RSS

Omul cinstit in viziunea Trinitas Tv

31 Ian

In data de 30 ianuarie (sambata), in jurul orei 20.30, la emisiunea care se intituleaza „Omul cinstit”, a fost prezentat D-l Ion Pusca, enolog recunoscut in Romania si in strainatate, mai ales pentru sampania de Panciu. Am vazut emisiunea cand aceasta era catre final, prinzand ultimele 5-10 min.,  acestea fiindu-mi insa de ajuns ca sa-mi formez opinia.

Omul intr-adevar este cinstit, cu onoruri si grade, fiind facut acum cativa ani cavaler al Ordinului Templului din Ierusalim – una dintre gruparile care se revendica de la traditia Ordinului Templierilor, scriind la momentul respectiv despre acest lucru – *(vezi AICI).

Sa nu fi stiut realizatorii emisiunii pe cine promoveaza? Ma indoiesc. Chiar si-asa, ar fi o lipsa de profesionalism sa nu cercetezi inainte pe cine intervievezi, mai ales daca vrei sa-l afisezi ca om cinstit (sic!).

Ii poti disocia unui om credinta de faptele lui si sa-l privesti apoi pe acesta in ansablu, numindu-l cinstit? Dar a fi cinstit inseamna in primul rand „a fi de buna credinta”, apoi a fi onest si corect. Ce anume il face cinstit?… credinta lui sau faptele, luate separat de credinta? Eu stiu ca faptele izvorasc din credinta si, iarasi, credinta este vadita prin fapte. Cinstindu-i faptele, ii cinstesti credinta. Cinstindu-i credinta, ii vei cinsti pe cavalerii sai din care face parte.


Daca Trinitas TV ar fi realizat o emisiune legata strict de viticultura in Romania sau despre producerea vinului bisericesc in general, prezentandu-l pe acest om ca un specialist in domeniu, aratand metodele lui de a produce un vin bun, nu persoana sa, ar fi fost cu totul altceva, insa daca ii prezinti personalitatea, avand ca baza de plecare domeniul sau de activitate, ca sa scoti in relief mai apoi ca el e om cinstit, lasand deoparte ceea ce nu-l cinsteste, e deja un lucru care iti ridica semne de intrebare. Asta mai ales ca emisiunea vrea sa evidentieze omul, nu lucrarea lui, adica domeniul sau de specialitate, unde e cu adevarat expert. Cel putin asta se intelege cand apare asa ceva la un post religios, ortodox si al Patriarhiei Romane.

dan.camen.


Anunțuri
 
2 comentarii

Scris de pe Ianuarie 31, 2010 în articole, citadela, diverse, oameni

 

Etichete: , , , , ,

2 răspunsuri la „Omul cinstit in viziunea Trinitas Tv

  1. ionescu

    Ianuarie 31, 2010 at 2:59 pm

    Asa e. Nu e prima oara cand Trinitas promoveaza acest gen de oameni. A mai fost invitata la o emisiune si o avocata care face parte din ordinul femeilor masonie si in care pleda pentru femeia de succes.Era foarte modesta…

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: