RSS

Logica silogismului probabilităţii

02 iun.


Primul raţionament: Bilderberg este cel mai puternic şi influent grup din lume, care are ca membri lideri şi personalităţi importante din domeniul politicii, afacerilor, economiei, culturii şi ştiinţei (altfel spus „stăpânii lumii” – cum ar zice Constantin Noica [1], sau elita societăţii mondiale – crème de la crème) şi care are ca “domeniu de activitate” guvernarea globală. Grupul se întruneşte anual, în mod secret, în diverse ţări, fiind păzit de ochii curioşilor de o întreagă armată. Definiţia simplă a unui vânător de bilderbergi este definitorie în acest sens: Poate că Dumnezeu a creat Universul, dar, în privinţa planetei Pământ, mesajul Clubului Bilderberg către Dumnezeu este simplu: mulţumim, dar mai departe avem noi grijă (Jim Tucker).

Al doilea raţionament: În 2009 Grupul Bilderberg s-a întâlnit, între 14-17 mai, la hotelul Astir Palace din Vouliagmeni, de lângă Atena (Grecia), având pe agendă, în poll position, “cum să manipuleze criza economică globală în propriul interes”.

Al treilea raţionament: În 2010 Grecia este în pragul falimentului. Grupul Bilderberg se reuneşte, între 3-6 iunie (alţii 4-7 iunie), la hotelul Dolce din Sitges, de lângă Barcelona (Spania), şi are ca prim subiect de discuţie “exploatarea crizei financiare din Grecia şi din alte ţări ale UE, în încercarea de a face din FMI un fel de Trezorerie Mondială, sub egida ONU” şi “criza datoriilor din Europa”. “Starea economiei mondiale va constitui şi ea unul dintre principalele subiecte”. Spania, alături de Portugalia, se află deja în zona roşie a ţărilor lovite de criza financiară, îndreptându-se, asemenea Greciei, spre faliment. Întâlnirea Bilderberg o precede pe cea a Comisiei Trilaterale „grupul fratern” – care se va reuni la Dublin (Irlanda), între 6 – 10 mai, la hotelul Four Seasons, întâlnirea reunind peste 300 de invitaţi.

Concluzii: 1. Cel mai probabil Grupul Bilderberg a provocat criza economică globală şi, mai ales, pe cea din Grecia, pe care acum o exploatează în propriul interes. 2. Cel mai probabil Spania şi Portugalia o să urmeze situaţiei de astăzi cu care se confruntă Grecia. 3. Cel mai probabil FMI este controlat (condus) de Clubul Bilderberg şi începe să se comporte deja ca o Trezorerie Mondială, sub egida ONU (Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI, face parte din lista celor 120 de invitaţi ai grupului Bilderberg în Spania, fiind unul dintre favoriţii în alegerile prezidenţiale din Franţa).


Exemplu. Dacă am avea, în primul raţionament, un pictor remarcabil care pictează tablouri şi le înrămează, în cel de-al doilea raţionament un tablou deosebit fără ramă şi în al treilea o ramă potrivită, dar fără tablou; atunci, cel mai probabil pictorul a pictat tabloul şi a realizat (chiar dinainte) rama potrivită pentru tablou, deoarece avea în gând totul plănuit şi cunoştea care sunt dimensiunile şi culorile tabloului pentru a confecţiona potrivit rama, alegându-i modelul şi culoarea. Pe semne că silogismul probabilităţii are nevoie, ca să identifice sursa (autorul), de cel puţin două trăsături dominante din partea celui care iniţiază acţiunea şi care se resfrâng mai apoi proporţional asupra celorlalte două raţionamente: prezenţă şi autoritate.

Translatare. Grupul Bilderberg este pictorul, priceput în a picta tablouri şi a face rame. Tabloul este Grecia de astăzi, aproape falimentară. E pictată cu toate culorile posibile. Rama este definită de întrunirea de la Vouliagmeni din 2009. Întotdeauna rama este elementul activ care mută privirea celui care se uită înspre pictură, trecând apoi pe planul secund, atunci când tabloul este privit în ansamblu. Acolo, în Grecia, s-au montat (ajustat, potrivit) toate componentele structurii ce urma să se dezlănţuie peste numai un an de zile în Grecia şi în celălalte ţări UE. În concluzie, pictorul a expus lumii un tablou înrămat, plin de culori, reuşind să acapareze toată atenţia celor ce l-au privit.

dan.camen.


____________________________

1/ Scrisoare către Rafail – “Istoria toată, poate, nu este decât o lentă moarte a stăpânilor”

foto>

http://mdzr.blogspot.com/2010/04/bilderberg-2010-sitgesspania-3-6-iunie.html

 
4 comentarii

Scris de pe iunie 2, 2010 în articole, citadela, diverse, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , ,

4 răspunsuri la „Logica silogismului probabilităţii

 1. auranico

  iunie 3, 2010 at 4:28 am

  Dane, silogismele nu sunt punctul meu forte si nu prea am inteles punctul tau de vedere, mai ales ca e tarziu si sunt foarte obosita. Dar am inteles ca se alege praful pe unde trec astia, sa ne fereasca Dumnezeu sa ii treaca prin cap lui Isarescu sa ii cheme si pe la noi.

   
  • dancamen

   iunie 3, 2010 at 8:14 am

   ai inteles tocmai ceea ce trebuia sa intelegi… :)

   dan.camen.

    
 2. Dracula

  iunie 3, 2010 at 10:38 am

  Na-ti-o franta ca ti-am dres-o !
  Cum cucu se face ca tocmai azi 3 iunie deschid eu comentariul, cand incepe intrunirea din Spania…. Nasol, anul trecut mi-am pierdut ceva vreme sa-i urmaresc si comentariile altora, inclusiv ale unor romani cu mult curaj care i-au urmarit in „barlogul” din Grecia… Pesemne ca le-o fi teama de vreo bomba si se stiu iubiti de comunitatea internationala, de aia isi iau masurile astea de securitate pe unde se aduna… :) :) :)
  ia sa vedem pe unde sunt azi presedintii unor mari state …..?

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: