RSS

Doctor Honoris din cauza…

05 Feb

Participarea IPS Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, la ceremonia oficială de decernare a titlului şi a diplomei de Doctor Honoris Causa academicianului Emil Razvan Theodorescu

IPS Nifon Mihaita

Joi, 4 februarie 2010, Înaltpreasfinţitul Pãrinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a participat, la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia Târgovişte, la ceremonia oficială de decernare a titlului şi a diplomei de Doctor Honoris Causa academicianului Razvan Theodorescu de la Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti. Cu acest prilej, IPS Părinte Nifon a vorbit, în Senatul Universităţii, despre ziua de 4 februarie, când aniversăm 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rangul de Patriarhie, prin hotărârea Sf. Sinod şi prin confirmarea Regelui Ferdinand, prin decret regal.

În cuvântul său, Înaltpreasfinţitul Pãrinte Mitropolit a evidenţiat personalitatea academicianului Răzvan Theodorescu, evocând sprijinul pe care domnia sa l-a acordat întreţinerii şi ajutorării bisericilor, atât în calitate de Ministru al Culturii (2000-2004), cât şi aportul major adus misiunii Ortodoxiei româneşti, ca membru al Consiliului Naţional Bisericesc şi al Adunării Naţionale Bisericeşti.

Domnul Răzvan Theodorescu este autorul a peste 600 de articole, publicate în reviste româneşti şi străine, a circa 20 de cărţi şi a mai multor cursuri universitare şi este membru titular al Academiei Române (2000).

Biroul de Presă al Arhipiscopiei Târgoviştei

sursa> Basilica.ro

foto> Oikoumene.org

~~~+~~~

„MARTORII LUI IEHOVA” VA FI RECUNOSCUT OFICIAL

DREPT CULT

Stiri.Kappa.ro | 08.02.2005

Acad. Răzvan Theodorescu

Fostul ministru al Culturii si Cultelor, Razvan Theodorescu, actualmente senator, a depus la Biroul Permanent prima sa initiativa legislativa care priveste libertatea religioasa in Romania. Legea doreste sa inlocuiasca Decretul 177/4 august 1948, dupa care functioneaza si astazi cultele in Romania. Spre deosebire de acest decret, legea lui Razvan Theodorescu recunoaste 18 culte, printre care si organizatia religioasa Martorii lui Iehova. De altfel, din cauza acestei organizatii, legea elaborata inca din 2001 a intarziat pana in octombrie 2004, deoarece recunoasterea Martorilor lui Iehova de catre Justitie a durat doi ani si jumatate. Legea lui Theodorescu este bazata pe egalitate si nediscriminare si defineste conceptele de cult, asociatie religioasa si grup religios. Ca sa poata fi recunoscut si acceptat in Romania, un cult trebuie sa indeplineasca neaparat doua conditii: sa aiba o vechime de zece ani in tara noastra si numarul membrilor sa fie 0,05 la suta din populatia Romaniei. Potrivit lui Razvan Theodorescu, proiectul de lege a fost discutat cu experti europeni si ai Comisiei de la Venetia. Desi acestia si-au dat OK-ul, legea a trebuit sa fie facuta compatibila si cu pozitiile specialistilor din SUA.

sursa> Stiri.Kappa.ro

foto> ReplicaOnline.ro


Anunțuri
 
3 comentarii

Scris de pe Februarie 5, 2010 în articole, citadela, diverse, oameni, Vesti

 

Etichete: , , ,

3 răspunsuri la „Doctor Honoris din cauza…

 1. lafel

  Martie 12, 2010 at 4:05 pm

  e mason, stiu sigur asta. Intr`unul din dosare de la tribunal cand erau in lupta doua loje masonice pentru o anumita cladire, acum 7 sau 8 ani, era trecut si Razvan Teodorescu ca mason de grad inalt.

   
  • dancamen

   Martie 14, 2010 at 12:23 am

   da, asa e,
   chiar am gasit in acest sens o lista cu 100 de masoni recunoscuti, intre care era si domnul in cauza…
   se pare ca toate se leaga intre ele

   dan.camen.

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: