RSS

Norica Nicolai: Disperat, Guvernul vrea sa faca rost de bani prin legalizarea prostitutiei

03 Iun
NETHERLANDS-PROSTITUTION-CRIME-AMSTERDAM

Norica Nicolai: Disperat, Guvernul vrea sa faca rost de bani

prin legalizarea prostitutiei

Ziare.com | 2 iunie 2009

Situatia colectarilor la bugetul de stat este atat de dezastruoasa incat Guvernul ia in calcul cele mai disperate masuri ca sa faca rost de bani, printre care si legalizarea prostitutiei prin Ordonanta de Urgenta, dezvaluie liderul PNL, Norica Nicolai.

„Detin informatii ca, la nivelul Guvernului, s-a discutat recent asupra posibilitatii adoptarii unei Ordonante de Urgenta care sa legalizeze practicarea prostitutiei, dupa ce proiectul noului Cod Penal a fost conceput de asa maniera incat sa nu mai incrimineze penal aceasta activitate, ci numai contraventional”, a declarat Nicolai pentru In Politics.

Candidata liberala la euroalegeri a povestit ca legalizarea prostitutiei era in carti inca din luna martie, insa incasarile zero la bugetul de stat au pus pe ghimpi Guvernul, care a ajuns la concluzia ca cea mai rapida solutie este o Ordonanta de Urgenta.

„La vremea cand s-au purtat discutii pe marginea noilor coduri, in luna martie, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a vorbit explicit despre posibilitatea promovarii, in viitor, a unei legi distincte pentru legalizarea prostitutiei.

Prabusirea incasarilor la bugetul de stat a facut, insa, ca in mintea unora dintre finantistii puterii sa infloreasca, recent, ideea elaborarii unei ordonante de urgenta care sa deschida drum organizarii acestui fenomen ca afacere, pentru ca, se estimeaza incasari spectaculoase de pe urma impozitarii acesteia”, a declarat Norica Nicolai.

Totodata, liderul PNL crede ca PD-L si PSD vor pregati legalizarea prostitutiei pentru vara aceasta astfel incat sa nu le pericliteze in vreun fel rezultatele la euroalegeri.

„Ideea legalizarii prostitutiei, mai ales intr-o tara ca Romania, unde ea este un fenomen grav, demult scapat de sub control, nu este neaparat una proasta, dar cred ca o lege care sa reglementeze situatia trebuie sa fie minutios elaborata, cu sprijinul societatii civile si al unor specialisti de marca, apoi supusa dezbaterii parlamentare, nu facuta ‘pe picior”‘ prin ordonanta guvernamentala, doar pentru a se acoperi gaurile din buget pe care le-a produs incompententa guvernantilor actuali” mai spune Nicolai.

sursa>

http://www.ziare.com/Nicolai_Disperat_Guvernul_vrea_sa_faca_rost_de_bani_prin_legalizarea_pro-773471.html

~~~+~~~

GERMANY-PROSTITUTION-FINANCE-ECONOMY-SEX-FILES

Catalin Predoiu: Nu urmărim legalizarea prostituţiei,

ci atacarea proxenetismului

Mediafax| 13 martie 2009

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, vineri, în cadrul unei dezbateri pe tema modificărilor codurilor juridice, că noul Cod penal nu legalizează prostituţia, fapt care ar presupune o nouă lege, ci reprimarea acestui fenomen, prin atacarea proxenetismului şi a traficului de persoane.

„S-a vorbit de prostituţie şi de faptul că prin acest Cod Penal se legalizează prostituţia. Inexact. Legalizarea prostituţiei presupune o lege care să organizeze această activitate. Nu este cazul. Noi ne-am propus să reprimăm fenomenul prostituţiei prin politici penale moderne, adică atacând proxenetismul, atacând traficul de persoane. Acolo este problema”, a afirmat Predoiu.

Ministrul Justiţiei a subliniat faptul că prostituţia este sancţionată şi în prezent prin contravenţie, dar a explicat că, aşa cum de multe ori se întâmplă în practică, persoanele care practică prostituţia nu se opresc în urma sancţionării.

„Prin urmare, trebuie să avem în vedere că aceste Coduri pot induce o serie de elemente cu caracter de noutate care pot părea neobişnuite pentru practica noastră penală. Asta arată o dată în plus faptul că suntem atât de mult rămaşi în urmă şi arată că suntem şi inconsecvenţi. Ne plângem pe de o parte că avem un Cod penal comunist, rigid, care nu are în vedere flexibilitatea şi dinamismul societăţii contemporane, iar pe de altă parte ne temem de coborârea limitelor maxime de pedeapsă uitând că, de fapt, instanţele se orientează către mijlocul acestor intervale de pedeapsă sau către pragul minim”, a mai arătat Predoiu.

sursa>

http://www.mediafax.ro/social/predoiu-nu-urmarim-legalizarea-prostitutiei-ci-atacarea-proxenetismului.html?1688%3B4046467

foto>

http://www.mediafax.ro/social/jumatate-din-retelele-de-prostitutie-din-spania-sunt-in-mainile-romanilor.html?1688%3B4403606

 
Un comentariu

Scris de pe Iunie 3, 2009 în articole, citadela, diverse, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Un răspuns la „Norica Nicolai: Disperat, Guvernul vrea sa faca rost de bani prin legalizarea prostitutiei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: