RSS

Guvernul de la Chisinau a introdus religia ca obiect de studiu facultativ în școli

05 iul.

[Este vorba de recenta hotarare a premierului Vlad Filat luata ca raspuns la presiunea tot mai  mare venita din partea Mitropolitului Vladimir si a lui Valeriu Pasat, fostul sef al securitatii din Rep. Moldova, de introducere obligatorie in programa scoala a obiectului de studiu „Bazele Ortodoxiei”. Este o intreaga polemica in Basarabia pe tema aceasta, Mitropolia Chisinaului si a intregii Moldove dorind sa organizeze un referendum in acest sens. Aceasta hotarare nu cred ca satisface doleantele mitropolitului si a grupului de initiativa condus de Pasat, care s-a angajat sa lupte pana la capat pentru a introduce religia obligatorie in scoli. – dan.camen.]

Unimedia/ 30 iunie 2010

Religia va fi predată ca obiect de studiu facultativ în școlile R. Moldova, începând cu 1 septembrie 2010. O decizie în acest sens a fost aprobată de către Guvernul R. Moldova azi, 30 iunie.

Religia va fi obiect de studiu opţional pentru elevii claselor 1-9. Aceasta va fi studiată doar după ce părinţii sau tutorii legali ai copiilor îşi vor da acordul printr-o cerere.

Se planifică până la 1 septembrie să fie editate manualele de religie. Resurse financiare pentru scoaterea de sub tipar a acestor manuale nu sunt alocate în buget, dar premierul Vlad Filat asigură că se vor găsi resurse în acest scop.

Religia va fi predată de profesori care vor primi acreditarea comisiei speciale formată de Ministerul Educaţiei. Instruirea acestora va avea loc în perioada 20-28 august curent, susţine ministrul Leonid Bujor.

La finele lunii august în cadrul fiecărei instituţii de învăţământ şcolar şi gimanzial va fi prezentat curriculumul obiectului de studiu „Religia”, susţine premierul Vlad Filat.

„Ne dorim ca religia să fie studiate într-un număr mai mare de 120 de instituţii de învăţământ,  instituţii în care religia se studiază deja”, a declarat Ministrul Educaţiei Leonid Bujor.

În cadrul obiectului „Religia”, elevii vor învăţa despre normele social-morale şi valorile spirituale, „ceea ce este bine şi rău”, conform declaraţiei ministrului Bujor.

sursa>

http://unimedia.md/?mod=news&id=20735


 
3 comentarii

Scris de pe iulie 5, 2010 în articole, citadela, diverse, Ecumenicie, religie

 

Etichete: , , , , ,

3 răspunsuri la „Guvernul de la Chisinau a introdus religia ca obiect de studiu facultativ în școli

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: