RSS

„Tată” pentru 400 de suflete – Părintele Mihail Jar, Stareţul Mănăstirii Bănceni din Ucraina (VIDEO)

16 apr.

Unul dintre cele mai frumoase cadouri de Sfintele Pasti de anul acesta a fost emotionantul documentar realizat magistral de „Reporterii Realitatii” in legatura cu Parintele Mihail Jar, staretul Manastirii Banceni din Ucraina *(aflata la 7 km de granita cu Romania), „tata” pentru aproape 400 de copii.

Asemenea parintelui Nicolae Tanase de la Valea Screzii si Valea Plopului, parintele Arhimandrit Mihail Jar a luat sub ocrotire multime de copii, majoritatea cu diferite dizabilitati sau abandonati prin orfelinate, iar pe unii dintre ei i-a infiat cu acte in regula.

Va invit, asadar, pe toti sa urmariti acest documentar, pe care si eu – va marturisesc – l-am vazut intamplator, imediat ce am sosit acasa de la Inviere, fapt care mi-a umplut si mai mult sufletul cu nespusa bucurie.

Hristos a inviat!

VIDEO AICI 

~~~+~~~

REPORTERII REALITĂŢII: Peste 400 de copii îi spun „tată” unui preot

Realitatea.net/ 14 aprilie 2012

Peste 400 de suflete îi spun „tata”. Pe 33 dintre ei i-a înfiat cu acte în regulă. Pe ultimul, chiar în Săptămâna Mare. E român, dar a ajuns erou naţional în Ucraina. Mihail Jar, stareţul mânăstirii Bănceni, a uimit lumea întreagă prin lucrările înfăptuite, la o aruncătură de băţ de graniţă, în apropiere de Cernăuţi.

În mânăstire se spune că se întâmplă adevărate minuni, prin puterea credinţei, pentru că până şi medicii au constatat cele şase vindecări miraculoase ale unor micuţi seropozitivi. O poveste emoţionantă într-un reportaj semnat Camelia Moise şi Cătălin Dinu. 

Hleb, sau Hlebucica, aşa cum îl alinta părintele, este unul din cei patru sute de copii aflaţi în grija sa. El simte bucuria din jurul lui doar prin mâini. Pentru el, lumea nu are decât gust si miros. Celelalte simţuri nu le-a cunoscut niciodată: este surd, orb şi mut. Şi, de parcă nu ar fi fost îndeajuns, are epilepsie şi paralizie cerebrală. Părintele Mihail l-a învăţat lecţia cea mai importantă a vieţii: iubirea.

Parintele Staret are sub obladuirea sa doua manastiri, cea de la Banceni, unde vietuiesc 70 de calugari si la Boian, in care se afla cele 120 de calugarite. Maicile sunt cele care grijesc de copii.

Ei nu mai sunt orfani, orbi, surzi si muti care traiesc in saracie, pentru ca Parintele Mihail Jar colinda toate orfelinatele din Ucraina si-i aduce pe copii in cele cateva corpuri de cladire special construite pentru ei.

Mihail Jar, sau Arhimandritul Longhin, cum i se mai spune, s-a nascut foarte aproape de locul in care mai tarziu a ridicat manastirea. In copilarie isi aminteste ca isi dorea, pe cand se face mare, sa lucreze, fara bani, intr-un orfelinat.

„Se seamana pamantul si se ingrijesc peste o suta de vite. Se gaseste de mancare nu doar pentru copii, ci pentru fiece pelerin care calca pragul manastirii Banceni. In preajma sarbatorilor, tone de pachete cu mancare pleaca de aici catre inchisorile si azilele de batrani din Ucraina.”, spune Mihail Jar.

Parintele Mihail il roaga pe Dumnezeu sa-i dea putere sa faca mai mult, pentru mai multi. Il roaga in limba romana. Insa la manastire se tine Liturghia in multe graiuri, pentru ca trebuie sa ajunga Cuvantul lui Dumnezeu la cat mai multi oameni.

Gurile rele au cartit ca cele cateva incendii care au avut loc la cladirile in care locuiesc copii, se poate sa nu fi fost intamplatoare. Dar, Parintele Mihail este de-a dreptul fericit cand primeste romani.

O lume ireala, in care nu e nimic mai important ca dragostea si credinta in Dumnezeu. Parintele Mihail Jar, nu demult, a primit numele de erou national. Iar manastirea, infiintata de nici doua decenii, a primit numele de lavra.

Imediat ce-i treci pragul, ai impresia ca intri intr-o manastire a copiilor. Mai mult de jumatate din numarul total el elevilor scolii de la Molnita, sunt copiii parintelui.

Nu mai stau izolati printre cei 60 de copii infestati, ci dorm, mananca si se joaca alaturi de ceilalti, care sunt doar orfani sau uitati de parinti.

„Arhimandritul stie ca are o mare misiune in fata lui Dumnezeu: sa le ofere ce e mai bun si mai ales iubire. Intrebarea pe care o pun copiii, cel mai des, maicilor, este, daca acestea ii iubesc. Si o repeta des. Iar maicile ii saruta si ii ingrijesc, de parca ar fi copiii lor, din… lume.”, spune Maica Elizaveta.

Viktor Ianukovici, presedintele Ucrainei, vine cateodata, sa se roage la Banceni. Cu patru ani in urma, a taiat chiar panglica piscinei in care toti copiii invata sa inoate.

Parintele e bun si are inima deschisa pentru fiecare. Dar oamenii nu sunt la fel. Dupa Slujba de Inviere din urma cu cativa ani, au venit din Rusia, de la Manastirea Optina, sa slujeasca alaturi de el, Rasoforul Trofin, rasoforul Terapont si Ienomonahul Vasile.

Si aici, viata e facuta din toate, cele bune, dar si cele rele. Cele vrednice, dar si nevrednice. Moartea, nasterea si cununia, sunt cele trei mari taine ale vietii. In popor se spune ca unul naste, altul moare. Tania, una din fetele crescute de Parintele Mihail, si-a gasit alesul. Si s-a cununat cu el. A fost prima nevasta din manastire. Parintele a construit si o sala pentru nunti, cu 3500 de locuri, pentru a nu-I lasa pe copii sai fara nunta.

Sursa>
http://www.realitatea.net/reporterii-realitatii-peste-400-de-copii-ii-spun-tata-unui-preot_933160.html

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

30 de răspunsuri la „„Tată” pentru 400 de suflete – Părintele Mihail Jar, Stareţul Mănăstirii Bănceni din Ucraina (VIDEO)

  1. regina danielova

    aprilie 16, 2012 at 10:25 am

    va multumim pentru acest video.ne a sensibilizat foarte mult..va doresc din sufle multe bucurie shi dragoste alu dumnezeu noastru..

     
  2. ana

    aprilie 17, 2012 at 3:07 pm

    Impresionant. M-a emotionat foarte mult. Este o minune Dumnezeiasca. Sa-i dea Dumnezeu putere sa slujeasca multi ani de acum incolo.

     
  3. ionut stanciu

    aprilie 17, 2012 at 11:20 pm

    Doamne ajuta. Este impresionant. Ti se inalta sufletul pana la cer cand vezi ca exista astfel de suflete. Pr. Mihail este omul lui Dumnezeu. Am avut sansa sa fiu eu cu familia acolo pe acele locui sfinte. Am avut binecuvantarea de a-l avea in 2006 la nunta mea. Cand ne este greu si acum ii cerem ajutorul. Numai sa stai acolo simti cum te incarci de putere, de har. Simti ajutorul Maicii Domnului, a celor doua maici sfinte Heruvima si Serafima. Atata marturisesc si indemn pe oricine sa calce pe acele locuri caci va veni schimbat. Hristos a inviat.

     
    • zecheru robert

      mai 28, 2012 at 1:45 pm

      cum as putea sa ajung acolo la parintele mihail jar de la manastirea banceni deoarece as vrea sa vb cu el neaparat ceva despre familia mea si problemele cu care ma confrunt ma poate ajuta cumva cineva ,va rog mult de tot .
      Doamne Ajuta acesta este emailul meu;
      robertzecheru@gmail.com

       
  4. aripidezapada

    aprilie 18, 2012 at 8:20 pm

    Adevarat a inviat!

    Si eu am vazut aceasta emisiune intamplator, inainte de Inviere. Mi-a incalzit sufletul, cat de frumos e ce face, cum… totul!
    Cu o zi inainte a fost un alt „documentar”, despre pr. Iustinian, Nicolae Steinhard…
    Chiar mi s-a parut de apreciat ca televiziunile au dat si asa ceva.

    Am vrut doar sa-mi exprim si eu bucuria.. Pentru cele vazute, simtite.. cat si pt. faptul ca si altii le-au trait si chiar scriu despre ele :).

     
  5. Oana Savulescu

    aprilie 18, 2012 at 11:10 pm

    M-am bucurat nespus sa vad reportajul in noaptea Invierii, imediat dupa slujba!
    Multumesc parinte Jar pentru ce faceti la Banceni, pentru curajul cu care strabateti greutatile si pentru modelul de inspiratie pe care il reprezentati!
    Sper sa va dea Dumnezeu putere si viata lunga sa puteti schimba in bine……cat mai multe vieti!

     
  6. tudor jeana

    aprilie 20, 2012 at 11:11 am

    Toata admiratzia tot respectul,pentru un asemenea OM.Asta ar fi menirea asezamintelor manastiresti.Oameni inconstienti,neajutorati,aduc pe lume copii pe care ii lasa pe strazi.Cum va arata pamantul cu o asemenea mostenire?Aceasta este adevarata credinta in Dumnezeu,fiecare dupa posibilitatzi ar trebui sa contribuim la sprijinirea sufletelor venite pe lume doar prin vointa lui Dumnezeu, sinu se stie ce i-a rezervat fiecaruia

     
  7. Cristi

    aprilie 21, 2012 at 2:52 pm

    Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va intareasca in continuare in slujba la care v-a chemat. Un rar exemplu de urmat in timpurile acestea in care egocentrismul a pus atat de multa stapanire pe creatura Lui Dumnezeu „omul” .

     
  8. antuza

    mai 1, 2012 at 8:22 pm

    Impresionant! Tot ceea ce exista astazi la Banceni s-a construit de la zero. Aceasta mare lavra s-a ridicat cu mut efort, dar intr-un timp destul de scurt, pentru ca, atunci cand este dragoste de Dumnezeu si dragoste jertfelnica pentru aproapele, Dumnezeu inmulteste, harul si ajutorul.
    Este impresionant mai ales cum acei micuti cu diferite handicapuri foarte grave, si acei copii bolnavi de SIDA, au fost luati in ingrijirea parintelui. Viata lor si asa marcata de suferinta va fi de acum inconjurata de iubire, iar sufletele lor vor fi fericite. Dumnezeu prin pr. Mihail i-a salvat. Intr-adevar omul sfinteste locul.
    Tare mult imi doresc sa ajung si eu la Banceni.
    Spune pr. Mihail:

    Parintele Mihail este de-a dreptul fericit cand primeste romani.
    „Ca noi suntem in Romania acum aici. Daca vin, da vin numai in ospetie, dar nu mai vin in alta tara. Pentru ca aceiasi suntem, aceeasi limba, acelasi sange, aceeasi credinta pe care o stim, si acelasi Dumnezeu pe care-l marturisim cu totii, dar mare ne face bucuria cand vin la noi. Au venit grupe mari de preoti, de credinciosi. Sa stiti ca de cate ori vin ne lasa putere ca sa ne putem duce mai departe. Foarte multi romani vin la noi. Stiti ca noi am fost legati de neamul nostru, de limba noastra, chiar daca am fost instrainati, dar totusi Dumnezeu ne-o lasat sa ne departam”.

     
  9. maria

    mai 3, 2012 at 9:53 pm

    Om cu inima mare si plina de dragoste pentru cei din jur .Parintele este ales de Dumnezeu,fericit de el ca face asa lucruri, cu parere de rau tare putini oameni sint de acestea . Ii doresc multi ani inainte .Si tare as vrea ca fiecare din noi sa ne oprim la strigatul cuiva ,dar anume noi sintem surzi,muti si orbi ,

     
  10. zecheru robert

    mai 28, 2012 at 2:26 pm

    domnule ion stanciu imi puteti trimite un imail cu datele de contact ale parintelui Mihail Jar va rog cititi celalalt articol scris de mine va rog
    va multumesc mult
    adresa mea de imail este : robertzecheru@gmail.com

     
  11. Carmen

    august 18, 2012 at 9:23 pm

    Si eu sunt interesata de datele de contact ale parintelui Jar. Se poate? Multumesc anticipat!

     
  12. Flory

    august 21, 2012 at 2:21 pm

    Am vazut intamplator emisiunea ,privindu -l pe parinte si ascultandu -l mi -am dat seama cat de mici si neimportanti suntem ,sunt cu sufletul alaturi de dansul si -mi doresc enorm sa ajung sa vad aceasta manastire ,stie cineva datele de contact?….va multumesc

     
  13. nechifor mihaela(italia)

    septembrie 7, 2012 at 9:58 pm

    Ma bucur ca mai exista oameni care mai au si suflet in lumea asta. Ma doare sufletul sa cred ca sunt atatia copii abandonati, lasati totusi de Bunul Dzeu, care nu pot avea o familie . Eu imi doresc de ani buni sa am un copil si nu reusesc, sufer enorm, si altii ii abandoneaza…. Sa-ti dea Dzeu sanatate parinte si viatza lunla sa-i vezi pe toti mari si realizati.

     
  14. ortodox

    noiembrie 2, 2012 at 12:35 pm

    un articol exceptional..toate cele bune!

     
  15. ORTODOX

    noiembrie 21, 2012 at 2:13 pm

    PROFETII DESPRE ROMANIA

    Profetii despre Romania

     
  16. Alexandra

    decembrie 18, 2012 at 10:43 am

    Buna ziua, puteti sa scriti numarul de telifon al manastirei?
    Vrem sa dam un ajutor.

     
  17. ORTODOX

    decembrie 29, 2012 at 5:42 pm

     
  18. viorica

    decembrie 29, 2012 at 10:19 pm

    vreau o rezervare de grup 50 turisti la manastirea banceni, cum procedez deoarece nu am telefonul
    multumesc
    viorica24@gmail.com

     
  19. ORTODOX

    ianuarie 10, 2013 at 4:22 pm

     
  20. ORTODOX

    ianuarie 18, 2013 at 1:20 pm

    O intamplare cutremuratoare

    O intamplare cutremuratoare

     
  21. Florina Garagau

    ianuarie 23, 2013 at 8:55 pm

    Cuvintele nu pot sa explice sentimentele pe care le simt fata de acest crestin adevarat. Sarut dreapta parinte, Mihail. Slava Tie Doamne ca ai ales frati romani, ca parintele Jar, care sa arate lumii Maretia Sfinteniei Tale. Nadejdea noastra, Doamne, esti Tu, ajuta-ne sa ne adunam romanii in jurul fratilor ca parintele Mihail Jar. DOAMNE AJUTA!

     
  22. Edeir

    februarie 5, 2013 at 4:14 pm

    Parintele face o treaba extraordinara, am avea nevoie nevoie de mai multi oameni ca el peste hotare.

     
  23. ciprian

    martie 10, 2013 at 6:38 pm

    doamne ajuta ma numesc ciprian si as dori sa iau si eu legatura cu ps cum as putea imail meu e cip272001@yahoo.com

     
  24. Lastun

    martie 13, 2013 at 9:23 pm

    Saccsiv’s Weblog
    CHEMARE la MITING. Impactul introducerii actelor electronice asupra vieții private și libertății de conștiință a cetățenilor

    CHEMARE la MITING. Impactul introducerii actelor electronice asupra vieții private și libertății de conștiință a cetățenilor

     
  25. Asociatia Parinti Pentru Copii

    mai 28, 2014 at 6:54 pm

    Buna ziua!

    Noi, Asociatia Parinti pentru Copii, credem ca un text scris de dumneavostra de 1 iunie sub titlul ” Scrisoare catre mine, copilul “, ar putea imbunatati viata multor copii din Romania. Regasirea emotiei copilariei retraita de fiecare dintre noi prin lectura textelor scrise de dumneavostra alaturi de alte personalitati din Romania la care am apelat, ar putea fi cheia unei noi abordari, atat la nivel personal, cat si institutional, a problemelor reale cu care copiii din societatea moderna se confrunta.

    Ceea ce va rugam este sa acceptati provocarea si sa ne trimiteti pe adresa de e-mail : scrisoricatreminecopilul@gmail.com un text semnat de dumneavostra cu tema ” Scrisoare catre mine, copilul “

    Textul dumneavastra, alaturi de alte texte scrise de nume respectabile din Romania, precum si de voluntari mai putin cunoscuti, dar la fel de dornici sa participe la cauza noastra, va fi publicat in revistele de nisa cu care vom colabora, pe blogurile colaboratorilor nostri care trateaza teme similare, iar, la final, vor face obiectul unui volum ce va fi publicat, pe baza unei colaborari cu una din editurile de profil, sub titlul ” Scrisori catre mine, copilul ” .

    Va multumim pentru amabilitatea cu care ne acordati atentie , asteptam in timp util textul dumneavostra cu tema ” Scrisoare catre mine, copilul ” pe adresa de e-mail :scrisoricatreminecopilul@gmail.com

    Cu stima, Asociatia Parinti Pentru Copii

    https://scrisoricatreminecopilul.wordpress.com

    La acest proiect pot participa atat persoanele invitate, cat si alte persoane care vor sa ni se alature fara o invitatie speciala in acest sens, dar care cred ca au puterea de a accepta provocarea de a scrie sincer catre cel care a fost odata, copilul.

    Pe masura ce vom primi textele dumneavoastra pe adresa de e-mail:scrisoricatreminecopilul@gmail.com, odata cu publicarea in revistele si blogurile de specialitate vom adauga pe acest blog o parte din textele ce vor sta la baza volumului:” Scrisori catre mine, copilul “

     
  26. Iacoboaie Radu

    iulie 4, 2014 at 9:32 pm

        RĂSPUNS CĂTRE PATRIARHIA ROMÂNĂ, LA COMUNICATUL:
         ,,Biserica Ortodoxă Română respinge antisemitismul şi xenofobia”
        Radu Iacoboaie, 4 iulie 2014
        
        Redau Comunicatul din partea Patriarhiei Române, preluat de pe blogul saccsiv:
        ,,În legătură cu materialele de presă din ultimele zile referitoare la opiniile antisemite ale unui monah de la Mănăstirea Petru Vodă, judeţul Neamţ, precizăm:
        Patriarhia Română dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter antisemit şi respinge orice ideologie xenofobă cu iz religios, deoarece acestea sunt contrare iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii. Aceste manifestări care îndeamnă la ură religioasă sau etnică nu reprezintă opinia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, ele fiind cazuri izolate de indisciplină sau de manifestare a libertăţii individuale fără responsabilitate comunitară. Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe.
        Ca atare, Patriarhia Română solicită Arhiepiscopiei Iaşilor să continue să explice monahilor de la Mănăstirea Petru Vodă că astfel de opinii şi atitudini dăunează Bisericii Ortodoxe Române pe plan naţional şi chiar internaţional, încât pot afecta inclusiv pelerinajele credincioşilor ortodocşi români la Locurile Sfinte, organizate ca expresie a evlaviei, dar şi a respectului şi cunoaşterii reciproce dintre popoare şi religii diferite.
        În concluzie, fidelă Evangheliei iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii, Biserica Ortodoxă Română promovează permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe, etnii şi culturi diferite.”
        Biroul de Presă al Patriarhiei Române
        30.06.2014 | 14:19
        Nu consider că ar trebui să dețin doctorate în teologie, ca să descifrez mesajul exprimat de Comunicatul de mai sus. Prin acest foarte scurt Comunicat (de ce oare atât de concis, fără a nominaliza nimic, ci doar sugerând…) se realizează de fapt și în mod public o desolidarizare categorică față de luările de poziție ale monahului Teodot de la mănăstirea Petru Vodă, care pentru afirmațiile sale curajoase și mărturisitoare din ultimii ani sau ultimele luni, a fost acționat în judecată de către Alexandru Florian, președintele Comunităților evreiești din România. Îndeosebi pentru recentele afirmații, precum că ,,Mișcarea Legionară a fost o lucrare a Duhului Sfânt” și altele de genul acesta. Ne dăm seama de acest lucru, pentru că a fost un mare tărăboi în mass media altădată chiar și numai pentru faptul că, într-o întâlnire privată din anul trecut, monahii de la Mănăstirea Paltin i-au cântat la un moment dat părintelui Iustin Pârvu cântecul legionar ,,Sfântă tinerețe legionară”…
        ,,Patriarhia Română dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter antisemit…” Încă de la început observăm că se adresează anume evreilor, pentru a le demonstra în mod expres că, conducerea BOR nu este implicată, că nu este de acord cu afirmațiile monahului (Teodot) care îi vizează pe evrei. Dar ne întrebăm pe bună dreptate, care evrei? Monahul Teodot a făcut mereu referire la evreii sioniști (masoni), la oligarhia evreiască și în niciun caz la toți evreii. Altă eroare importantă pentru un teolog, este folosirea termenului ,,antisemit”, care înseamnă ,,a fi împotriva semiților, adică arabilor”. Pentru că, noi știm că nu doar evreii sunt de origine semită. Așadar, cum ar putea fi sfinția sa împotriva arabilor sau pentru ce motiv?
        SĂ NU UITĂM CĂ ACESTE ACUZAȚII I-AU FOST IMPUTATE LEGIONARILOR PE NEDREPT DE CĂTRE COMUNIȘTI. PATRIARHIA NU A FĂCUT DECÂT SĂ PREIA VARIANTA OFICIALĂ COMUNISTĂ DESPRE MIȘCAREA LEGIONARĂ! FĂRĂ SĂ ANALIZEZE MĂCAR ACESTE ASPECTE…
         Autorul Comunicatului (fără a da nume) numește Mișcarea Legionară (căci pe aceasta o vizează și incriminează desigur!) ,,ideologie xenofobă cu iz religios”. Legionarismul, ca să le explicăm și domniilor lor, nu a fost o ideologie, cu atât mai puțin xenofobă. Legionarismul a însemnat o mișcare de anvergură națională, cea mai autentică formă de naționalism creștin din istoria României (unică în analele istoriei universale) și de românism creștin și nu un extremism pseudo-religios cum se sugerează prin sintagma ,,ideologie xenofobă cu iz religios”.
        Apoi, se argumentează luarea de poziție: ,,…deoarece acestea sunt contrare iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii. Aceste manifestări care îndeamnă la ură religioasă sau etnică nu reprezintă opinia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, ele fiind cazuri izolate de indisciplină sau de manifestare a libertăţii individuale fără responsabilitate comunitară. Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe.”
        Cu alte cuvinte, legionarismul este catalogat sau etichetat ca antiecumenist și anticreștin. Ecumenismul este subînțeles, văzut ca ,,iubire a lui Dumnezeu pentru toți oamenii” și ca înfrățire universală, indiferent de religie sau credință. ESTE FĂRĂ A SE DORI POATE, O MĂRTURISIRE VOALATĂ ȘI INDIRECTĂ A ECUMENISMULUI! Dar de când legionarismul, prin care înțelegem iubirea de Dumnezeu (Legiunea numindu-se nu întâmplător sau demagogic Legiunea Sfântului Arhanghel Mihail!) și iubirea față de neam (filozoful creștin și legionar Petre Țuțea chiar spunea: ,,Români, nu vă mai alegeți conducători care nu își iubesc țara!”), poate îndemna la ,,ură religioasă sau etnică”? Pot creștinii adevărați să urască pe cineva, în afară de păcate și erezii?
        Manifestarea monahului Teodot este văzută ca un caz izolat de ,,indisciplină” sau de ,,manifestare a libertății individuale fără responsabilitate comunitară”. Cu alte cuvinte, sugerează că nu a făcut ascultare față de cine trebuia să facă. Dacă ar fi fost așa, credem că starețul mănăstirii ar fi luat de mult timp măsuri împotriva sa și nu i-ar mai fi dat voie să se exprime public, să dea interviuri pentru televiziunea locală. Așadar, este o generalizare cu siguranță greșită. Așa poate fi văzută la nivel național, dar monahii nu fac ascultare directă față de Patriarhie.
        Ce se dorește a se transmite prin: ,,Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe”? Adică, un monah ,,adevărat” (conformist, obedient întrutotul conducerii BOR și nu față de Dumnezeu și Adevăr) trebuie să se disocieze și să respingă orice formă de naționalism, mai ales legionarismul ,,antisemit și xenofob”… Adică, să mai lase cu iubirea de neam, acum există umanismul (masonic) globalizant și ecumenismul…
        În continuare, Patriarhia se arată de fapt foarte îngrijorată de posibilitatea suspendării pelerinajelor în Israel. Cum remarca un comentator pe un blog, pierde în acest fel o bună parte din finanțarea lucrărilor de construire a Catedralei Mântuirii Neamului… Oare, un asemenea interes meschin material poate prevala înaintea problemei arzătoare pusă în discuție? Este acesta un argument solid pentru a-l obliga pe monahul Teodot la tăcere? Dacă români ca sfinția sa vor tăcea, atunci în mod sigur pietrele vor striga, cum spune Sfânta Scriptură… Adică, românii de rând vor lua atitudine la nesfârșit. Se merită oare un sacrificiu atât de mare numai de dragul păstrării relațiilor de prietenie cu statul Israel, cu care România are legături foarte strânse? Neștiind sau ignorând cu totul faptul, că masoneria are ca piloni de bază tocmai SUA și Israel?
        Atenție la următoarele cuvinte: ,,…pelerinajele credincioşilor ortodocşi români la Locurile Sfinte, organizate ca expresie a evlaviei, dar şi a respectului şi cunoaşterii reciproce dintre popoare şi religii diferite”. Adică, aceste pelerinaje ajută mult ECUMENISMULUI, cunoașterii, dialogului dintre ortodoxie și cultul mozaic…
        Și ca să fie în ton cu celelalte idei ecumeniste exprimate anterior, în final se scrie: ,,În concluzie, fidelă Evangheliei iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii, Biserica Ortodoxă Română promovează permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe, etnii şi culturi diferite.”
        Ca ortodox, nu pot altceva decât să resping în mod ferm atât ECUMENISMUL, cât și acest COMUNICAT ECUMENIST.
         Cu dragoste întru Hristos, nevrednicul Radu Iacoboaie
         4 iulie 2014

     
  27. Daniel

    octombrie 24, 2014 at 1:52 pm

    vreau si eu numarul de telefon

     
  28. Teodora

    martie 21, 2015 at 9:49 am

    Buna ziua,

    Comentariile sunt mai vechi, dar daca se gaseste cineva binevoitor, v-as fi recunoascatoare daca ati putea sa imi transmiteti datele de contact ale manastirii! Va multumesc!

     
  29. indulciricudor

    aprilie 22, 2015 at 11:07 am

    Reblogged this on Îndulciri cu dor.

     

Lasă un comentariu