RSS

Ce-a învăţat preşedintele şi nu a învăţat patriarhul?

07 iun.

motto(r):

“Asocierea dintre Audi si Preafericitul Daniel se face la nivel de statut în cadrul unei ierarhii. Este indubitabil faptul ca Preafericitul să fie înconjurat doar de lucruri de prestigiu, prin designul exclusivist şi multitudinea de inovaţii, Audi A8 definind nivelul înalt de exigenţă al clasei automobilelor de lux” (Realitatea Tv, 30 iulie 2009)

Ceea ce, chiar şi pe timp de criză, a învăţat preşedintele Traian Băsescu să facă (barem şi de imagine, demagogic), acelaşi lucru, în schimb, nu l-a înţeles patriarhul Daniel: „compasiunea” faţă de aproapele. Măcar la modul formal (imitativ), că deh, trăim vremuri „kitsch-oase”. Adică să nu-şi afişeze opulenţa în faţa poporului în niciun fel, nici atunci când se deplasează cu maşina pe teren.

Chiar dacă poate fi interpretat ca un gest de populism să te afişezi în mulţime, şi chiar în faţa membrilor de partid, pe timp de criză cu maşini “crizate” (Duster sau Logan), precum a făcut-o preşedintele Traian Băsescu de mai multe ori, totuşi acest lucru nu dă prilej de tulburare oamenilor simpli şi, în acelaşi timp, este şi o încurajare a producţiei interne, benefică pentru stimularea economiei româneşti; este deci o dovadă de românism. Cum s-ar zice, preşedintele “a ciuruit doi iepuri deodată”.

De cealaltă parte, însă, patriarhul Daniel a comis-o de trei ori într-o singură dată, dând din nou prilej de sminteală: a mers la reuniunea de 40 de ani cu colegii de liceu (ceea ce e foarte bine), dar într-un mod pompos, căutând, parcă, să fie în centrul atenţiei; a venit la întâlnire într-o super-limuzină (VW Phaeton alb), arătând pe criza aceasta o indiferenţă faţă de foştii colegi şi o opulenţă nefirească; şi a făcut reclamă mascată nemţilor de la VW.

Poate că cei de la Dacia nu au avut şi ei “inspiraţia” să doneze o maşină Duster full option patriarhului, aşa cum, de altfel, au făcut-o pentru preşedintele Băsescu; totuşi, patriarhul putea veni la reuniunea cu colegii săi într-o maşină “cuviincioasă”, nu într-o limuzină super-luxoasă… Au fericit pe poporul care are aceste bunătăţi. Dar fericit este poporul acela care are pe Domnul ca Dumnezeu al său (Ps. 143, 15).

dan.camen.

foto>

http://www.mediafax.ro/social/basescu-si-a-luat-dacia-duster-rosu-foc-platita-de-sotie-video-galerie-foto-5839432/

~~~+~~~

UPDATE>

DREPT LA REPLICĂ: Invidia nu se vindecă uşor

Basilica/7 iunie 2010

„În legătură cu articolul purtând titlul Fratele Patriarhului trece la catolicism, apărut sub semnătura domnului Gerhald Ernst în săptămânalul Adevărul de Duminică din 6 iunie 2010, facem următoarele precizări:

[…] Referitor la alte dezinformări din articolul citat, care nu-i fac cinste jurnalistului Gerhald Ernst, mai precizăm că autoturismul VW Phaeton de culoare albă, care i-a atras atenţia, nu este nici unul personal şi nici închiriat de Patriarh cu prilejul întâlnirii de la Lugoj, ci a fost pus la dispoziţie de o persoană particulară, în semn de preţuire pentru Patriarhul României.

sursa>

http://www.basilica.ro/ro/stiri/drept_la_replica_binvidia_nu_se_vindeca_usorb.html


Reclame
 
3 comentarii

Scris de pe iunie 7, 2010 în articole, citadela, diverse

 

Etichete: , , , , ,

3 răspunsuri la „Ce-a învăţat preşedintele şi nu a învăţat patriarhul?

 1. Cosmin Petcu

  iunie 7, 2010 at 6:54 pm

  Să înțeleg că în semn de solidaritate cu poporul care trece prin criza economică, patriarhul ar fi trebuit să vină la Lugoj pe bicicletă?

  Citez din comunicatul de presă al Patriarhiei Române: „precizăm că autoturismul VW Phaeton de culoare albă, care i-a atras atenţia, nu este nici unul personal şi nici închiriat de Patriarh cu prilejul întâlnirii de la Lugoj, ci a fost pus la dispoziţie de o persoană particulară, în semn de preţuire pentru Patriarhul României”.

   
  • Cosmin Petcu

   iunie 7, 2010 at 6:56 pm

   ”care i-a atras atenția” lui Gerhald Ernst, gazetar de două parale al cotidianului Adevarul.

    
 2. simonia666

  iunie 10, 2010 at 2:21 pm

  Lasati deoparte lucrurile aberante ale voastre colegii,sunt lucruri mult mai dureroase si mai grave care le-a facut acest numit patriarh.Intrbati-l ce a facut cu transferurile din MMB si ce a facut cu banii din salariile preotilor care nici la ora actuala nu le vad dupa o activitatea misionara si pastorala in mijlocul oamenilor! ce sa mai spunem de transferurile si parohiile date prin spaga (20.000,30.000,50.000 EURO si altele) intrebatil de catapetesmele vachi ale bisrercilor din moldova care le-am vindut. Si cum de a reusit o asa fata mare bisericiasca sa treca de la PSD LA PDL odata ajuns in parlamentul ROMANIEI. NU UITATI CA RIDICAREA CATEDRALEI NEAMULUI SE FACE IN CONTINUARE DIN SALARIILE PREOTILOR. ACESTA ESTE INPRUMUTUL DESPRE CARE VB TATICU DANUT (SALARIILE PREOTILOR )…!!! FELICITARI DANILA SI PREOTII AU FAMILII NU UITA…!!! ACESTEA SINT INTIMPLARILE REALE DRAGI COLEGI SI CITITORI NU CEEA CE SE SCRIE SI SE MANIPLULEAZA NU TE VOM UITA DANUT CA TU SUFERI DE PACATUL !!!…SIMONIEI…!!! NU FRATELE TAU SUFERA DE INVIDIE PREOTII DIN MOLDOVA POT SPUNE MULTE AI GRIJA CUM MAI CALCI PE ACII. SI VEZI CUM PROCEDEZI SI CU CEI DE ACOLO , CA INTR-O ZI VEI FI LINSAT , SI VEI AJUNGE LA O VIRSTA CIND VEI INCHEIA SOCOTELELE CU SEFIA. OAMENI DE RIND VAD SI CUNOSC EXCROCHERIILE TALE DE ACEEA SUNT BISERICILE GOALE.

  * Adauga Comentariu
  * Raspunde

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: