RSS

Baconschi: Biserica a consacrat egalitatea intre barbat si femeie

26 ian.

[Cum se impaca „dreapta” lui Baconschi cu principiul „stangist” al paritatii intre sexe… – dan.camen.]

Ziare.com/ 26 ianuarie 2011

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat marti seara, in cadrul unei dezbateri a fundatiei pe care o conduce, ca nu ar trebui promovat „principiul stangist” al paritatii intre femei si barbati, afirmand, totodata, ca „biserica este cea care, in timp, a consacrat egalitatea intre barbat si femeie”.

„Religia crestina a eliberat femeia din conditia secundara pe care o tintuise ordinea sociala a antichitatii. Biserica este cea care, in timp, a consacrat egalitatea intre barbat si femeie, o egalitate asimetrica in societate, dar o egala demnitate in fata lui Dumnezeu si a oamenilor.

Cu alte cuvine, relatia dintre sexe, dintre femeie si barbat nu este una de supunere, ci, mai degraba, ceea ce conteaza este cunoasterea diferentelor„, a spus Baconschi, in cadrul cadrul dezbaterii „Femeile in viata publica: mentalitati si realitati romanesti si europene„, organizata de Fundatia Crestin-Democrata.

In continuare, Baconschi a facut referire la o propunere enuntata anterior in dezbatere de catre presedintele organizatiei de femei PDL, Sulfina Barbu.

Ca oameni de dreapta, nu cred ca trebuie sa promovam fara discernamant acest principiu stangist al paritatii intre femei si barbati. Nu de o paritate contabila e nevoie intre barbati si femei. (…) Ce poate fi mai normal, sa gasesti mai multi barbati in armata si mai multe femei in educatie. (…) As respinge elanul acesta feministo-marxist prin care lupta de clasa trece in raza dintre genuri, dintre sexe„, a spus democrat-liberalul.

Anterior, Sulfina Barbu amintise o initiativa legislativa prin care este impusa o cota obligatorie de 40% femei-candidat pe locuri eligibile, in caz contrar partidele ar fi sanctionate cu taierea subventiei de la buget. Barbu a argumentat ca partidele, printre care se numara si PDL, nu au o politica constanta de promovare a femeilor.

sursa>

http://www.ziare.com/teodor-baconschi/ministru-de-externe/baconschi-biserica-a-consacrat-egalitatea-intre-barbat-si-femeie-1071140

foto>

http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_800_x_533/2010/12/30//160575-teo.jpg

 
Scrie un comentariu

Scris de pe ianuarie 26, 2011 în articole, citadela, diverse, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un comentariu