RSS

Legalizarea prostituției, respinsă de senatorii juriști

22 feb.

Evz.ro/ 22 februarie 2011

Comisia juridică a Senatului a respins astăzi, cu unanimiate de voturi, proiectul de lege privind legalizarea prostituției, promovat de PDL-istul Silviu Prigoană.

Prigoană a încercat să-i sensibilizeze pe senatori, susținând că beneficiarul cel mai important al aplicării unei astfel de legi nu ar fi bugetul de stat, care ar câştiga prin impozitarea activităţii de prostituție, ci persoanele care o practică, pentru că ar beneficia de protecţie socială, asigurări de sănătate, indemnizaţii de şomaj şi chiar pensie.

Fără un cadru legal, majoritatea acestor persoane sunt, practic, ”nişte sclavi”, a spus el.

De altă părerea a fost însă reprezentantul MAI, chestorul Vasile Viorel, care a arătat că prin legalizare s-ar amplifica inclusiv fenomenul traficului cu femei ”’frumoase şi încă sănătoase” din România, care vor presta astfel de activităţi la preţuri încă foarte mici în alte ţări europene.

Reprezentantul Patriarhiei la dezbateria a apreciat și el că ”nu o lege este în discuţie, ci păcatul în sine”, iar legiferarea prostituţiei ar însemna o ruptură între lege şi morală, până acum ambele având acelaşi obiect al sancţiunii.

În același ton, președintele comisiei juridice, PSD-istul Toni Greblă, a afirmat că, după părerea sa, România, o ţară ”cu adânci rădăcini ortodoxe”, nu este pregătită pentru o asemenea lege care, ”în loc să oprească abuzul, l-ar legaliza”.

Senatorul PDL Iulian Urban a reclamat, la rândul său, nevoia unei dezbateri serioase pe această temă, în societatea românească, să se vadă ”dacă este pregătită sau nu pentru o asemenea lege”.

sursa>

http://www.evz.ro/detalii/stiri/legalizarea-prostitutiei-respinsa-de-senatorii-juristi-922042.html

~~~+~~~

Iata ce prevedea proiectul de lege al lui Prigoana:

Prigoană a depus la Parlament proiectul privind

legalizarea prostituţiei

Evz.ro/ 6 septembrie 2010

Silviu Prigoană a depus la Parlament proiectul de lege care prevede legalizarea prostituţiei, dar şi un control strict al celei mai vechi meserii, al celor care o practică şi al bordelurilor, anunţă realitatea.net

 • Potrivit acestui proiect, prostituatele trebuie să aibă minim 20 de ani, iar clienţii, minim 16. Bordelurile se adresează doar heterosexualilor.

„Prostituţia există. Problemă a societăţii, cu valenţe complexe prin dificultatea abordării faţă de sensibilitatea comunităţii, prostituţia reprezintă un subiect puţin atrăgător şi controversat din punct de vedere politic. Socotită, rând pe rând, cea mai veche profesie, decădere morală, racilă socială sau sursă de profit, prostituţia rămâne una dintre realităţile societăţii contemporane. România nu face excepţie, cu atât mai mult cu cât traversăm o perioadă de neajunsuri economice, neîmpliniri sociale sau frustrări personale”, se arată în expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de lege.

Astfel, prostituatele trebuie să fie autorizate şi să aibă minim 20 de ani, dar şi să facă, lunar, controale medicale.

De serviciile lor pot beneficia persoanele care au minim 16 ani. În expunerea de motive, deputatul precizează că iniţiativa sa aduce protecţie atât celor care practică meseria, cât şi celor care apelează la serviciile prostituatelor. De asemenea, potrivit documentului, noul proiect ar reduce agresiunile sexuale.

Prostituţia, reglementată doar pentru heterosexuali

 • Proiectul de lege însă interzice relaţiile cu homosexuali, şi le permite doar pe cele heterosexuale, „cu asigurarea respectării regulilor de igienă şi discreţie”.
 • Mai mult, prostituţia se poate defăşura atât la bordel, cât şi acasă, iar fetele vor avea un carnet de sănătate special.
 • Controlul medical ar urma să se facă lunar, iar practicantele ar urma să aibă un carnet de sănătate special. În plus, evidenţa persoanelor autorizate să practice prostituţia ar urma să fie ţinută de Ministerul de Interne . Numărul de autorizaţii ce poate fi emis se stabileşte, pentru fiecare localitate, de către Consiliul Local, la propunerea primarului.

Obligaţiile caselor de toleranţă

 • să nu desfăşoare în cadrul casei alte activităţi decât cele pentru care societatea a fost autorizată
 • să nu permită accesul în local a persoanelor în vârstă de până la 16 ani
 • să afişeze în interiorul localului, la loc vizibil, tarifele pentru activităţile cu caracter sexual
 • să asigure respectarea drepturilor şi securităţii persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul casei
 • să păstreze confidenţialitatea cu privire la identitatea clienţilor şi să asigure securitatea acestora, precum şi a bunurilor ce le aparţin.

Noul proiect prevede şi pedepse, care merg de la închisoare pe 3 luni, pentru cei care nu au autorizaţie, până la 12 ani pentru obligarea minorilor să desfăşoare relaţii sexuale.

Oana Dan

sursa>

http://www.evz.ro/detalii/stiri/prigoana-a-depus-la-parlament-proiectul-privind-legalizarea-prostitutiei-905200.html

 
Un comentariu

Scris de pe februarie 22, 2011 în articole, citadela, diverse, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Un răspuns la „Legalizarea prostituției, respinsă de senatorii juriști

 1. antuza

  februarie 22, 2011 at 4:38 pm

  Prin legalizarea prostitutiei nu se incearca rezolvarea cauzelor care duc la savarsirea pe scara foarte larga a acestui mare pacat, ci se cauta gasirea unor „solutii convenabile” care sa permita comiterea pacatului in conditii de „siguranta” si „igiena”. Dramatic, nu-i asa? Asadar acest pacat este acceptat, cocolosit, tolerat si chiar promovat de catre societatea noastra declarat crestina nu de ieri de azi, ci de doua mii de ani. Nu li se face tinerilor o educatie adevarata nici de catre familie si nici de catre scoala, iar de catre biserica doar intr-o mica masura. S-a ajuns ca acest pacat sa fie vazut ca un „sport” sau ca o „distractie”, ca ceva foarte folositor si foarte bun. Baietii sunt indemnati sa aiba relatii intime multiple, spunanduli-se ca e sanatos pentru minte si pentru trup, si pentru ca sa nu „sufere” si ca sa nu fie „complexati”. Este incurajat pacatul ca ceva pozitiv si necesar. Nu li se spune oamenilor ca legatura trupeasca dintre un barbat si o femeie trebuie sa fie sfintita mai intai prin Taina Cununiei, si ca cei doi la casatorie trebuie sa fie feciori, si ca trebuie sa ramana fideli unul altuia pana moartea ii va desparti, si ca relatia trupeasca dintre barbat si femeie este lasata de Dumnezeu pentru nasterea de oameni noi. Nu se spune ca pentru a tine in frau pacatul avem arme foarte eficiente: postul, rugaciunea, spovedania, si toate celelalte Sfinte Taine ale bisericii. Tot ceea ce conteaza este satisfacerea rapida si fara complicatii a unor „nevoi” trupesti, fara nici o responsabilitate si fara „urmari”. Oamenii se gandesc la aici si la acum, si la cum o fi, numai sa se „rezolve”. In astfel de conditii sa nu ne mai miram ca s-au facut zeci de milioane de avorturi, si ca inainte de a se legaliza prostitutia, in Romania din pacate multe familii crestine s-au transformat in case de toleranta, considerand ca duc o viata normala si bineplacuta lui Dumnezeu. Familia a fost distrusa de mult in Romania, ea fiind cel mai puternic bastion in fata tavalugului descrestinarii.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: