mulţi bani pentru a putea emite în continuare.

Se estimează că publicitatea va aduce postului de radio ce reprezintă vocea Bisericii Romano-Catolice venituri anuale cuprinse între 175.000 şi 260.000 de lire sterline.

Postul Radio Vatican a fost inaugurat pe 12 februarie 1931 în prezenţa Papei Pius al XI-lea. Pentru a putea emite în 40 de limbi în toată lumea, postul de radio al celui mai mic stat din lume s-a transformat într-un gigant mediatic. Guglielmo Marconi este cel care a fost însărcinat cu înfiinţarea unui post de radio, la doar câteva zile de la semnarea acordului de la Latran cu statul italian, prin care, la 11 februarie 1929, Vaticanul devenea stat suveran. Radio Vatican şi-a deschis sediul principal în 1951 la Santa Maria di Galeria, o localitate aflată la 30 de kilometri de Roma. Sediul beneficiazã de un teren de aproximativ 440 de hectare, de zece ori mai mult decât suprafaţa Statului Vatican.

sursa>

http://www.cotidianul.ro/postul_de_radio_al_vaticanului_va_difuza_publicitate-86096.html

foto>

http://freenet-homepage.de/troesne/QSL_Vatican_Radio.jpg

 
Scrie un comentariu

Scris de pe mai 29, 2009 în articole, citadela, diverse, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: