RSS

Gigi Becali intenţionează să dea 1 milion euro pentru reabilitarea unei biserici ortodoxe din Bruxelles

01 nov.

Click/ 30 octombrie 2010

Patronul Stelei se va implica din nou în viaţa spirituală de peste hotare, urmând să acorde o sumă importantă unui lăcaş ortodox românesc din capitala Belgiei

Gigi Becali nu se dezminte. Deşi a afirmat în nenumărate rânduri că pe timpul crizei va reduce cheltuielile, finanţatorul din Ghencea face excepţie de la regulă când vine vorba de biserici.

Ultimul lăcaş de cult pe care latifundiarul îşi doreşte să-l ajute se află tocmai la Bruxelles. Becali a observat Biserica Ortodoxă „Sfântul Nicolae” în timpul unei vizite la Parlamentul European, iar preoţii care oficiază slujbele acolo i-au relatat întreaga poveste a edificiului.

Aflat într-o stare avansată de degradare, fostul lăcaş de cult în stil gotic care a aparţinut Ordinului Călugărilor Franciscani, a fost ridicat, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Biserica, părăsită şi neîngrijită 20 de ani, a fost scoasă la vânzare în 2005. Printre ofertanţi s-au numărat Biserica Ortodoxă Română şi un concern internaţional, care dorea să o demoleze şi să construiască în acel loc un supermarket.

Până la urmă, statul român a plătit aproape un milion de euro pentru edificiu, care a fost transformat imediat în catedrală ordodoxă. Până la deschiderea acestei biserici, românii din Bruxelles aveau la dispoziţie doar o micuţă capelă în incinta Catedralei „St. Catherine”. Din păcate, nu s-au mai găsit bani pentru alte renovări, aşa că părintele Patriciu Vlaicu a apelat la Gigi Becali.

„Voi dona 300.000 de euro pentru refacerea acoperişului bisericii, care stă să cadă şi este spart în unele locuri. Le voi mai da încă 700.000 de euro şi pentru alte modernizări, printre care şi pictarea integrală a interiorului, ca în toate bisericile ortodoxe. Deja oamenii au încasat primii bani, vreo 12.000 de euro”, ne-a declarat finanţatorul roş-albaştrilor.

Gigi Becali s-a implicat în probleme religioase chiar şi în timpul şedinţelor plenare de la Parlamentul European.

Călugării români de pe Muntele Athos sunt supuşi unei discriminări inacceptabile din partea statului grec de mai bine de trei sferturi de secol. Atunci când statutul Muntelui Athos a fost introdus în Constituţia Elenă, în 1926, niciunul din schiturile româneşti nu a primit rangul de mănăstire. Precizez însă că voievozii şi domnitorii noştri au contribuit la bunăstarea tuturor mănăstirilor din Athos, aşa că ortodoxia românească are dreptul la această reparaţie istorică”, a afirmat recent Becali.

Capela comunitatii ortodoxe romanesti din Bruxelles

sursa>

http://www.click.ro/actualitate/bucuresti/becali-milion-eur-biserici-bruxelles_0_1057694314.html

vezi si>

http://www.eglise-orthodoxe.be/FRkerk/Juridictions/6%20Roumaines/Bruxelles%20%28St.Nicolas%29.html

foto>

http://www.stnicholascenter.org/church_gallery_popup.jsp?church_sakey=3337&display=1

http://image.stirileprotv.ro/media/images/686×394/Apr2009/60269549.jpg

Reclame
 
2 comentarii

Scris de pe noiembrie 1, 2010 în articole, citadela, diverse, ecclesia, Vesti

 

Etichete: , , , , , ,

2 răspunsuri la „Gigi Becali intenţionează să dea 1 milion euro pentru reabilitarea unei biserici ortodoxe din Bruxelles

 1. Adelia

  noiembrie 19, 2010 at 9:20 pm

  Bine ca dai, Gigi, ca multi au bani dar nu pentru credinta.

   
 2. petra

  martie 8, 2011 at 3:52 pm

  Dumnezeu sa va binecuvinteze pentru binefacerile pe care le faceti si sa nu va opriti niciodata a mai ajuta sfintele biserici care au nevoie pentru ca sunt casele domnului si rasplata dumneavoastra eu va doresc din tot sufletul sa fie un loc in rai la doamne doamne pe care al iubiti atat de mult si bfaceti bine in numele cel sfant al lui .

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: