RSS

Arhiepiscopia Iasiului se dezice de atitudinea maicutelor de la Petru Voda

22 feb.

[Foarte bine punctat si precizat, pentru ca exista incompatibilitati evidente intre anumite versuri din acel cantec, intonat in mod festiv, si crezul vietii crestine si monahale – dan.camen.]

Misiunea creştinilor este mărturisirea, în iubire, a lui Hristos

– comunicat de presă –

MMB.ro/ 22 februarie 2011

Cu privire la materialele video care înfăţişează un grup de maici de la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Paltin (din judeţul Neamţ) intonând cântece cu un caracter politic la serbarea zilei de naştere a Părintelui Iustin Pârvu, stareţul Mănăstirii Petru Vodă, facem următoarele precizări:

Mandatul primit de Biserică de la întemeietorul ei, Domnul nostru Iisus Hristos (Matei 28, 19-20; Marcu 16, 15), este acela de a cunoaşte, a trăi şi a mărturisi adevărul Evangheliei. Astfel, misiunea clerului şi a celor care fac parte din cinul monahal este aceea de a pune în lucrare această întreită responsabilitate.

Nu se cuvine, aşadar, să se recurgă la mesaje sau simboluri menite a promova ideologii politice – indiferent de natura acestora -, în cadrul unităţilor bisericeşti (parohii sau mănăstiri).

Adresăm îndemn stăruitor către preoţii de parohie şi vieţuitorii sfintelor mănăstiri din Eparhia Iaşilor să vegheze la împlinirea misiunii încredinţate lor de Dumnezeu şi să se abţină de la orice atitudine care poate provoca dezbinare sau dezbateri străine de duhul Evangheliei.

Pornind de la faptul că iubirea jertfelnică este valoarea supremă pentru orice creştin autentic, Arhiepiscopia Iaşilor, ca parte a Bisericii lui Hristos din România, e consecventă în a dezaproba orice atitudine de vrăjmăşie îndreptată împotriva celor care sunt de altă etnie ori au alte convingeri religioase.

(Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor)

sursa>

http://www.mmb.ro/ro/comunicate/misiunea_crestinilor_este_marturisirea_in_iubire_a_lui_hristos.html

foto>

http://www.basilica.ro/_upload/img/128249319472167792.jpg

~~~+~~~


Comunicatul de presa al Arhiepiscopiei Iaşiului vine în urma postării pe internet, pe site-ul youtube, a două filme scurte în care măicuţele Mănăstirii ‘Adormirii Maicii Domnului’ Paltin intonau cântece legionare. Evenimentele erau de la ziua de naştere a părintelui Iustin Pârvu din 9 februarie 2009 şi 2011.

”]


 
9 comentarii

Scris de pe februarie 22, 2011 în articole, Calugaria, citadela, diverse, ecclesia, Vesti, Videos

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

9 răspunsuri la „Arhiepiscopia Iasiului se dezice de atitudinea maicutelor de la Petru Voda

 1. mihailandrei

  februarie 23, 2011 at 2:49 pm

  Oare de ce nimeni nu reclama antisemitismul lui Martin Luther?

  Toate „bisericile” protestante si neo-cocalare fac referire la el cand isi prezinta istoricul sectelor.

  Cei de la MCA Romania ce fac?

  Adevarul este ca nici o enciclopedie, nici un dictionar academic, nu sufla un singur cuvant despre antisemitismul lui Luther, care nu a fost numai o izbucnire de moment, ci a avut o lunga perioada de incubatie, pana la izbucnirea in scris si in predici.

  Dupa un rastimp in care Luther s-a sprijinit si a fost sprijinit de evrei, nu numai in reforma sau material, ci chiar cu informatie istorica din textele ebraice si cu multe convertiri la luteranism, convertiri care s-au dovedit, aproape in totalitale, inselatorii.

  In originalul german, cartea lui Luther are 136 de pagini si este foarte virulenta, asa cum a fost tot timpul stilul incisiv al lui Luther.
  „Despre evrei si minciunile lor”, in original „Von den Juden und Ihren Lugen”.

  Martin Luther nu se da in laturi de la atacuri de genul :

  „Popor hot si incapatanat, asta sunt ei, in nici un caz evreii nu sunt poporul lui Dumnezeu. Iar mostenirea si legile dupa care traiesc trebuie considerate drept mizerii. Ei sunt plini de excrementele diavolului in care se scalda ca niste porci, iar sinagogile lor sunt locuri ale urii si ale raului”.

   
 2. horvathliviu

  februarie 23, 2011 at 6:27 pm

  Domnule Mihai Andrei,
  Ca şi creştin trebuie să vă săraţi cuvintele, spune Mântuitorul.

  !Cocalar e o rasa de rromi cum sunt si spoitorii , ursarii , tiganii de vatra etc. Dar vorba asta ca , cocalar inseamna incult , nespalat , prost , manelist etc.”
  Ca şi creştin trebuie să vă săraţi cuvintele, spune Mântuitorul.
  Se ştie şi în mediile evanghelice , neo-protestante că Luter şi Calvin au făcut şi rele. Antisemitism, arderi pe rug, revolte etc. Mai documentaţi-vă.

  Iata de pilda ce zice un protestant despre pretestanti:
  „eu nu m-as hazarda nici la o asemenea bucurie. biserica nu era mai buna atunci decat acum. in plus, nu cred ca este cinstit fata de Cristos sa ne dorim sa traim in alta era, dar asta este o alta discutie.

  biserica din perioada reformei, in ciuda raspandirii, nu era cu nimic mai buna decat cea de azi. lupta interna din cadrul reformei a dus la o faramitare care a ramas caracteristica pana azi. luther i-a afurisit pe Zwingli si pe amicii sai, afirmand la un momentdat ca ar prefera sa bea sange la Euharistie cu papa decat doar vin cu ereticii (adica Zwingli, de exemplu, iar afirmatia a fost facuta ca un contrargument fata de doctrina reformata a Cinei ca act memorial, doar o aducere aminte). Calvin s-a lutptat mai tarziu cu descendentii lui Luther. De fapt, luther a vazut slabirea puterii protestantismului inca inainte sa moara.

  nici atunci nu era roz situatia …”

  Numai bine

   
 3. mihailandrei

  februarie 24, 2011 at 2:28 pm

  @horvathliviu
  Cand am spus neo-cocalari am facur referire la penticostali si la ce se intampla in „bisrticile ” lor ,iti prezint decat doua ex….

  Astia nu sunt crestini ,ci neo-cocalari exact cum am spus.Cel mai „sfant „lucru pe lumea asta este Tiganul Pocait. acest specimen invoca asuprirea din 2 parti: pe etnie si pe religie si fura cat poate.

  Asa ca scuteste-ne cu „pocaitii” tai. Stii ce sunt? In nici un caz cult religios. Ar vrea ei sa fie macar secta.

  Sunt ca orice firma privata a carui obiect de activitate ,este extorcarea membrilor de 10% din venituri, ca sa aiba sefii lor cu ce se distra in Caraibe.

  Cat despre Luther ,el nu a avut boala numai pe evrei ci si pe anabaptisti.Printre primele miscari neoprotestante se numara cea a anabaptistilor.

  In 1533, trupele protestante au pedepsit exemplar pe neoprotestanti.Orasul Munster a fost deparazitat de paduchii anabaptisti. Toti neoprotestantii prinsi au fost masacrati.

  Sa nu mai vb de ura lui fata de tarani ,oameni de rand,Luther era atat de aprig pornit pe ţăranii germani (care au preluat libertatea crestină predicată de Luther si au aplicat-o în plan social), incat scrie impotriva lor pamflete de o violentă incredibilă la un „cleric”.

  Citez din pamfletul lui intitulat „Contra bandelor ucigase si jefuitoare ale tăranilor”:

  „Arestati-i pe tărani, spînzurati-i, treceti-i prin ascutisul sabiei, în secret si în public. Nimic nu este mai veninos, mai vătămător, mai diabolic decît un răsculat. El este ca un cîine turbat: dacă nu-l ucizi, te ucide el si, cu tine, o tară întreagă.”

  Asa ca mai studiaza ,apoi sa ridici in slavi „reforma/dezbinarea”!

   
  • horvathliviu

   februarie 24, 2011 at 7:40 pm

   Soren Kierkegaard vorbea despre martiri. Si spunea ca astazi crestinii nu mai sunt persecutati ca odinioara, fiindca erau crestini, astazi sunt persecutati de „crestini” fiindca nu sunt „crestini”. Cred ca s-a gandit la dumneavoastra cand a scis asta, domnule Mihai Andrei.
   Nu uitati ca primii crestini au fost initial o secta in sanul iudaismuluI, si au fost persecutati de catre evrei. Acum crestinii de alta culoare(si la propriu si la figurat) sunt defaimati de crestini.
   Hai sa zicem ca s eretici. Insa ura asta nu duce la bine. Daca ati avea putere sa va duceti ura la desavarsire, i-ati arde pe rug pe secrtarii si ereticii astia, ca odinioara Inchizitia,nu? Ura e vlastarul crimei, spune Mantuitorul.

   Numai bine.

    
 4. mihailandrei

  februarie 25, 2011 at 7:21 pm

  @horvathliviu

  Adica in mintea ta, ortodocsii trebuie sa accepte prezenta sfidatoare a sectelor?

  Omule ,ecumenismul „fratesc” care-l vanturi tu pe aici nu are nici o baza in traditia si istoria Bisericii Ortodoxe: nici un Sfant ortodox nu a fost vreodata ecumenist, nu a participat la intalniri cu ereticii ca sa faca schimb de experienta, nu s-a rugat impreuna cu ereticii.

  Sf Nicolaie nu a fost „pacifist” cu Arie cel eretic,nu a facut hora unirii cu el asa cum a facut apostatul de Cristian Pomohaci cu penticostalul ala de Pustan.

  Ce cauta un eretic penticostal intro Biserica Ortodoxa?

  De cand slugile lui satan tin „cuvant” de invatatura in Biserica Domnului?

  „unii ca aceştia sunt APOSTOLI MINCINOSI , lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos. Nu este de mirare, deoarece însuşi satana se preface în înger al luminii. „(2 Cor.11,13-14)

  Ceea ce m-a suparat cel mai mult, cand am urmarit materialele video , pe de-o parte acele glasuri de “HALELUIA” care se auzeau din Biserica (probabil venisera si se infiltrasera penticostali intre credinciosii acelei Parohii, caci numai ei striga…”Haleluia”), iar pe de-alta parte acel RITM “crescendo” de FRENEZIE si TULBURARE PSIHOTICA, specific clar penticostalilor.

  Stam nepasatori lasandu-i pe vicleni si rataciti sa ne ponegreasca lacasurile si credinta ?

  Ce am putea noi avea de invatat de la un eretic, care este rob diavolului si prin urmare are mintea cu totul inselata si incorsetata in rationamentele diavolului?

  „De omul eretic, dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te, Stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de sine osandit.”(Tit 3.10 )

  Preotul de fata nu a avut macar minimul bun simt sa le spuna oamenilor ca acesta nu este ortodox ci este protestant, adica din randul celor care o hulesc pe Maica Domnului si de asemenea hulesc Biserica Ortodoxa si toata invatatura ei.

  Pt tine sigur nu este nici o problema ca un eretic a „predicat” intro Biserica Ortodoxa.

  Pe locul unde Hristos ar trebui sa fie dat de mancare credinciosilor, acest preot le-a dat otrava prin cuvantul unui „predicator” al diavolului, foarte iscusit si care multa „lucrare” a facut, incat intr-adevar se pare ca nu vom pierde nu doar Ardealul ci intreaga Romania.

  Dar cazul nu este singular ,poftim aici alt caz..

  Mai ramane ca Pomohaci cel apostat, sa invite la anvon si pe episcopul anglican Mary Glasspo la o hora pacifista ,sigur ce mai conteaza ca episcopul este femeie si lesbianca pe deasupra ,nu’i problema ,suntem datori cu „iubire”.

  Toata cinstea o merita si episcopul lutheran Eva Brunne de ex , pastor al cultului luteran. In varsta de 55 de ani, Eva Brunne, este lesbiana declarata, noul episcop, este implicata intr-o” relatie” cu o femeie mai tanara, pastorul Gunilla Lindén, si au impreuna un copil in varsta de trei ani.

  Normal ca tu esti pacifist ,poti oricand sa participi la o masa frateasca cu Eva Brunne si Mary Glasspo .

  Asa ca astept cu interes ca Pomohaci sa faca o hora ecumenica cu Pustan si cele doua lesbine ,in mod clar Sf Apostoli o sa aprecieze efortul lor.

  „Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.” (Rom 1,27)

   
 5. mihailandrei

  februarie 25, 2011 at 7:22 pm

   
 6. mihailandrei

  februarie 25, 2011 at 7:29 pm

  Ecumenismul de azi nu-i decat globalism in versiune religioasa,un mixaj religios ,nimic mai mult.

  Papistii vin cu „infailibilitatea papala” ,adventistii cu sambata lor ,penticosalii cu vb in limbi ,yehovistii cu negarea Dumezeirii lui Hristos …etc.

  Orice ortodox trebuie sa refuze ecumenismul, si chiar mai mult, sa lupte cu temeinicie impotriva acestui curent oripilant. Sub anatema se afla spurcata “teorie a ramurilor” sau a ramificatiilor. Sub anatema se afla cei ce tradeaza Ortodoxia.

  Sfintul Efrem Sirul (+379)
  “Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!”

  Papismul ,protestantismul si sectele neoprotestante sunt buruieni otravitoare, cultivate la scara industriala pe ogorul ereziei, apoi exportate in ambalaje stralucitoare catre tarile ortodoxe.

  Sfantul Apostol Andrei a vestit degeaba Evanghelia lui Hristos pe aceste pamanturi?

  Oare degeaba martirii nostrii au platit cu sange credinta ortodoxa in Hristos?

  S-au jertfit pentru ca stranepotii lor sa isi vanda sufletul la secte sau la pagani?

  Canonul 10 al Sfintilor Apostoli „Dacã cineva s-ar ruga, chiar si în casã cu cel afurisit (scos din comuniune) acela sã se afuriseascã (fie blestemat).”

  Noi urmam pilda inaintasilor nostrii, reafirmam ca Ortodoxia nu se negociaza. Cine ne propune diverse mizerii, precum “solele” nascute de zurbagiul Luther, trebuie sa priceapa ca il privim ca pe un slugoi al “tatalui minciunii”.

  Neamul nostru chiar a strabatut veacurile in lumina candelei ortodoxe, nu merge sa o stinga vantul neoprotestant ce bate dinspre America.

  Nu cumva sa se gandeasca tradatorii sectari ca sub pretextul dragostei de aproape sau cel pacii, noi vom abdica de la predania primita de ai nostrii inca din vremea Sf. Andrei.

  Cui in piept le bate inima ortodoxa marturiseseste despre Biserica in Crez: „Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca”

  Exista un singur Crez si o singura Biserica al carui cap este Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

  Ca si Sfintii Apostoli noi avem un Domn, o Credinta, un Botez,cel ortodox.

  O singura cale duce in Rai, restul, porti ale iadului,Hristos a spus ca isi va zidi Biserica si ca portile iadului nu-i vor sta impotriva (Matei 16:18).

  Sectantantii….sunt apostati, tradatori al crestinismului si nu in ultimul rand al romanismului.Acum sectele cer ecumenism, ne aburesc cu „teoria ramurilor”, nu o sa va iasa pasenta.

  Respingem smecheria ecumenista, calul troian al ereticilor. Nu vrem sectanti intre noi. Nu suntem interesati de „teoria ramurilor”.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: