RSS

Scrisoarea de Pasti 2011 a Papei Benedict către Patriarhul Daniel – prilej de invitare la intalnirea ecumenista comemorativa de la Assisi

19 mai

[Interesanta justificatia papei pentru invitarea celor „credinciosi si necredinciosi” la acest „pelerinaj” ecumenist-comemorativ de la Assisi: el „exprimă în mod simbolic parcursul tuturor celor care caută cu stăruinţă adevărul…”. Asta inseamna ca, dupa cuvintele lui – in mod indirect, nimeni pana acum nu a gasit adevarul si ca toti traim in inselare, sau ca nici macar una dintre religii nu este dreapta si desavarsita in Adevar, cum e Ortodoxia, care inseamna de fapt „dreapta slavire”. A ajuns cumva Papa sa se intrebe retoric ca si oarecand Pilat (In. 18, 38): „Ce este adevarul?”… – dan.camen.]

Basilica.ro / 19 mai 2011

Scrisoarea Papei către Patriarhul României

Scrisoarea Papei Benedict al XVI-lea, adresată Preafericitului Părinte Daniel, Arhiepiscopul Bucureştilor, Mitropolitul Munteniei şi Dobrogei, Locţiitor al Tronului Cezareei Capadociei şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului în acest an:

[…] Preafericirea Voastră, cu bucurie şi recunoştinţă, putem afirma că, deşi ştim că suntem încă divizaţi, credinţa în Învierea Domului nostru Iisus Hristos, singurul Mântuitor al lumii, continuă să ne unească. Numai înrădăcinaţi în credinţa noastră putem, fără teamă, să ne deschidem dialogului între creştini, alături de credincioşii celorlalte tradiţii religioase şi toţi oamenii cu bunăvoinţă, pentru a parcurge împreună calea dreptăţii şi a păcii.

Cu aceste sentimente, prin intermediul veneratului meu frate, Cardinalul Kurt Koch, Preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, voi adresa în curând Preafericirii Voastre invitaţia de a lua parte la Ziua de Reflecţie, Dialog şi Rugăciune pentru Pace şi Dreptate, organizată la 27 octombrie la Assise, ziua celei de-a 25-a aniversări a întâlnirii istorice care a avut loc la Assise pe 27 octombrie 1986, la cererea Papei Ioan-Paul al II-lea. Ne vom întâlni cu toţii la Assise, creştini şi reprezentanţi ai altor tradiţii religioase din lume, credincioşi şi necredincioşi, pentru a efectua împreună un pelerinaj care, fără a renunţa la propria noastră identitate sau a ceda unor forme de sincretism, exprimă în mod simbolic parcursul tuturor celor care caută cu stăruinţă adevărul şi se străduiesc în mod concret să facă faptele cele întru dreptate şi pace. Acest drum împărtăşit va reprezenta un semn de mare speranţă pentru toţi oamenii şi în mod deosebit pentru cei care, chiar în aceste zile, cunosc suferinţa războiului şi a violenţei. […]

Vatican, 18 aprilie 2011, Benedict al XVI-lea

Cititi si>

Papa Benedict va reitera in luna octombrie intalnirea de la Assisi cu liderii religiosi

sursa>

http://www.basilica.ro/ro/stiri/scrisoarea_papei_catre_patriarhul_romaniei_6805.html

foto>

http://www.calefactory.org/pix/novusordo/jp2-ecumenicalprayermeetingassisi11986b.jpg

 
8 comentarii

Scris de pe mai 19, 2011 în articole, citadela, diverse, Ecumenisme, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 răspunsuri la „Scrisoarea de Pasti 2011 a Papei Benedict către Patriarhul Daniel – prilej de invitare la intalnirea ecumenista comemorativa de la Assisi

  1. Părintele Mihail

    mai 19, 2011 at 3:11 pm

    Pe cârja papei, nu e Mântuitorul răstignit pe cruce, ci un animal – pesemne vrea să fie un miel? – , și, mai grav ori nu văd eu bine… în capetele brațelor, în cele 4 cercuri este cumva compasul și echerul? Apăi, dacă văzurăm bine, înseamnă că papa e fățiș promotorul masoneriei…

     
    • dan.camen.

      mai 19, 2011 at 3:33 pm

      @ Părintele Mihail

      Occidentalii au dezvoltat in istorie o adevarata cultura a „mielului”; tocmai de aceea si sinodul Quinisext (Trulan) s-a pronuntat impotriva reprezentarii lui Hristos in chipul mielului. Papii nu au vrut niciodata sa fie de acord cu astfel de decizii, iar faptul ca astazi papa Benedict afiseaza aceleasi reprezentari nu face decat sa arate inca o data ca manifesta acelasi oprobiu fata de hotararile sinoadelor ecumenice ca si inaintasii sai… Asta ca sa se vada cat de „conservator” si „traditionalist” este.
      In ceea ce priveste cercurile, cred ca ii reprezinta pe cei patru evanghelisti *(eventual reprezentati simbolic, ca in vedenia lui Iezechiel).

      dan.camen.

       
      • Părintele Mihail

        mai 19, 2011 at 7:50 pm

        Eu știu ce ar trebui reprezentat, numai să vă uitați atent… Eu am făcut zoom pe imagine… Vi se pare că aduce ceva a simbolurile evangheliștilor când nici Domnul Hristos nu e reprezentat canonic? Întreb și eu… Și apoi, chiar de ar fi simbolurile lui Iezechiel, totuși reprezentarea acelui animal – miel – pe cruce e o batjocură la adresa Întrupării lui Hristos ca om, deci tot erezie rămâne…

         
      • dan.camen.

        mai 19, 2011 at 8:02 pm

        @ Părintele Mihail
        Eu nu vad in acele cercuri compasuri si echere, simbolurile masonilor. De exemplu, in cercul de sus se vede clar un vultur…

        dan.camen.

         
    • Andrei

      iunie 11, 2011 at 4:17 pm

      Hmmm, ai auzit de cei patru evanghelisti? Mielul il reprezinta pe Isus, citeste in Apocalipsa…

       

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: