Basilica
Patru absolvenţi ai cursurilor doctorale de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu şi-au susţinut astăzi, 25 octombrie, lucrările în faţa comisiilor de specialitate. Comisiile au fost prezidate de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, informează TRINITAS TV.
„S-au susţinut patru teze de doctorat, dintre care au fost trei preoţi de-ai noştri, doi la Istoria Bisericii Universale şi unul la Muzică şi un pastor lutheran din Biserica Germaniei care a susţinut o teză de doctorat la dogmatică despre Părintele Dumitru Stăniloae„, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu.
Din comisii au făcut parte şi profesori de la alte Facultăţi de Teologie din ţară. La final, trei dintre noii doctori în Teologie au depus jurământul faţă de Credinţa Ortodoxă şi Biserica Ortodoxă Română în Capela Facultăţii de Teologie.
sursa>
http://www.basilica.ro/ro/stiri/noi_doctori_in_teologie_la_
facultatea_de_teologie_ortodoxa_andrei_saguna_din_sibiu_6145.html
~~~+~~~
Nota mea: s-ar putea sa fie vorba de pastorul luteran Jürgen Henkel, care a si scris o teza de doctorat in Germania despre parintele D. Staniloae care a fost tradusa ulterior in romaneste, aparand in 2004 sub egida editurii Deisis (a parintelui Arhid. Ioan I. Ică Jr., profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu!), cu titlul „Îndumnezeire şi etică a iubirii în opera Părintelui Dumitru Stăniloae”. Acelasi pastor sustinea acum cativa ani (nu stiu daca si in prezent) un curs in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Sibiu. Ecumenismul sibian nu are margini… – dan.camen.
~~~+~~~
Henkel, Jürgen, teolog, pastor evanghelic luteran în Erkersreuth (Germania), din 2008, promotor al relaţiilor dintre Biserica Evanghelică Luterană din Germania şi Biserica Ortodoxă Română; între 1990-1997, jurnalist şi publicist; între 2003-2008 directorul Academiei Evanghelice -Transilvania- din Sibiu; din 2001 doctor al Facultăţii de Teologie Evanghelică a Universităţii din Erlangen, cu teza Eros und Ethos. Mensch, gottesdienstliche Gemeinschaft und Nation al Adressaten theologischer Ethik bei Dumitru Stăniloae, Lit Verlag, Münster – Hamburg – London, 2003, [apărută în româneşte, în traducerea diac. Ioan I. Ică jr, la Editura Deisis din Sibiu, în 2004, cu titlul Îndumnezeire şi etică a iubirii în opera părintelui Dumitru Stăniloae], lucrare distinsă cu un premiu de promovare al Societăţii Sud-Est Europene din München. (sursa: Revista Tabor)
foto>
http://www.evangelisch.de/themen/religion/die-last-der-rumaenischen-vergangenheit6423