RSS

NASA: Cutremurul din Chile a scurtat durata zilelor pe Pământ

09 mart.

[Dacă e aşa, înseamnă că într-un fel se justifică ştiinţific menţiunile din Sfânta Scriptură (Matei 24, 22 şi îndeosebi  la Apocalipsă) privind micşorarea zilelor odată cu sfârşitul vremii şi venirea Mântuitorului, mai ales că sunt corelate de cataclismele  mondiale amintite şi ele, desigur, cu atâta lux de amănunte în cartea Apocalipsei.  Şi noi simţim cum fuge timpul atât de repede în zilele acestea şi ne uimim parcă, biruindu-ne, de scurtimea  acestora. Oricine poate observa şi faptul că în ultimele 2-3 luni au avut loc intensificări ale plăcilor tectonice care au provocat cutremure serioase cu numeroase alte replici: Haiti 7 grade, din nou Haiti 6, 1 grade, Chile 8,8 grade şi Turcia 6 grade. Deşi modificările aduse zilei par nesemnificative, totuşi, ele dovedesc în mod ipotetic faptul că  spre exemplu erupţia unui vulcan sau căderea unei comete sau asteroid pe pământ pot influenţa mult mai serios axa pământului şi implicit modificarea duratei unei zile – dan.camen. ]

Mediafax / 9 martie 2010

Cutremurul puternic, care a afectat săptămâna trecută Chile, ar fi modificat axa Pământului şi ar fi micşorat durata zilelor, afirmă cercetătorii din cadrul NASA, relatează CNN.

Schimbarea este neglijabilă dar permanentă. Durata fiecărei zile ar trebui să fie cu 1,26 microsecunde mai mică, potrivit estimărilor preliminare. O secundă are un milion de microsecunde.

Un cutremur modifică în mod considerabil structura şi distribuţia maselor pe Pământ. Schimbarea distribuţiei are ca urmare modificarea vitezei de rotaţie a planetei, care determină durata unei zile.

„Orice eveniment la nivel mondial care implică mişcări ale unor mase afectează rotaţia Pământului”, a declarat Benjamin Fond Chao din cadrul Centrului aerospaţial Goddard al NASA, situat în oraşul Greenbelt, statul Maryland.

Un cercetător în domeniul geofizicii din cadrul NASA, Richard Gross, a folosit un model informatic pentru a determina modul în care cutremurul de 8,8 grade din Chile ar fi afectat Pământul. Potrivit acestuia, seismul a modificat axa Pământului cu circa opt centimetri. Această modificare a axei ar putea scurta durata zilelor.

De asememea, cutremurul cu magnitudinea de 9,1 din 2004 care a provocat un tsunami devastator în Oceanul Indian a scurtat durata zilelor cu 6,8 microsecunde.

Pe de altă parte, durata unei zile terestre poate să şi crească. De exemplu, dacă Barajul Sanxia (Barajul celor trei defileuri) din China ar fi umplut, el ar conţine 40 de kilometri cubi de apă. Schimbarea distribuţiei masei terestre ar conduce, în acest caz, la o creştere a duratei zilei cu 0,06 microsecunde.

sursa>

http://www.mediafax.ro/externe/nasa-cutremurul-din-chile-a-scurtat-durata-zilelor-pe-pamant-5684876/

Reclame
 
2 comentarii

Scris de pe martie 9, 2010 în articole, citadela, diverse, Vesti

 

Etichete: , , , , ,

2 răspunsuri la „NASA: Cutremurul din Chile a scurtat durata zilelor pe Pământ

 1. vizantie

  martie 9, 2010 at 2:32 pm

  Cu ce sa afecteze cutremurul durata unei zile?… Pamantul nu se misca. Nici in jurul axei sale, nici in jurul Soarelui.

   
 2. Marius

  martie 9, 2010 at 10:55 pm

  Durata unei zile nu depinde de axa pamantului. Viteza pamantului este interdependenta de magnetism. Sa gandim putin, in mijlocul pamantului am invatat cu totii ca este nucleul care ar directiona asa zisa axa a pamantului, urmatorul nivel este invelisul nucleic formata dintr-o substanta (lichida) la temperaturi mari, s-o numim lava care se invarte in jurul nucleului cu o viteza ce genereaza un camp magnetic (camp invartitor 9.8 m/s2 ce scade odata cu departarea de terra) si pune in miscare scoarta terestra (substraturile solide ale pamantului). In concluzie un cutremur fie ca este de adancime sau de suprafata nu are suficienta energie sa se opuna acestui camp invartitor, iar ipoteza cu scimbatul axei o mare aberatie. De ce nu ies oamenii de stiinta sa le explice oamenilor?
  Nasa a emis un asemenea comunicat cu un interes, care o fi acela? au ei un plan si in felul asta sa dea vina pe cauze naturale?

  Doamne apara-ne si miluieste-ne pe noi pacatosii.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: