RSS

Proiectul de lege privind adopțiile internaționale, aprobat de Senat

15 iun.

Evz.ro / 14 iunie 2011

Cuplurile stabilite în străinătate vor putea adopta un copil, dacă unul din soţi are cetăţenie română, în termen de doi ani de când copilul a fost declarat adoptabil. Aceste sunt principalele prevederi ale legii privind regimul adopţiilor internaţionale, adoptate de Senat, în şedinţa de marţi.

Potrivit legii nou adoptate, părinţii adoptivi sunt obligaţi să îi informeze pe copii că nu sunt părinţii lor naturali, iar bărbaţii care recunosc un copil din afara căsătoriei sunt obligaţi să facă testele ADN.

Nu vor putea adopta copii persoanele care au fost condamnate pentru o infracţiune împotriva familiei, săvârşită cu intenţie şi pentru infracţiunea de trafic de persoane sau trafic şi consum ilicit de droguri. Interdicţia se aplică şi persoanelor care doresc să adopte singure, ai căror soţi sunt bolnavi psihic sau au handicap mintal.

În favoarea proiectului de lege au votat 94 de senatori, cinci senatori au votat împotrivă şi patru s-au abţinut de la vot.

Cristina Lica

sursa>

http://www.evz.ro/detalii/stiri/proiectul-de-lege-privind-adoptiile-internationale-aprobat-de-senat-933911.html

~~~+~~~

Proiectul privind adopţiile internaţionale a trecut de Senat

Adevarul.ro / 14 iunie 2011

Senatorii au aprobat marţi, în plen, proiectul de lege iniţiat de Guvern, care reglementează regimul adopţiilor internaţionale în conformitate cu acordurile ratificate sau semnate de România.

Potrivit amendamentelor aprobate de Senat la proiectul legislativ al Guvernului care modifică legea adopţiilor din 2004:

– părintele adoptator este obligat să-l informeze pe copil că a fost adoptat.

– sunt obligatorii testele ADN pentru bărbaţii care recunosc un copil din afara căsătoriei, în cazul în care acesta este adoptat de soţie

– un cuplu cu domiciliul în străinătate poate adopta un copil în cazul în care unul dintre soţi este cetăţean român şi, în termen de doi ani de la data la care copilul a fost declarat adoptabil, nu a fost identificat niciun adoptator în România.

– nu pot adopta copii persoanele care au fost condamnate pentru o infracţiune împotriva familiei, săvârşită cu intenţie şi pentru infracţiunea de trafic de persoane sau trafic şi consum ilicit de droguri. – interdicţia se aplică şi persoanelor care doresc să adopte singure, ai căror soţi sunt bolnavi psihic sau au handicap mintal.

În favoarea proiectului de lege organică au votat 94 de senatori, cinci senatori au votat împotrivă şi patru s-au abţinut de la vot.

Senatul este prima Cameră sesizată cu proiectul legislativ, iar forul decizional este Camera Deputaţilor.

Mihaela Stoica

sursa>

http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Senatul_a_aprobat_proiectul_privind_adoptiile_internationale_0_499150654.html

~~~+~~~

Senat: Adopţiile internaţionale, posibile dacă adoptatorul sau unul dintre soţi este român

Mediafax.ro / 14 iunie 2011

Senatorii au adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede posibilitatea adopţiei internaţionale a copiilor români dacă adoptatorul sau unul din cei doi soţi este cetăţean român.

Senatul a adoptat, în acest sens, cu amendamente, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei.

Raportul cu amendamentele propuse de Comisiile juridică şi pentru muncă a fost adoptat cu 101 voturi „pentru”, şapte „abţineri” şi patru voturi „împotrivă”.

Senatul a decis că adopţia internaţională a copiilor români în cazul în care adoptatorul sau unul dintre soţi este cetăţean român poate fi încuviinţată numai după o perioadă de doi ani, termen în care se poate realiza fie adopţia internă, fie cea făcută de către rudele până la gradul IV care domiciliază în străinătate.

În varianta propusă de Guvern, proiectul de lege propunea ca adopţia internaţională a copiilor români să fie posibilă doar pentru rudele acestora până la gradul trei inclusiv cu domiciliul în străinătate.

Potrivit proiectului de lege, adopţia internaţională a copilului cu reşedinţa obişnuită în România de către o persoană sau familie cu reşedinţa în străinătate poate fi încuviinţată, de asemenea, dacă adoptatorul cu domiciliul în străinătate este soţ al părintelui firesc al copilului.

Proiectul de lege, care a fost dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, a întrunit 94 de voturi „pentru”, cinci voturi „împotrivă” şi patru „abţineri”.

sursa>

http://www.mediafax.ro/social/senat-adoptiile-internationale-posibile-daca-adoptatorul-sau-unul-dintre-soti-este-roman-8342095 

Citeste si>

Senatul votează pe 14 iunie reluarea adopţiilor internaţionale, deghizate în “adopţii interne”

 
3 comentarii

Scris de pe iunie 15, 2011 în Adoptii, articole, citadela, diverse, Vesti

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

3 răspunsuri la „Proiectul de lege privind adopțiile internaționale, aprobat de Senat

  1. ioana

    iunie 15, 2011 at 10:04 pm

    noua lege a adoptiilor este o bataie de joc, le este incalcat flagrant dreptul copiilor de a avea o familie , daca tot am intrat in Uniunea Europeana si nu mai exista granite ce importanta are de unde este familia adoptatoare ? Lasati copii sa-si gaseasca un camin , sa simta caldura unei familii .
    Daca cineva s-ar gandi cu adevarat la soarta copiilor , in maxim 3 luni un copil abandonat ar trebui sa fie adoptat, sa fie intr-o familie .
    Sa nu judecati niciodata o mama care este nevoita sa-si abandoneze un copil . Ce poate face atunci cand mai are 5-6 guri de hranit acasa si mai are si „norocul” sa aiba un barbat betiv ?

     
  2. ioana

    iunie 15, 2011 at 10:21 pm

    imi amintesc de un reportaj TV in care repoterul se intreba… cum poate fi numita mama o femeie care a nascut si si-a abandonat copilul la marginea apei unde nascuse de fapt,
    cutremurator era faptul ca, acelasi reporter arata ca femeia era la cules de vie , i-a venit sorocul , s-a dus la marginea apei , a nascut…si-a abandonat copilul… si s-a intors la munca, la cules………….tot ce s-a dorit a se sublinia a fost…asa zisul abandon …dar asi intreba , oare se gandeste cineva si la acea femeia care… plina de sange se intoarce sa-si continue munca … ce crezi ca avea in suflet acea femeie d-le reporter ???

     
    • Ion

      august 12, 2011 at 2:24 pm

      Draga Ioana, crezi ca acea femeie avea suflet? S-a intors la cules via pentru ca se gandea numai la bautura, la vinul si rachiul pe care urma sa-l obtina si sa il bea. De altfel, copilul a fost conceput parintii fiind in stare de ebrietate: via se culege in septembrie, deci copilul a fost conceput de sarbatorile de iarna, cand oamenii la tara se ocupa mai mult de bautura, ca nu mai sunt lucrari agricole.Probabil ca din cauza starii continuie de ebrietate, femeia nici nu si-a dat seama ca este insarcinata in timp util ca sa rezolve problema unui copil nedorit! Nu o mai plange, ca nu merita. Si pun pariu ca daca cineva vrea sa adopte copilul, individa nu este de acord, ca vrea sa aiba cine sa ii dea o cana de bautura la batranete…

       

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: