RSS

Impotriva mercenarilor mediatici

13 ian.

Impotriva mercenarilor mediatici

-no comment-

sursa>

http://razvan-codrescu.blogspot.com/2010/01/cazul-anania-calomnia-are-picioare.html

UPDATE

Comunicat:

AZEC dezaprobă pseudo-anchetele de tipul celei contra

ÎPS Bartolomeu Anania

Asociaţia Ziariştilor şi Editorilor Creştini (AZEC) trage un semnal de alarmă privind degradarea continuă a spaţiului nostru mediatic prin articole de pseudo-anchetă precum cele semnate recent de Mirela Corlăţean în Evenimentul Zilei.

Avându-l drept ţintă pe Mitropolitul Bartolomeu al Clujului, articolul citat pare că nu lasă nicio stratagemă nefolosită pentru a induce publicului o anumită cheie a lecturii: folosirea pe post de „note informative” a unor „declaraţii”; punerea la un loc a câtorva fragmente de arhivă cu Memoriile celui în cauză; declanşarea unui veritabil proces de intenţie pentru ca în final să avem parte de transformarea unui adevărat luptător anticomunist în banal informator, victima „inocentă” a acestuia fiind răposatul Mitropolit Antonie Plămădeală.

Asociaţia Ziariştilor şi Editorilor Creştini (AZEC) îşi exprimă dezaprobarea fermă faţă de cei care, în mass-media fiind, uită că misiunea lor profesională este corecta informare a publicului.

Credem că furibunda campanie electorală sub al cărui nefericit semn a stat România pe toata durata anului 2009 trebuie să se încheie. Este vremea concluziilor, nu doar pentru partidele politice sau pentru sponsorii lor, ci inclusiv pentru actorii media care în ultimele luni au reuşit, la propriu, să ofere un spectacol nu dintre cele mai izbutite ori necesare.

Articole precum cele din Evenimentul Zilei continuă, din păcate, acel mod de a face jurnalism pe care o Românie europeană şi matură nu îl merită.

Răzvan Bucuroiu

Preşedinte AZEC

12 ianuarie 2010

sursa>

http://c-tarziu.blogspot.com/2010/01/comunicat-azec-pseudo-anchetele-de.html

 
Un comentariu

Scris de pe ianuarie 13, 2010 în citadela, ecclesia, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Un răspuns la „Impotriva mercenarilor mediatici

  1. Ilona

    martie 31, 2011 at 12:24 am

    In urma emisiunii de la TVR referitoare la averile bisericii, de fapt era vorba doar de Biserica Ortodoxa, dna Mirela Corlateanu a avut o prestatie ,,deosebita,, eu cred ca tocmai dumneaeii face parte dintr/o ,,securitate,, foarte bine platita pentru acest lucru, mi s/ar fi parut de bun simt de luat in considerare ca in Romania o parte din Bisericile construite sunt din donatiile crestinilor, pai de cate ori impozit, a platit crestinul mai plateste si biserica inca un impozit? De ce, pe mine nu ma obliga nimeni sa dau…ma opresc, nu vreau sa denigrez profesionalisul jurnalistei dar a fost foarte bine scolita… sa ne ierte Dumnezeu ca suntem crestini si acum e si post. A fost foarte bine aleasa si perioada pentru difuzarea emisiunii…Felicitari! In fata lui Hristos nu ne putem ascunde de ceea ce facem…

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: