RSS

Parintele Rafael Corneanu si Manastirea din Cheile Cibului

04 feb.

Parintele Rafael Corneanu si Manastirea

din Cheile Cibului


Cheile Cibului Manastirea Bunavestire

Manastirea Buna-Vestire din cheile cibului, Muntii Apuseni


Preot Rafael Corneanu

Parintele Rafael Corneanu

Cheile Cibului

… langa manastire e o turma de oi

Cheile Cibului vedere asupra Manastirii Buna-Vestire

Cheile Cibului, vedere asupra Manastirii Buna-Vestire

cruce in Cheile Cibului
cruce rosie cu scris grecesc in Cheile Cibului

Intr-o bara video Vod Pod in dreapta am pus Utrenia Invierii cu Parintele Rafael Corneanu si cu corul de maici de la manastire ca sa o puteti asculta (imediat dupa Pagini).

foto> http://www.karpatenwilli.com/apuseni/cheile07.htm

 
40 comentarii

Scris de pe februarie 4, 2008 în duhovnici, oameni, Pelerinaje, Photos

 

40 de răspunsuri la „Parintele Rafael Corneanu si Manastirea din Cheile Cibului

  1. Antiteze

    martie 2, 2008 at 8:55 am

    Minunate fotografii. Unde se afla exact aceasta manastire? Cum se ajunge la ea?

     
    • Alex Kady

      octombrie 12, 2011 at 11:55 am

      Acesul rutier: . Sos. Alba-lulia – Orastie pana la ramificaţia dreapta cu Geoagiu (7 km), Bozeş (4 km) – Băcâia (5 km) – Cheile Cibului (3 km). CF: Orăştie. 2. DL Zlatna – ramificaţie la stânga spre Almaşu Mare (10 km) – Cheile Cibului (10 km). CF: Zlatna

      Poftim un link http://biserici-manastiri.info/manastirea-cheile-cibului/ daca doresti ceva mai multe informatii

       
  2. dancamen

    martie 3, 2008 at 2:45 pm

    Adresa: Cheile Cibului, com. Almaşu Mare, jud. Alba

    Acces: Rutier: 1. Sos. Alba-lulia – Orastie pana la ramificaţia dreapta cu Geoagiu (7 km), Bozeş (4 km) – Băcâia (5 km) – Cheile Cibului (3 km). CF: Orăştie. 2. DL Zlatna – ramificaţie la stânga spre Almaşu Mare (10 km) – Cheile Cibului (10 km). CF: Zlatna

    Duhovnic: arhim. Rafael Corneanu

     
  3. Aura

    martie 15, 2008 at 10:24 am

    Stiti cumva ce posibilitati de cazare sunt in zona? Eventual chiar la manastire? M-ar fi interesat pt Paste

     
  4. Ady

    mai 9, 2008 at 11:01 pm

    Sunt bucuros sa vad poze pe internet cu Manastirea Buna Vestire din Cheile Cibului pt k si eu am lucrat la construirea Acesteia ( binenteles ..la o mica parte) Va multumesc…La revedere

     
  5. VIDEO ACHIM

    iulie 7, 2008 at 7:28 pm

    CHEILE CIBULUI ESTE UNA DIN CELE MAI FRUMOASE ZONE ALE JUDETULUI ALBA.
    Cheile Cibului
    1. Categoria şi importanţa rezervaţiei
    Complexă, reprezintă un peisaj pitoresc, înscris pe calcare, care conservă o vegetaţie specifică domeniului calcaros.
    2. Poziţia geografică
    În partea de sud-est a Munţilor Metaliferi, în bazinul Geoagiului, respectiv în cursul mijlociu al Cibului. Altitudine maximă 708 m, altitudine minimă 500 m.
    3. Suprafaţa şi limitele
    70 ha (din care 30 ha rezervaţia propriu-zisă şi 40 ha zona tampon). Limita rezervaţiei porneşte în nord de la podul ce traversează apa Cibului, urcă spre sud-est pe culmea ce coboară din Piatra Corbului, trece prin spatele acesteia (la 630 m alt.) coboară apoi către sud cuprinzând în perimetru rezervaţiei Piatra Ursului. În continuare limita este trasată spre sud-vest prin pădure şi apoi prin păşunile şi fâneţele localnicilor, trece apa Cibului şi urcă prin sudul stâncăriilor din versantul drept al văii. Urmăreşte apoi spre nord limita calcarului dezgolit de vegetaţie din Piatra Mijlocie (708 m alt.) trece pe la vest de această cotă, face un ocol larg pe la obârşia părăului cu izvoarele sub Piatra Ceretului, ajunge în vârful dintre Pietre şi tot pe marginea abruptului calcaros coboară spre nord-est la apa Cibului. Zona tampon se prezintă asemeni unei fâşii cu lăţimi variabile (75-150 m) ce înconjoară rezervaţia propriu-zisă şi include pădurea limitrofă şi areale de păşune şi fâneaţă.
    4. Structura şi evoluţia componentelor naturale
    Geologia –Cheile Cibului sunt modelate în calcare jurasice. În jurul acestora sunt prezente conglomerate, gresii şi marne alcătuind flişul cretacic.

    Relieful – dominant este cel modelat în calcare. Cheile cu o lungime de 1,4 km sunt situate în estul Pleşei Ardeului. Creste zimţate, ace, abrupturi surplombate ciuruite de guri de peşteră, hornuri, râuri de pietre, mase de grohotişuri alcătuiesc un relief calcaros şi carstic demn de a fi cercetat şi protejat. Pe ansamblul lor cheile au forma unor pâlnii cu deschiderea spre aval. Abrupturilor dinspre Piatra Ceretului, Piatra Mică şi Vânătarea (de pe dreapta văii) li se adaugă cele de sub Dealul (Piatra) Corbului şi Cepturarul (pe stânga văii). Baza abrupturilor este înecată în masa unor grohotişuri dispuse asemeni unor terase. În albie sunt prezente rupturi de pantă de generează cascade şi repezişuri. Formele de amănunt cuprind lapiezuri, nişe, poliţe structurale etc.

    Clima – este influenţată de circulaţia maselor oceanice şi este caracterizată prin temperaturi medii anuale de 8/9° C, temperatura medie a lunii iulie între 19 -21° C, iar cea a lunii ianuarie -3/-4° C. Precipitaţiile medii anuale sunt cuprinse între 650-700 mm.

    Hidrografia – colectorul principal (care străbate rezervaţia), este Cibul, numit în aval Băcâia (afluent pe stânga al Geoagiului). În zona cheilor el primeşte mici afluenţi cu ape temporare şi Valea Presurii. Circulaţia subterană este în cea mai mare orientată spre acelaşi pârâu Cib. În valea acestuia apar şi izvoare mezotermale.

    Solurile – predominant sunt cele brune de pădure iar pe calcare, rendzinele.

    Vegetaţia –în cea mai mare parte rezervaţia se află în domeniul pădurii de gorun (Quercus petraea). Mai apare cerul (Quercus cerris), cireşul sălbatic (Prunus avium), sorbul (Sorbus torminalis), mojdreanul (Fraxinus ornus). Stratul ierbos este constituit din Poanemoralis, Campanula persicifolia, Oryzopsis virescens, etc. Pe pereţii stâncoşi ai cheilor se află pajişti de stâncărie cu Sesleria rigida, Melica ciliata, Koeleria gracilis, Phleum montanum şi diverse plante pioniere saxicole ca Sedum hispanicum, Teucrium chamaedrys, Asplenium ruta muraria, Asplenium trichomanes, Moehringia muscosa, Cardaminopsis arenosa, Eryssimum pannonicum, Isatis tinctoria. Se remarcă şi prezenţa speciei subtermofile Cleistogenes serotina.

    http://www.videoachim.ro/

     
    • Valeriu Victor

      februarie 26, 2014 at 11:29 am

      Manastirea Cheile Cibului nu se afla in judetul Alba. Ea se afla pe teritoriul judetului Hunedoara la granita cu judetul alba intrea Bacaia din jud Hunedoara si satul Cib care se afla in judetul Alba

       
  6. mona

    august 9, 2008 at 11:16 am

    Din pacate manastirea nu are posibilitati de cazare, fiind in constructii, si abia la inceput( abia biserica e innaltata, dar nici ea nu e terminata) iar in imprejurimi la fel de greu caci exista numai cateva case micute si la mare distanta una de alta si de manastire.

     
  7. Cosmina

    decembrie 12, 2008 at 11:34 am

    Ma bucur asa de mult ca am gasit aceste poze. Am fost si eu in Cheile Cibului la Mnastirea Buna Vestire si mi-au placut foarte, locurile si oamenii de acolo. Sper sa mai ajung pe acolo.

     
  8. Tiberiu

    aprilie 24, 2009 at 7:47 pm

    O manastire minunata, un preot deosebit intr-o zona splendida. Recomand cu caldura cateva zile de liniste spirituala. Exista posibilitati foarte bune de cazare intr-o pensiune apropiata (CASA DAVID). Doamne ajuta.

     
  9. Radu

    august 10, 2009 at 3:58 am

    Doamne Ajuta!

     
  10. rafaela

    august 10, 2009 at 3:16 pm

    @ mona
    Observ ca ai o problema cu comoditatea… sa nu crezi cumva ca manastirile is hoteluri unde tu te duci sa te relaxezi.
    Pe de alta parte, daca e in constructii(asa scrii tu) ce cauti oare pe acolo, nu te-au invatat parintii ca nu e frumos sa mergi la oameni in vizita cand acestia au de lucru (decat daca vrei sa ajuti si acestia te invita sa o faci).
    Draga mea, e o chestiune de bun simt, nu de mari simtiri duhovnicesti, si…falsa smerenie

     
  11. Sorin Florea

    august 27, 2009 at 11:24 am

    Sunt mandru ca neamul meu se trage din zona (satul Cib). Merg in fiecare vara in aceste locuri, am vizitat Cheile Cibului, Satul Cib, zona este splendida.

     
  12. simona

    ianuarie 25, 2010 at 4:28 pm

    Fain locul, insa cu adevarat minunata e Manastirea Prislop, acolo e mormantul Parintelui Arsenie Boca. Multi au trait minuni si vindecari acolo.
    Va cadorisesc o poza cu locul si va doresc din inima sa ajungeti acolo:
    http://anairda-photography.blogspot.com/2009/11/mormantul-parintelui-arsenie-boca.html

    Doamne ajuta!

     
  13. rodica

    ianuarie 26, 2010 at 2:08 pm

    Am fost si eu la manastirea Cib de sf. Pasti si este foarte frumoasa zona.Parintele Rafael Corneanu este deosebit si maicile de la manastire sunt bune,cantarile bisericeti cantate de ele si slujba facuta de parintele Corneanu i ti dau multa liniste sufleteasca.Le multumesc pentu acele cateva ore petrecute in sf manasire.D-zeu sa le ajute sa poata face sa simta si altii ce am simtit eu cand am fost acolo

     
    • Aura

      iulie 14, 2010 at 1:42 pm

      V-ati cazat in sat? Exista posibilitati de cazare aproape de manastire? sau chiar la manastire?

       
  14. ioana

    iulie 19, 2010 at 5:19 pm

    Doamne ajuta,
    Aveti grija fratilor cu parintele acesta, Corneanu ca e tare smecher. Cand mergi cu darul, cu banul cu „sarumana parinte, haideti sa va ajut”, e tare de treaba. Daca vede ca mergi si nu dai nimic la schimb imediat schimba placa, si te expediaza ca pe un gunoi. Ascultati de mine, nu va incredeti in preoti din astia mierosi, care cauta doar pomana.Iertati de v-am suparat. Eu sunt patita.

     
    • Oana Perian

      decembrie 29, 2010 at 10:36 pm

      Un comentariu care nu face cinste nici celei care l-a scris nici celui incriminat. L-am cunoscut pe parintele Rafael la recomandarea prietenilor mei din Paris si am constatat ca modul elogios in care l-au prezentat paleste in fata persoanei. Smerenie si umilinta, iubire de oameni si mai presus de toate caritate, toate ingemanate cu un spirit deschis, nu pot trece neobservate celui care merge la manastire cu inima deschisa, dornic sa-si curete povara pacatelor si nu sa-si hraneasca trufia. Impreuna cu maicutele ce-i stau alaturi sunt o comoara la fel de pretioasa ca si zona unde au ridicat, cu mainile lor, lacas Domnului. Nu aruncati cu pietre, oameni buni, iubiti comorile neamului. De-ati sti cat si-i doresc cei de afara… Ca esti patita, draga mea, nu e o scuza pt a fi acrita. Iertare.

       
  15. Elena

    septembrie 16, 2010 at 5:33 pm

    Il cunosc pe parintele Rafail Corneanu si niciodata nu m-a tratat ca pe un gunoi, desi chiar sunt un gunoi. Si desi nici stare materiala nu am ca sa pot merge cum zici matale cu „haideti parinte sa va ajut….”, mereu m-a primit si dansul si maicile cu dragoste neschimbata.

    Cu cata usurinta arunci asa vorbe grele… nu ti-e teama de Dumnezeu ca graiesti de rau pe omul asta care nici macar nu e vinovat pentru cele despre care spui?

     
  16. SOFRONIJE

    septembrie 19, 2010 at 8:11 pm

    Dear Parinte Rafael,

    I am looking for you all this time and cant find you but watching this photos I understand why is so hard to contact you… May God bless your good work.

    Please contact me when you have time

     
    • Mihai

      octombrie 29, 2010 at 2:31 pm

      Dear brother Sofronije, if you want some contact please right at the adress: mihaitzas@yahoo.com. Give me some details to ask for permisson to give you a contact.Thanks. God bless you

       
  17. Luiza

    noiembrie 16, 2010 at 1:57 pm

    Dragă Ioana, îmi sfâşii inima cu ce spui.Îl cunosc pe acest minunat părinte de mulţi ani,şi întotdeauna s-a făcut preş înaintea tuturor.Mulţi îl judecă,dar puţini îl înţeleg.Toţi avem aşteptări,dar nici unul nu oferim nimic ,nici răbdare, nici îngăduinţă.Să-i dea Dumnezeu sănătate şi să-L păzească de oameni care îi întristează sufletul.

     
  18. ana

    noiembrie 16, 2010 at 2:08 pm

    Un părinte minunat

     
  19. Dan-Marius C

    decembrie 14, 2010 at 12:29 am

    Dragii si dragele mele frati si surori intru Hristos,
    Am cunoscut si eu pe acest parinte, si trebuiesc sa recunosc ca nu intr-una din cele mai bune zile ale sale, dar asta nu m-a facut sa ma gandesc la nimic rau despre el.
    Si nu ma bucur de loc sa vad astfel de atitudini pe Internet.
    Insa pe de alta parte le pot intelege. Tinerii mai ales (dar nu numai ei) au tendinta de a duce la o extrema sau la alta totul.
    Cum am vazut si aici, dar si prin alte manastiri la care am mai fost: unii ii ridica in slavi pe duhovnici, ii fac aproape sfinti.
    Apoi lumea curioasa, merge sa vada fenomenul dar cand colo dau de un om normal cu bune si cu rele, si sunt dezamagiti.
    Iar dezamagiti fiind merg si spun ca totul este rau si minciuna.
    Evident si unii si altii gresesc: primii ca exagereaza cu laudele, ceilalti ca amplifica defectele.
    Nu de putine ori mi-a fost dat sa aud vreo tanara sau un tanar ca au fost dispretuiti de cutare parinte, ca nu i-a bagat in seama sau ca le-a spus doua cuvinte seci.
    Dar oare cati isi pun problema, sau la cati le pasa ca respectivul parinte e obosit, bolnav sau ispitit de diavol si duce in interiorul sau o lupta mare?
    E cazul multora parinti, caci sunt tot mai putini, si povara pentru ei tot mai grea.
    Nu zic ca lumea sa nu se mai spovedeasca, sau sa caute sfat si liniste. Ci imi doresc sa aiba macar un pic de intelegere.
    Si toti, toti sa avem constiinta aceasta: ca cel la care vrem sa ne spovedim sau sa ascultam sfat e in primul rand om, si are neputinte firesti: poate e bolnav, poate e obosit, nemancat, nedormit, ispitit si in acel moment chiar nu poate, nu are starea necesara.
    Trebuie sa invatam sa avem rabdare.
    Parintii si maicile din manastiri ne ajuta mereu cu rugaciunea, cu dragostea si cu sfatul lor, dar trebuie sa nu uitam ca nu sunt perfecti. Poate un pic mai buni, sau macar incearca sa fie asa. Dar daca noi ii necajim cu nerabdarea noastra, oare ne vor mai putea ajuta?
    Iar noi ce putem face este sa incercam sa le urmam exemplul fara sa ii masuram, comparam si judecam. Sa luam de la fiecare ce are bun.
    Si eu am facut, copil fiind recomandari de manastiri extraordinare, iar apoi am fost luat in ras de altii care se asteptau sa vada miracole acolo, sau mergeau doar din curiozitate.
    Am invatat ca trebuie sa fim discreti si chiar tacuti cu laudele la adresa lor, caci i-am putea rani atat pe ei, cat si pe altii care crezand in „reclama” noastra sunt apoi dezamagiti si astfel il pot pierde pe Hristos si se indeparteaza de Biserica definitiv.

    Imi cer iertare pentru vorba simpla, nu sunt un om cu multe scoli, dar v-am zis din inima, din trairea vietii mele, nu ca sa va intristez, ci ca sa fim cu adevarat slujitori ai Domnului, si sa ne bucuram aproapele.
    Domnul sa ne ajute sa avem cautare sincera si dragoste in inima!
    Craciun binecuvantat! Doamne ajuta!

     
    • adina

      martie 17, 2017 at 6:23 am

      A-ti vorbit atat de simplu , cu atata dragoste si, atat de adevarat. Am intrat si eu intr-o seara de primavara in curtea manastirii ,fiind in trecere prin acele locuri. Manastirea este intr-o zona de vis cu vedere la piscul plin de grote ,unde s-au nevoit calugarii pustnici , care cu duhul lor le-au calauzit pe maicute sa ridice lacasul de piatra ,care sa dainuie intru iubirea lui Dumnezeu.
      Am fost intampinati de maica Ioana care ne-a vorbit cu atata caldura , rabdare si iubire despre locul lor de rugaciune. Am primit in dar o carticica cu cele mai frumoase rugaciuni culese de maici si de parinte, daruita si primita din tot sufletul. E un loc de suflet, care il simti cu inima si sufletul.

       
  20. rodica todea

    ianuarie 12, 2011 at 9:20 pm

    este o zona frumoasa ,linistita si plina de viata datorita parintelui RAFAEL si maicutelor care cu atata truda au construit manastirea linga o stanca . Nu trebuie sa faceti afirmatii necuvincioase,parintele nu se uita la buzunarul nostru,pacat ca aveti astfel de parere,nu este crestineste.

     
  21. R.

    ianuarie 16, 2011 at 5:15 pm

    Doamne ajuta! Iertare ca indraznesc cu o intrebare: Aveti binecuvantare pentru acest site?.. adica Pr. Rafael stie de acest site?

     
    • dan.camen.

      ianuarie 16, 2011 at 6:20 pm

      @ R

      Eu nu-l cunosc personal pe Pr. Rafael, ci doar prin intermediul acelei „Utrenii a Invierii Domnului”. Tocmai de aceea am si postat acest articol pe blog, inserand in el fotografiile gasite pe net cu parintele si manastirea in care slujeste.

      Comentariile reprezinta punctul de vedere al celor care au vizitat acest blog si fiecare este raspunzator de ceea ce spune. Nu trebuie sa am binecuvantare de la parintele pentru blog, pentru ca nu-mi este duhovnic si nu este un blog dedicat parintelui. Aceasta este de fapt pana acum singura postare de pe blog cu parintele Rafael.

      dan.camen.

       
  22. ana( clarisse)

    martie 18, 2011 at 7:46 pm

    Il cunosc personal pe parintele Rafael,intamplator sau nu,Dumnezeu stie asta.Dar intalnirea cu acest om mi-a schimbat impresia despre slujitorii lui Dumnezeu,si mi-a schimbat si viata,mie si familiei mele.Sunt convinsa ca Parintele nu are nevoie de „avocati „ca noi ,faptele de la Cib vorbesc despre ce se intampla acolo.Acolo se munceste fizic si spiritual pana la extenuare,acolo se face Casa Domnului respectand Voia Domnului.Si mai sunt convinsa ca cei care n-au avut cuvant bun despre parintele Rafael au facut-o din nestiinta si nu din rea vointa.
    Sa ne lumineze Dumnezeu pe toti si sa sa facem ceea ce lui Dumnezeu Ii place – sa ne iubim unii pe altii.

     
  23. bolfea alexandra patricia

    mai 21, 2011 at 6:15 pm

    imi pare bine ca am gasit acest site….de te’am vazut eu cu tata(bolfea marius cosmin)…ne bucuram foarte mult sa te revedem chiar daca e intr’o poza,si speram sa ne putem vedea din nou cu bine.

     
  24. mihaela din Maramureș

    iulie 31, 2011 at 10:32 am

    mă bucur nespus de mult ca am găsit acest site … Cine nu l-a cunoscut cu adevărate pe parintele să tacă din gura și să-și caute păcatele lui. Pentru rugăciunile părintelui Doamne ai milă de noi păcătoșii!

     
  25. Mehedinta Andreea

    noiembrie 20, 2011 at 1:09 am

    Se poate urca cu masina pana sus la Manastire din Bacaia? Va multumec mult!

     
    • ralucutzza

      noiembrie 30, 2011 at 9:18 pm

      da se poate.

       
  26. ce inseamna nanastire

    decembrie 13, 2011 at 8:54 pm

    De multe ori se face confuzia intre Biserica si Manastire. Biserica dupa cum toti stim esta locasul unde ne rugam lui Dumnezeu.Manastirea este un ansamlu de constructii care trebuie sa cuprinda cel putin o biserica in care sa ne rugam lui Dumnezeu si o chilie in care sa locuiasca un vietuitor care si-a inchinat viata in slujba lui Dumnezeu.Acesta poate fi barbat,manastirea fiind de monahi, iar daca este femeie ,manastirea fiind de monahii.L acestea se mai pot adauga si alte constructii necesare celor ce vietuiesc acolo.

     
  27. adela balan aiud

    noiembrie 9, 2012 at 6:56 pm

    e tare frumoasa manastirea ,ma bucur tare ca am avut ocazia sa va cunosc!

     
  28. Alex Rosiu

    octombrie 14, 2014 at 8:27 am

    Buna, a-ti fost cumva la scoala generala nr 6 din Alba Iulia ? Intreb ca mi-se pare conoscuta fata dmnvtra. ……….

     
  29. soos laios

    decembrie 11, 2014 at 5:03 pm

    si eu am lucrat si am invatat foarte mult no sa uit niciodata lai fratele damian doamne ajuta

     
  30. dorel

    iulie 11, 2015 at 9:23 pm

    din partia baietilor din sarmasu care am sapat fundatia la manastie sastiti fratilo ca daca ajungeti acolo nu osa vapara rau acoloi raiul langa parintele rafaiel numa cand va pune mana pe cap simtiti ca ametiti ocredinta si o ruga care va schimba viata doamne ajuta

     

Lasă un comentariu