RSS

Adventistii de Ziua a Saptea sunt de acord ca Duminica este prima zi a saptamanii, iar Sambata este pentru odihna

13 ian.

[Tocmai ce spuneam mai adineaori, intr-o postare (AICI) legata de noua ordonare a zilelor saptamanii dupa ziua Duminicii in calendarului pe 2011 elaborat de Patriarhie, ca Adventistii de Ziua a Saptea si altii asemenea lor vor specula acest lucru si il vor folosi mai apoi ca si argument pentru a-si intemeia si mai mult convingerile religioase eronate, si ca este posibil sa incerce sa impuna doar Sambata ca zi de odihna. Asadar, Adventistii se vad acum indreptatiti si spun ca doar sambata este, conform Sfintei Scripturi, ziua de odihna, si nu duminica, dar ca respecta totusi autonomia si traditia Bisericii Ortodoxe Romane, desi nu gasesc in Biblie niciun citat care sa le spuna mot a mot ca Duminica este zi de odihna.

La nivel oficial lucrurile stau cum stau, insa ce te faci cand te-oi intalni pe drum cu un sectar, adventist de ziua a saptea, si te va intreba de ce ti Duminica si nu sambata, pentru ca si Patriarhia Romana recunoaste duminica ca prima zi a saptamanii, stricto senso,  si implicit sambata este a saptea, adica zi de odihna, conform Scripturii? – dan.camen.]

~~~+~~~

Scrisoare publică de apreciere
la adresa Bisericii Ortodoxe Române

12 ianuarie 2011

Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din România doreşte să îşi exprime aprecierea faţă de iniţiativa Bisericii Ortodoxe Române de a reveni la ordonarea corectă a zilelor săptămânii, în calendarul ortodox pentru anul 2011, începând cu duminica, prima zi a săptămânii, şi terminând cu sâmbăta, cea de-a şaptea zi a săptămânii, în conformitate cu Sfânta Scriptură.

Aprecierea derivă mai ales din faptul că Biserica Ortodoxă Română are o influenţă importantă asupra credincioşilor şi asupra practicilor şi convingerilor religioase.

Până acum, din nefericire, persoanele care nu cunoşteau suficient Sfânta Scriptură considerau pe nedrept ziua de luni ca fiind prima zi a săptămânii şi confundau ziua de duminică (prima zi) cu ziua de odihnă (a şaptea) stabilită de Dumnezeu în cadrul celor Zece Porunci.

Noi vedem în acest act de reparaţie o împlinire a îndemnului menţionat chiar la începutul celei de-a patra porunci a Decalogului (Exod / Ieşirea capitolul 20, versetele 8-11) de a ne aduce aminte şi de a identifica în mod corect cea de-a şaptea zi ca fiind sâmbăta, ziua de odihnă binecuvântată, sfinţită şi închinată lui Dumnezeu în conformitate cu Sfânta Scriptură.

În acelaşi timp, chiar dacă am dorit să ne exprimăm public aprecierea pentru acest gest curajos, dar responsabil de respectare a corectitudinii ordinii zilelor săptămânii în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, în conformitate cu Sfânta Scriptură, şi chiar dacă noi nu putem identifica o poruncă scripturistică de a schimba ziua de odihnă poruncită de Dumnezeu, respectăm autonomia, dorinţa şi tradiţia Bisericii Ortodoxe şi a enoriaşilor acesteia, dar şi a altor biserici, de a respecta ca zi de sărbătoare şi de odihnă duminica (ziua învierii Mântuitorului), în loc de sâmbătă (ziua de odihnă prevăzută în cele Zece Porunci).

Pentru informaţii suplimentare: Nelu Burcea, Director Departamentul de Comunicare, Mobil: 0742 106 221, Fax: 021 269 0340, E-mail: neluburcea (@) adventist.ro

Biroul de Presă al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea

sursa>

http://www.adventist.ro/index/stiri/info-adventist/195-info-adventist-nr-518–12-ianuarie-2011-/3467-scrisoare-publica-de-apreciere-la-adresa-bisericii-ortodoxe-romane.html

 
4 comentarii

Scris de pe ianuarie 13, 2011 în articole, citadela, diverse, Ecumenisme, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , ,

4 răspunsuri la „Adventistii de Ziua a Saptea sunt de acord ca Duminica este prima zi a saptamanii, iar Sambata este pentru odihna

 1. marian

  noiembrie 27, 2011 at 9:42 pm

  ce te faci cand te-oi intalni pe drum cu un sectar, adventist de ziua a saptea, si te va intreba de ce ti Duminica si nu sambata, pentru ca si Patriarhia Romana recunoaste duminica ca prima zi a saptamanii, stricto senso, si implicit sambata este a saptea, adica zi de odihna, conform Scripturii? – dan.camen.

  pai daca ma intalnesc cu acesti sectanti adventisti ,mai intai le cer argumente, daca conform Scripturii scrie ca sambata e sfanta ok sau joi sau marti atunci sunt de acord sa sfintesc si eu mai departe ce a sfintit Dumnezeu dar mai intai argumente

   
  • dan.camen.

   noiembrie 28, 2011 at 8:57 am

   @marian
   Pai argumente au dat deja acestia in comunicatul preluat de mine mai sus. Ce fel de argumente vrei sa mai auzi de la ei? Tu ce argumente ai?

   dan.camen.

    
 2. DECEPTII

  septembrie 24, 2013 at 5:15 pm

  Daca acesta ar fi un pacat…important este ca din 7 zile ale saptamanii una sa fie dedicata in mod special Domnului …indiferent ca e dambata ,duminica ,luni,etc…depinde cu care incepi ca tot bine este,nu?
  Cu asemeni conflicte stupide credinta pierde teren considerabil!Uite asa se inmultesc ateii.Chiar asa sa fie Dumnezeu de fixist incat sa zica gata voi astia care ati desconsiderat aceasta zi…nu mai vreau sa va vad sunteti niste pacatosi de neiertat,eretici,iadul meritati ,etc
  Sa avem pardon ,nici o farama de imaginatie asa baremi,de transparenta ,umor,generozitate in ideologiile voastre ,il abstarctizati si confiscati pe Dumnezeu prin fatarnicie si fariseism,uitati de plinul inimii,sunteti plini de dogme,teorii,rastalmaciri,sofisme,etc….deschideti-va inimile,iubiti,fiti acolo unde este nevoie de ajutor,de omenie…lasati vb lui Steinhart bucherismul,chitibuseala,domnia literei deoparte…..

  Imi vine sa rad ,sau sa plang poate ar trebui despre aceasta problema :”fundamentala” a zilei Domnului.
  Iisus se naste si este rastignit in fiecare zi in fond…omul nu este capabil sa contemple pentru un minut baremi frumusetea unei flori ,dar pretinde spirit,suflet,iluminare…cata ipocrizie,sunt atatea cai de a te apropia de iubire dar vad ca in atatea religii doar cuvantul biblic conteaza,rastalmacit fireste dupa cum si cat poate fiecare,.Dumnezeu este emotie,viata ,framat ,necunoscut ,chemare si voi il inchideti intr-o carte.Biblia este un reper moral fundamental.,in rest Taina iubirii o descoperi tu traindu-ti viata,educandu-te si culturalizandu-te permanent.

  Dumnezeu cerceteaza inima ta,nu religia ta!

  Adventistilor le-ar trebui un curs serios despre estetica picturii bizantine ca sa inteleaga ce spirit inalt releva simbolistica si tratarea lor la nivel artistic compozitional!!!
  Ortodoxia,Bor sa invete sa se implice in social prin diverse proiecte!!!
  Adventistii se implica mai mult in social,ortodocsii inteleg mai bine valoarea sacra a unor simboluri si rituri.
  Pacate si bune exista deci in ambele religii!!

  Cata obedienta….si cata iroseala in asemeni conflicte vehemente ce aluneca pe panta urii si invrajbirii.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: