RSS

Prostituţia rămâne ilegală. Camera Deputaţilor a respins legea propusă de Prigoană

21 iun.

Mediafax.ro/ 21 iunie 2011

Camera Deputaţilor a respins, marţi, cu 225 de voturi „împotrivă”, 30 de voturi „pentru” şi 28 de abţineri, propunerea legislativă privind exercitarea activităţilor cu caracter sexual autorizate, iniţiată de deputatul PDL Silviu Prigoană.

Propunerea legislativă face parte din categoria legilor organice, iar Guvernul nu a susţinut acest proiect de lege.

Camera Deputaţilor este forul decizional.

Prigoană a propus în proiectul de lege ca activităţile cu caracter sexual să se desfăşoare în condiţiile unei autorizări prealabile, pentru persoane care au împlinit 20 de ani şi sunt apte din punct de vedere medical. Acesta mai prevede că autorizaţia ar urma să fie emisă de primarii localităţilor, pe baza unui aviz emis de o structură specializate a MAI.

Senatul a respins, la începutul luni martie, proiectul de lege privind legalizarea prostituţiei iniţiat de deputatul democrat-liberal, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

sursa>

http://www.mediafax.ro/social/prostitutia-ramane-ilegala-camera-deputatilor-a-respins-legea-propusa-de-prigoana-8367406/

foto>

http://3.bp.blogspot.com/-wb0vL7XH754/TVQt1HYilaI/AAAAAAAAEy8/rAWDYC96MhM/s1600/wallen.prostitutie.jpg

http://www.ziuaveche.ro/images/stories/2010/11/11/prostitutie_300.jpg

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

4 răspunsuri la „Prostituţia rămâne ilegală. Camera Deputaţilor a respins legea propusă de Prigoană

  1. gigel.focosu@yahoo.com

    iunie 26, 2011 at 10:25 am

    pacat…

     
  2. antuza

    iunie 27, 2011 at 9:35 pm

    Pun şi eu o întrebare proastă: de ce există prostituţie?
    Prostituţia funcţionează ca orice produs, adică după legea cererii şi a ofertei: există cerere, apare şi oferta, nu există cerere, dispare şi oferta. Să luăm un exemplu: dacă se face în serie un produs X care apoi nu se vinde, acesta rămâne în stoc, se strică şi nu se ştie cum să se mai scape de el. Prostituţia funcţionează într-un singur sens: cererea este din partea bărbaţilor, iar oferta este din partea femeilor. Invers nu există decât foarte rar.
    Mai pun o întrebare proastă: de ce totuşi există prostituţie???
    Păi din simplul fapt că bărbaţii nu se „mulţumesc” cu ceea ce Dumnezeu le-a spus că e bine să aibă: o femeie şi o familie. De ce bărbaţii vor mai multe femei? Pentru că se plictisesc şi vor noutatea, pentru că îmbătrânesc şi vor tinereţea, pentru că sunt mândri şi vor să-şi dovedească lor înşile şi altora ce grozavi sunt, pentru că sunt egoişti şi nu se gândesc că supun femeia unui act umilitor, riscant (pentru nenumăratele boli care există), şi ucigaş (prin avorturile care se fac), pentru că vor să fie mereu în centrul atenţiei femeii, şi nu în ultimul rând pentru că pot … pentru că au bani şi poziţii sociale privilegiate şi influente.
    Iar femeile sunt foarte vinovate pentru că acceptă din slăbiciune, pentru bani, sau din pură prostie. Femeile nici nu bănuiesc ce importanţă transcendentală are a spune NU atunci când este vorba de cerere şi de ofertă. Presiunea este imensă, iar femeile nu-i fac faţă aşa cum ar trebui.
    Dacă cererea ar rămâne fără ofertă, „produsul” ar rămâne în „stoc” până s-ar „strica”.

     
  3. antuza

    iunie 27, 2011 at 9:56 pm

    Completare:

    Se tot vorbeşte în diferite medii despre prostituţie, dar aproape nimeni nu spune lucrurilor pe nume. Se tot ocolesc adevăratele cauze. Se vorbeşte numai despre efecte, „se aruncă pisica” în diferite curţi, şi se tot dă roată subiectului până ce toată lumea ameţeşte. Se doreşte într-adevăr rezolvarea problemei? Sincer mă îndoiesc. Trăim într-o societate bolnavă, iar însănătoşirea ei porneşte de la însănătoşirea noastră, a fiecăruia în parte. Depinde de noi dacă vrem să trăim curat sau nu. Oricum fiecare va da socoteală pentru ceea ce face, aşa că nimeni să nu-şi facă iluzii că greşelile pentru care nu există pocăinţă adevărată, nu se plătesc.

     
  4. Robert

    iulie 22, 2011 at 7:52 pm

    Poate o sa rezolve ceva cu Mica Reforma.

    Adoptarea Micii Reforme in Justitie este un succes remarcabil al medierii in Romania, atat pentru corpul profesional al mediatorilor al carui rol tinde sa devina determinant in societate cat si pentru justitiabili sau potentialii justitiabili care vor avea posibilitatea de a-si solutiona disputele in mod elegant si durabil, antrenand costuri reduse, intr-o perioada de timp rezonabila.
    Consiliul de Mediere saluta armonizarea principalelor coduri juridice cu prevederile europene cu privire la mediere, in conditiile in care, cea mai recenta dintre acestea, Directiva 52/2008 a Parlamentului European prevede masuri de transpunere a acestora in legislatia interna a statelor membre.
    In vederea realizarii acestor deziderate, in calitate de autoritate nationala de control si reglementare in domeniul medierii conform legislatiei cadru in vigoare, Consiliul de Mediere a demarat in cursul acestui an consultari cu specialistii Ministerului Justitiei care au redactat proiectul privind adoptarea unor masuri in vederea accelerarii solutionarii proceselor. In acest sens, a formulat propuneri concrete de includere a institutiei medierii in codurile principale, acestea regasindu-se in forma adoptata de Guvern a proiectului de lege privind reforma in Justitie. Demersurile au fost intreprinse in scopul utilizarii mai intense a medierii si pentru a asigura un cadru juridic previzibil partilor care recurg la mediere, fiind necesara introducerea unei legislatii cadru, care sa abordeze, in special, aspecte esentiale ale procedurii civile. Ulterior, discutiile au fost continuate cu reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii si asociatiile profesionale ale judecatorilor.
    Consiliul de mediere saluta adoptarea Micii Reforme de catre Senatul Romaniei si Camera Deputatilor, considerand initiativa ca fiind un pas spre normalitate intr-o societate framantata de multiple dispute in care rolul mediatorului ca profesionist este esential.
    Consiliul va incuraja si sustine orice modificari legislative adoptate in folosul medierii si al mediatorilor, in vederea transpunerii in legislatia interna a recomandarilor si directivelor europene cu privire la mediere.
    Membrii Consiliului de mediere
    Anca Elisabeta Ciuca, Presedinte
    Ioana Adina Marin (Stoica), vicepresedinte
    Zeno Daniel Sustac, membru Comisia Permanenta a Consiliului de mediere si Coordonator al Comisiei de Promovare
    Mariana Zainia, membru Comisia Permanenta a Consiliului de mediere
    Mariana Belbita, membru Comisia Permanenta a Consiliului de mediere
    Katalin Kibedi, membru si reprezentant in relatia cu Ministerul Justitiei si Consiliul Superior al Magistraturii
    Carmen Fiscuci, membru si reprezentant in relatia cu Comisia Consultativa a Corpului Profesional
    Daniela Popoviciu, membru
    Mugur Mitroi, membru

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: