RSS

In numele lui Allah: Ora dupa Mecca?

13 Aug

Ziare.com/ 12 august 2010

Mecca are cel mai mare ceas din lume

Cel mai mare ceas din lume a fost montat la Mecca. Ceasul are patru fete, fiecare cu un diametru de 46 de metri, fiind de cinci ori mai mare decat celebrul Big Ben din Londra, o inaltime de 590 de metri si seamana foarte bine cu Big Ben-ul.

Cu aceasta inaltime turnul cu ceas din Mecca depaseste turnul Taipei din Taiwan (de 509 metri), dar se situeaza cu mult sub Burj Khalifa din Dubai (828 metri). Turnul va fi inaugurat oficial abia in luna ianuarie, anul viitor, scrie Telegraph.

Ceasul ar urma sa fie pus, de proba, in functiune in prima saptamana a Ramadanului, postul musulman, care incepe, miercuri, 11 august.

Fetele ceasului, pe care va fi inscriptionata expresia: „In numele lui Allah”, vor fi iluminate cu doua milioane de led-uri. 21.000 de lumini de culoare alb si verde, montate in partea de sus a ceasului, vor lumina pe o distanta de 30 de kilometri pentru a semnala momentele de rugaciune zilnica obligatorii.

Ceasul este o creatie a designerilor germani si inginerilor elvetieni, iar valoarea sa se ridica la 800 milioane de dolari. Autoritatile saudite spera sa atinga un obiectiv, pe care incearca sa il realizeze de 126 de ani, stabilirea timpului universal dupa Mecca si nu dupa Greenwich, motiv pentru care precizia ceasului este absoluta.

sursa>

http://www.ziare.com/magazin/inedit/mecca-are-cel-mai-mare-ceas-din-lume-1034788

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe August 13, 2010 în articole, citadela, diverse

 

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: