RSS

Asumarea Codurilor de către Guvern, tergiversată

03 iun.

PARLAMENT - VOSGANIAN

Asumarea Codurilor de către Guvern, tergiversată

Evz | Nr. 5547 | 03 Iunie 2009

Asumarea Codurilor civil şi penal de către Cabinetul Boc este tergiversată, în lipsa unui acord cu societatea civilă. Deşi Executivul urma să tranşeze azi problema, ministrul Victor Ponta a anunţat o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii ONG-urilor.

Premierul Emil Boc anunţa că guvernul va lua azi o decizie cu privire la asumarea răspunderii pe Codurile penal şi civil, după ce va fi analizat stadiul discuţiilor cu societatea civilă.

Preşedinţii celor două subcomisii parlamentare, Victor Ponta şi Daniel Buda, abilitaţi să discute cu reprezentanţii societăţii civile, vor prezenta concluziile la care au ajuns în urma negocierilor cu ONG-urile care au contestat procedura asumării răspunderii pentru cele două legi fundamentale în materie de drept civil şi penal.

Cele două proiecte ale codurilor juridice figurau pe ordinea de zi a şedinţei Executivului. Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, pesedistul Victor Ponta, a precizat însă că vor avea loc noi discuţii cu reprezentanţii sociectăţii civile, la începutul săptămânii viitorae, în vederea depunerii de noi amendamente.

Asumarea răspunderii presupune adoptarea legilor fără dezbatere parlamentară. După ce Exectivul îşi asumă răspunderea în faţa Legislativului, opoziţia are posibilitatea de a depune moţiune de cenzură, în cazul în care nu agreează cele două Coduri. Dacă opoziţia nu depune moţiune sau dacă aceasta este respinsă, legile se consideră adoptate.

Liderii Coaliţiei PDL-PSD au stabilit în 18 mai ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe cele două Coduri – Penal şi Civil – la începutul lunii iunie, urmând ca între timp să aibă loc întâlniri cu reprezentanţii societăţii civile.

Roxana Preda

sursa>

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/853537/Asumarea-Codurilor-de-catre-Guvern-tergiversata-/

foto>

http://www.mediafax.ro/politic/guvernul-a-retras-codurile-civil-penal-si-de-procedura-civila-si-penala-din-parlament.html?1687%3B3711488

 
Scrie un comentariu

Scris de pe iunie 3, 2009 în articole, citadela, diverse, Vesti

 

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: