RSS

Mitropolitul Irineu al Olteniei a fost ales membru de onoare al Academiei Române

27 nov.

Alegerea de noi membri ai Academiei Române

Adunarea generală a Academiei Române, desfăşurată în ziua de 22 noiembrie 2010, a ales prin vot secret, noi membri ai Academiei Române:

Membri de onoare din ţară

Valeriu Anania – Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului

Irineu Popa – Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei

Membri de onoare din străinătate

– Emil Wolf – SUA – fizician

– Lester Brown – SUA – ecologist

Membri postmortem

– Constantin Stere – scriitor

– Marin Drăcea – silvicultor

sursa>

http://www.acad.ro/noutati2010/pag_noutati10_1122NoiMembri.htm

~~~+~~~

Mitropolitul Olteniei a fost ales membru de onoare

al Academiei Române

Adevarul/ 24 noiembrie 2010

Inaltpreasfinţitul Irineu Popa, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei a fost ales luni, 22 noiembrie,  membru de onoare al Academiei Române.

Prin vot secret, Adunarea Genarală a Academiei Române (AR) a ales, în urmă cu două zile, noi membri de onoare. Alături de Mitropolitul Olteniei au mai primit înalta distincţie si Înalt Preasfinţitul Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Emil Wolf din Germania şi Lester Brown din SUA. De asemenea, scriitorul Constantin Stere şi inginerul Marin Drăcea au fost aleşi membri post mortem ai înaltului for de cultură. […]

În prezent, doar 28 de persoane din ţară şi 101 din străinătate deţin titlul de membru de onoare al Academiei, ei fiind aleşi din rândul celor mai reprezentative personalităţi din mediul ştiinţific, cultural, ecleziastic, artistic, politic şi militar. Statutul A.R. prevede un număr de 181 de membri, titulari şi corespondenţi şi 135 de membri de onoare, maximum 40 din ţară. La acest moment, instituţia are 165 de membri titulari şi corespondenţi şi 129 de membri de onoare, din care 28 din ţară.

Gabriela Popescu

sursa>

http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Craiova-_Mitropolitul_Olteniei_ales-prin_vot_secret-membru_de_onoare_al_academiei-alaturi_de_scriitori_de_seama_ai_Romaniei_0_377962692.html

~~~+~~~

De ce sunt aleşi prin vot secret membri de onoare

ai Academiei Române

Reprezentanţii Academiei Române explică, pentru Adevărul de Seară, procedura prin care sunt desemnaţi membri de onoare ai instituţiei. Angajaţii Academiei Române (AR) spun că votul secret este o practică împământenită în acordarea distincţiilor, la nivelul instituţiei. “Un membru de onoare poate fi propus de un academician plin, adică titular, se validează şi votează la nivelul secţiei, merge la prezidiu şi apoi la Adunarea Generală, unde se desfăşoară alegerile, prin vot secret. Aceasta este o procedură bine stabilită”, a declarat Elena Solonca, din cadrul Biroului de Presă al AR. 

Aceasta a mai precizat că, în cazul membrilor de onoare, “nu se ia în considerare valoarea operei”, a completat Elena Solonca. Potrivit purtătorului de cuvânt, prezidiul este format din preşedinţii de filială ai Academiei (Iaşi, Cluj şi Timişoara), membrii secţiilor (14 persoane) şi staff-ul AR (preşedintele instituţiei, patru vicepreşedinţi şi secretarul general).

Gabriela Popescu

sursa>

http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Craiova-_De_ce_sunt_alesi_prin_vot_secret_membri_de_onoare_ai_Academiei

_Romane_0_378562256.html

~~~+~~~

La sectiunea „Membri de onoare din ţară” a site-ului Academiei Romane am gasit urmatorii membri:

– PF Daniel Ciobotea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (membru A. R. din 2007)

– IPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului (membru A. R. din 1992)

– IPS Ioan Robu, Arhiepiscopul si Mitropolitul Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucuresti (membru A. R. din 2001)

La sectiunea „Membri de onoare din străinătate” a site-ului Academiei Romane am gasit urmatorii membri:

– PF Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol (membru A. R. din 2004)

– SS Ioan Paul al II-lea, Papa al Bisericii Romano Catolice (membru A. R. din 2001, decedat in 2005)

– Alexandru Safran, Sef-Rabin al Cultului Mozaic din Romania si Mare Rabin al Evreilor din Elvetia (membru A. R. din 1997, decedat in 2006)

La sectiunea „Membri corespondenti” este mentionata doar o singura personalitate ecleziastica:

– Pr. Prof. Mircea Păcurariu (membru corespondent A. R. din 1997)

La sectiuna „Membri titulari” nu este mentionata vreo personalitate ecleziastica.

dan.camen.

 
2 comentarii

Scris de pe noiembrie 27, 2010 în articole, citadela, diverse, oameni, Vesti

 

Etichete: , , , , , , ,

2 răspunsuri la „Mitropolitul Irineu al Olteniei a fost ales membru de onoare al Academiei Române

 1. Horvath

  decembrie 29, 2010 at 12:06 am

  Ce ruşine!!!! Un om care nici măcar nu e doctor în teologie, al cărui doctorat la Saint Serge nu e recunoscut de statul francez, dar a ajuns DECAN al unei facultăţi de teologie ortodoxă !!! Ruşine Academiei Române!! Se răsucesc în mormânt icoanele acestei ţări când văd că Academia a ajuns o adunătură de analfabeţi şi ahtiaţi după câştiguri!! Dragă domnule Camen, fă gălăgie, domnule!! Un aşa cărturar ilustru precum Bartolomeu Anania (aibă-l Dumnezeu în pază întru bătrâneţi!) să fie alăturat unui falsificator de doctorate precum Irineu Popa… Faceţi valuri, fraţilor! Bine că am scăpat din cloaca aia de la Craiova! Sărbători fericite din Austria!

   
 2. eduard zamfir

  ianuarie 15, 2011 at 8:48 pm

  Confirmam cele spuse de catre Horvath. Mai devreme sau mai tarziu se vor descoperi toate mizeriile lui. Sunt foarte multe aspecte care trebuie discutate legate de activitatea mitropolitului Irineu. Asta cuacademicianul…este cea mai neinsemnata. ce ne facem insa cu plagiatele dovedite despre care vorbeste intreaga tara? cum poti fi si decan si mitropolit? unde are cartea de munca? oamenii nu stiu cat de ingropat este in ilegalitati. pacat ca si-a batut joc de acea facultate. nu investit nimic in nimeni. pentru acest mitropolitul irineu, din pacate, oamenii sunt doar niste biete slugi si toata lumea este proasta. Vorbiti cu el si vedeti daca are vreo parere buna despre cineva sau daca respecta pe cineva. probabil doar despre zamfir, cu care imparte banii pe hirotonii si pe examenul de dogmatica de la licenta. Jale, jale, jale! Fugiti de craiova, fugiti de teologia de la craiova,

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: