RSS

Românii vor avea buletine cu cip şi amprentă digitală din iulie 2011

03 dec.

[Nota: declaratiile integrale ale d-lui Daniel Gheorghe sunt afisate de mine in postare cu o culoare diferita. Ele sunt preluate din clipul video care insoteste stirea de pe site-ul sursa.  – dan.camen.]

Realitatea.net/ 3 decembrie 2010

După paşapoartele biometrice a venit rândul buletinelor cu cip şi amprentă digitală să-i bulverseze pe români. Vestea buna este că românii vor putea să aleagă ce fel de carte de identitate îşi doresc. Oamenii pot decide dacă vor să aibă un buletin cu cip, unul cu amprentă digitală şi sau rămân la cel standard. Modificările vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2011.

Buletinul cu cip şi amprentă digitală îi sperie pe români. Aceştia se tem că datele lor personale ar putea fi folosite în afara legii. Autorităţile sunt însă de părere că varianta cărţii de identitate electronice asigură protecţia cetăţenilor şi reduce rata infracţionalităţii.

Amprenta este cea care asigură o protecţie 100% împotriva tentativelor de fraudă, de fals de identitate, de uz de fals; asigura practic si un document extrem de sigur în perspectiva aderării tarii noastre la spaţiul Schengen”, a declarat directorul adjunct al Direcţiei pentru Edivenţa Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, Daniel Gheorghe.

Indiferent dacă veţi opta pentru un buletin cu cip, unul cu cip şi amprentă digitală sau rămâneţi la cel standard, acesta va avea, ca si până acum, o valabilitate de 10 ani. În cazul pierderii sau furtului cărţii de identitate, hoţii nu vor putea să identifice elementele secrete. Acestea se văd doar cu ajutorul unor aparate speciale şi pot fi verificate exclusiv de autorităţi.

Ministerul de Interne vrea ca măsurile cuprinse în proiectul de lege să fie aplicate începând cu 1 iulie 2011.

De la momentul în care şi ultimul judeţ din ţară va trece la emiterea cardului electronic de identitate, gradual, etapizat, pe intervale de varsta [in loc de termenul „variante”, asa cum era publicat initial], într-un termen de patru ani, dorim să schimbăm documentele de identitate aflate în circulaţie in prezent cu noul document de identitate„, a completat Daniel Gheorghe.

În ultimii doi ani, poliţiştii au descoperit numai la frontieră peste 1.000 de buletine false. Sistemul cărţilor de identitate biometrice a fost aplicat şi în ţări din Uniunea Europeană precum Spania, Portugalia, Lituania, Germania, Belgia sau Olanda.

Andreea Dăscălescu

sursa>

http://www.realitatea.net/buletinul-cu-cip-si-amprenta-digitala-vezi-cum-va-arata-cartea-de-identitate_778922.html

Reclame
 
Un comentariu

Scris de pe decembrie 3, 2010 în articole, citadela, diverse, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , ,

Un răspuns la „Românii vor avea buletine cu cip şi amprentă digitală din iulie 2011

  1. ioan

    martie 8, 2011 at 1:18 am

    Simbolul diavolului 666 egal lepadare de CREDINTA egal condamnare VESNICA adica moartea sufletului pentru totdeauna.CHEIS CLOS

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: