RSS

Patriarhul României în vizită la Tipografia Pharos

14 Ian

Basilica/ 14 ianuarie 2011

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat ieri, 13 ianuarie, Tipografia „Pharos” a Patriarhiei Române, de la Popeşti-Leordeni, împreună cu membrii Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc.

Înfiinţarea Imprimeriei „Pharos” este un rezultat firesc al dezvoltării activităţilor misionare, culturale şi catehetice ale Bisericii Ortodoxe Române, având în vedere dinamica vieţii bisericeşti din ultimii ani.

„Este o realizare extraordinară care va sprijini multe din iniţiativele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Una din ele şi în contextul Anului omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii este aceea de a se publica la un preţ care să ne permită distribuirea în număr foarte mare a unor broşuri care să cuprindă învăţătura fundamentală a Bisericii legată de Botez şi de Cununie şi alte foarte multe teme de interes general pentru toţi credincioşii Bisericii noastre, mai ales pentru tinerii care pe lângă manualele şcolare de la disciplina Religie au nevoie şi de materiale complementare pentru crearea unei imagini şi a unor cunoştinţe cât mai complete despre învăţătura Bisericii noastre”, a spus Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Rotativa amplasată aici a fost donată de către un binefăcător din afara ţării, dar montarea ei în hala de la Popeşti-Leordeni, precum şi efectuarea unor amenajări complexe în vederea bunei sale funcţionări au însemnat un efort considerabil, informează TRINITAS TV.

„Am fost în mai multe locuri că să găsim un amplasament adecvat pentru o hală unde să încapă o rotativă cu aceste dimensiuni şi s-a făcut totul de la început. S-a cumpărat hala cu teren, apoi a fost amenajată pentru amplasarea tipografiei, obţinându-se toate autorizaţiile necesare”, a spus părintele consilier patriarhal Valer Ulican – Tipografia Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a verificat astăzi stadiul punerii în funcţiune a rotativei. Astfel, s-a constatat că în scurt timp Imprimeria „Pharos” va fi complet funcţională, preluând activitatea de tipărire a cotidianului „Lumina” al Patriarhiei Române.

„S-a lucrat zi şi noapte şi cu ajutorul lui Dumnezeu am reuşit să o aducem către finalitate. Însă, mai sunt destul de multe lucruri de făcut pentru a reuşi să facem un lucru competiţional. Nădăjduim cu ajutorul lui Dumnezeu să putem tipări la această imprimerie şi carte, având patru blocuri ale maşinii tipografice alocate pentru carte şi patru pentru format tabloid. De altfel, astăzi s-a dat cea dintâi probă de tipar pentru Ziarul Lumina şi primul număr al Ziarului a apărut astăzi în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel”, a spus părintele consilier patriarhal Mihai Hau – Tipografia „Pharos” a Patriarhiei Române.

Imprimeria „Pharos” va avea capacitatea de a tipări atât „Ziarul Lumina” al Patriarhiei Române, cât şi diferite alte publicaţii. Veniturile obţinute din această activitate vor fi folosite pentru sprijinirea financiară a activităţilor mediatice ale Bisericii. De asemenea, la „Pharos” vor fi imprimate cărţi şi broşuri de zidire sufletească, accesibile credincioşilor datorită costurilor mici de tipărire.

sursa>

http://www.basilica.ro/ro/stiri/patriarhul_romaniei_in_vizita_la_tipografia_pharos_7355.html

Această prezentare necesită JavaScript.


Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Ianuarie 14, 2011 în articole, citadela, diverse, ecclesia, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: