RSS

Speranta lui Bichir: francmasonii pasoptisti

31 Ian

Un nou editorial marca Bichir> Şansa noastră: noii paşoptişti *(EvZ.ro – 31 ian. ’10). Ce e nou in el fata de celalalte? Pai e reclama ascunsa francmasonilor. Se pare ca senior-editorul de la EvZ si ‘portavocea’ Patriarhului s-a dat pe brazda si cu masonii…

Nu sunt foarte bun in istorie, mai ales in cea laica, insa „sfantul goagăl” imi furnizeaza unele informatii pe care istoria le omite in mod voit. Sunt acele lucruri pe care manualele de istorie uita sa le prezinte in paginile viu colorate, dar care sunt rostite online de aceia care pretuiesc adevarul mai mult decat istoria.

Father Bichir ii citeaza pe doi masoni recunoscuti: Acad. Dan Berindei si Cornleiu Visoianu – „un om exceptional” – care a trecut de la loja lui  Danacu la cea a lui Chirovici, dar si pe filozoful si scriitorul Emil Cioran, recunoscut pentru pesimismul si scepticismul lui, dar si pentru cearta sa cu Dumnezeu *(cf. Petre Tutea). Asta o spune dupa ce a fost, dupa cum insusi marturiseste, „scârbit de cele petrecute în ţară, dar şi de ce faună a apărut şi se defineşte drept <noua generaţie>”. A ajuns deznadajduit si fara de speranta dupa ce a avut „întâlniri şocante cu diverşi semidocţi cu arere de savanţi, cu <tradiţionalişti> care nu ştiu să-şi facă cruce, cu gângavi prezentaţi drept savanţi”… Singura salvare o mai gaseste in noua generatie de pasoptisti.

Bravo Bichire, cu 100 de noi masoni speri ca vei moderniza din nou Romania… asa cum a facut-o generatia de la 1848! Ce nu spune Padre este ca acea „generaţie care s-a format la Paris, Viena, Roma şi care reîntoarsă în ţară a pus în practică – şi a reuşit – să modernizeze România” era formata, in mare majoritate, din romani intrati prin lojele masonice de acolo „pentru a-şi înmulţi relaţiile, pe care să le facă favorabile patriei lor”. Insa Florian Bichir nu vrea sa spuna lucrurilor pe nume, fiind „licarit” de  lumina sperantei, intrezarita cu ocazia Unirii mici din 24 ianuarie.

Ultima fraza a articolului e cea mai interesanta, mai ales prin felul constructiei ei si a mesajul codificat. Vorbind de pasoptistii de la 1848 care erau „fără internet, fără televiziune, fără cele mai mici condiţii”, el isi pune speranta in noua generatie de pasoptisti, care dispune acum de aceste mijloace de manipulare in masa, nadajduind ca astfel sa realizeze macar ce a facut vechea generatie. In acest sens, el „tine pumnii” (sic!) noilor pasoptisti si chiar se defineste ca unul dintre ei, spunand ca „toate datele merg spre ideea că avem şanse să izbutim”.

dan.camen.

Reclame
 
Un comentariu

Scris de pe Ianuarie 31, 2010 în articole, citadela, diverse

 

Etichete: , , , , , , , ,

Un răspuns la „Speranta lui Bichir: francmasonii pasoptisti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: