RSS

Ion Iliescu: „Iisus a fost un rebel”…

05 iun.

Kamikaze/ 4 iunie 2010

Reporter: […] Ce v-ar plăcea să rămână ca apreciere din mandatele dumneavoastră?

Ion Iliescu.: Că toată viaţa mea mi-am consacrat-o unui scop, unui crez, care vizează propulsarea ţării, dezvoltarea ei, reducerea decalajului care ne desparte de ţările dezvoltate europene; să intrăm în rândul ţărilor civilizate, într-o perioadă istorică cât mai scurtă, să ridicăm nivelul de viaţă şi nivelul de cultură al tuturor, să  fie o societate bună, dreaptă, pentru toţi membrii ei, nu pentru o minoritate de profitori.

Rep.: Asta nici Iisus n-a reuşit.

I.I.: Iisus a făcut o mare revoluţie în gândire. A fost unul din rebeli din acest punct de vedere, că şi-a permis să spună că toţi oamenii sunt egali. E adevărat, în faţa lui Dumnezeu. Dar chiar şi acest lucru, că măcar în faţa unei instanţe supreme…

Rep.: Deci aici sunteţi de acord cu Iisus, spre asta tindeţi şi dumneavoastră?

I.I.: A fost prima idee de echitate şi de egalitate, că toţi oamenii sunt egali în faţa unei forţe supreme, în faţa lui Dumnezeu. Dar şi asta era o gândire rebelă faţă de o societate sclavagistă cum era imperiul roman; cum să-l pui pe sclav alături de stăpânul de sclavi şi de imperator?

Rep.: Corect! Credeţi în Dumnezeu, măcar acum, la 80 de ani?

I.I.: Nu cred în Dumnezeu, eu cred în forţa omului.

Rep.: Dar în Iisus, că-i mai de stânga?

I.I.: Iisus este o figură, din acest punct de vedere, caracteristică pentru o anumită evo­luţie a gândirii umane, pentru o societate mai bună şi mai dreaptă, benefică tuturor.

sursa>

http://www.kamikazeonline.ro/2010/06/ion-iliescu-iisus-a-fost-un-rebel/

~~~+~~~

Pentru un “liber cugetător”, cum se auto-defineşte Ion Iliescu, Iisus Hristos poate fi cel mult, în mod tangenţial, unul dintre rebelii lumii acesteia, un revoluţionar (ba nu, că numai el ştie ce înseamnă să fii revoluţionar), şi cel mult un fel de haiduc religios.

Într-un interviu care nu spunea nimic nou faţă de ceea ce ştiam până acum, realizat de către reporterii de la Kamikaze, cică doar pentru a cunoaşte cum îşi duce viaţa un “pensionar” de vază al acestei ţărişoare, aflăm (prin grija sporită a jurnaliştilor în acest sens) declaraţia d-lui Ion Iliescu cum că Iisus a fost un… rebel. Scoasă din context în mod jidovesc doar pentru a face reclamă interviului în cauză, discuţia pe tema aceasta religioasă s-a născut tangenţial, dar a fost afişată în aşa fel încât să pară că ar fi fost convingerea lui Iliescu de-o viaţă. Aşa s-a născut, ca să şocheze, titlul interviului în cauză: “Iisus a fost un rebel”. Ce vrednic de râs este redactorul, când spune perfid: “Atenţie! Conţine, la final, o reţetă culinară oferită chiar de Ion Iliescu”, vrând să facă, de fapt, reclamă bizarei discuţii “religioase”…

În fine, ne întoarcem la aşa-zisa declaraţie şocantă. Dacă în faţa lui Dumnezeu toţi oamenii sunt egali, prin natura umană, dar, în acelaşi timp, fiecare (atenţie) îşi are diferit talanţii, totuşi, acţiunea de uniformizare prin socializare sau nivelare umană de pe timpul comunismului (acele “mase” de oameni; individualizarea persoanei), în faţa (numele) cărei instanţe superioare îşi justifica ea comun-izarea oamenilor prin egalizare?? Nicidecum în faţa (numele) lui Dumnezeu. Pentru că dacă, cf. d-lui Ion Iliescu, Iisus a adus doar “ideea” de echitate nedesăvârşită (de parcă Hristos nu ar fi fost drept şi bun până la capăt), atunci “egalitatea” a încercat s-o realizeze deplin după aceea, în mod greşit, comunismul, bazându-se probabil tot pe o idee ca cea a d-lui Ion Iliescu, dorind să împlinească “echitatea” (socială). Astfel, comuniştii negau existenţa lui Dumnezeu, încercând să se aşeze, de fapt, în locul Lui, nemaiaşteptând a doua Sa venire ca să împlinească… echitatea Divină. Aşadar, ei s-au răzvrătit, făcându-se „rebeli” împotriva lui Dumnezeu. Acelaşi lucru văd că-l face iarăşi acum d-l Iliescu, la 20 de ani de la căderea comunismului, când îl confundă pe Dumnezeu cu „unul dintre rebelii” acestei lumi. Nu ştiu însă dacă şi el va avea aceeaşi soartă. Va rămâne şi el un “rebel” împotriva lui Dumnezeu?…

Pornind de la acest interviu, aş avea, în schimb, trei întrebări pentru d-l Iliescu:

 1. Dacă el a fost cu adevărat un revoluţionar, atunci de ce nu crede în Iisus, fiindcă îl face “rebel”, în sensul bun. Oare Che Guevara a fost mai bun „revoluţionar” decât Iisus?
 2. Dacă el zice că Iisus Hristos a fost un fel de socialist, de stânga, fiindcă a spus că toţi oamenii sunt egali (în faţa lui Dumnezeu), atunci de ce nu crede” în El?… fiindcă şi d-l Iliescu zice că doreşte egalitatea, precum şi echitatea în societate, şi nu s-a găsit alt „socialist” mai bun în istorie decât Iisus. De ce nu au crezut atunci în El şi comuniştii?
 3. Dacă Iliescu doreşte să fie apreciat în istorie ca unul ce a vrut prosperitatea ţării şi bunăstarea omenirii, atunci de ce nu crede în Iisus?… fiindcă şi acum, după două mii de ani, oamenii L-ar “vota” pe Hristos. Ce, el a fost mai bun decât Iisus Hristos?…

Totuşi, aş mai avea o singură întrebare, separată de celelalte anterioare, un pic mai personală:

Dacă “crede” în forţa omului, cum zice, nu înseamnă că a rămas la fel de… comunist. Dacă da, atunci de ce a mai fost „revoluţionar”? Nu ca să creadă şi el liber, ca toţi revoluţionarii, în… Iisus Hristos.

PS:  Pentru d-l Ion Iliescu, Iisus (atenţie, nu Hristos) a fost unul dintre rebeli, chiar şi în sensul bun, aşa cum zic uneori şi jidovii (de observat diferenţa pe care o face  în interviu între Dumnezeu, în care nu crede, şi Iisus, care nu pt. el nu este Dumnezeu, ci un rebel); însă pentru creştini acel Iisus este Hristos, Mesia, care are să vină din nou să judece pe cei care n-au crezut în El şi s-au împotrivit ca nişte “rebeli” echităţii Divine.

dan.camen.

foto>

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20100318_0591/1.jpg

Reclame
 
6 comentarii

Scris de pe iunie 5, 2010 în articole, citadela, Dialoguri, diverse

 

Etichete: , , , , ,

6 răspunsuri la „Ion Iliescu: „Iisus a fost un rebel”…

 1. ivo_faith

  iunie 6, 2010 at 4:09 pm

  Atat a reusit sa inteleaga batranul, de unde se vede ca, desi s-a vrut in centrul lucrurilor, ion ilici iliescu a ramas un marginal al istoriei.

  Sa nu uitam insa ca din procesul de promovare a „progresului” a facut parte si semnarea unui decret inca din 1989 care permitea avorturile in Romania, iar cate ceva dintre urmarile acestui act „progresist” se stiu: milioane de prunci nenascuti avortati, adica ucisi. Bineinteles ca, desi se stia si se stie ca avortul reprezinta o crima, batranul si cei asemenea lui nu s-au dat in spate de la a nu o mai condamna din punct de vedere legal, atata vreme cat acest lucru facea parte din planul de distrugere al natiunii romane si din planul politic al puterii care s-a instaurat dupa evenimentele din 1989.

   
  • ivo_faith

   iunie 6, 2010 at 8:40 pm

   As mai adauga un lucru pe care l-am omis, si anume ca intre scopurile ascunse ale legalizarii avorturilor n-au fost doar cel de a distruge natiunea romana si cel de a isi asigura un mediu poitic dorit de puterea „fara Dumnezeu”, ci si acela de ispitire a romanilor la pacatul avortului, pentru ca legalizarea lui, chiar daca este impotriva credintei, creaza multora iluzia ca nu ar fi chiar un lucru atat de grav din moment ce este permis de legislatie; scopul ocult este deci distrugerea nu doar a natiunii romane, ci de a sapa groapa crestinismului ortodox, si poate ca acesta a fost chiar scopul ocult principal.

    
 2. cos

  martie 27, 2017 at 9:46 am

  Domnule Iliescu ..La judecata de apoi ÎL vei vedea pe ISUS asa cum este..DREPT

   
 3. cos

  martie 27, 2017 at 9:49 am

  Ioan 3
  16. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: