RSS

Adresa utila Icoane Ortodoxe Bizantine

05 nov.

Adresa utila Icoane Ortodoxe Bizantine

Sfantul Ioan Koukouzel

Incercand sa gasesc o icoana potrivita bizantina (evident) … pentru Sfantul Ioannis Koykoyzelis (Sfantul Ioan Cucuzel pe romaneste, sec 13-14, melod athonit, arhonte al Patriarhiei Ecumenice) asta deoarece am facut rost de la un prieten de cantarile in format digital ale grupului psaltic Byzantion din albumul no.7 „Ofranda maistorului Koukouzel” pe care de mai mult timp le cautam. Eu aveam doar o caseta. Aceste cantari cred ca sunt cele mai ascultate de mine, niciun alt album de cantari psaltice nu a avut atata trecere inaintea mea precum aceste cantari … dumnezeiesti. Ramai fara cuvinte. Prosternat.

Cum ziceam … cautand eu aceasta icoana cu Sfantul, necunoscut de multi, putin cunoscut de majoritatea, insa de cei ce canta cantari psaltice devenit drept Sfantul lor ocrotitor, am dat de urmatorul site BYZICONS. De-a dreptul uimitor. Stiu atatea site-uri de icoane bizantine, am downloadat atatea icoane bizantine … iar acesta acum a aparut. Cred ca l-au facut acum, mai de curand. Ideea este ca acest site are calitatea de a fi acum promovat de mine pentru simplul fapt de care majoritatea site-urilor cu si despre icoane uita> rezolutiaaa! Adica una decenta macar. Uneori marimea conteaza … :D Acest site are de fapt doua trimiteri, Byzicons si Eiconografos. 2 in 1.

Iata link-ul!

Cat priveste cantarile … priviti in dreapta, dupa Pagini (home, etc.). sunt puse pe Trilulilu. Auditie placuta! vor sta permanent aici pentru a fi mereu la nevoie in ajutorul vostru –>

dan.camen.

 
2 comentarii

Scris de pe noiembrie 5, 2007 în Cantari, Icoane, Vesti

 

2 răspunsuri la „Adresa utila Icoane Ortodoxe Bizantine

 1. Socrate

  decembrie 29, 2007 at 7:38 pm

  Icoanele ar trebui scoase nu numai din scoli dar si din biserici.A se vedea Vechiul Testament,Deuteronomul,cap.4, versetele 15,16,17,18,19.

   
 2. Radu

  martie 20, 2008 at 4:37 pm

  Domnule Socrate , ar trebui sa citesti Biblia si mai incolo de Deuteronom ,ca sa nu vorbesc de sfintii parinti si mucenicii care si-au dat viata pentru ca noi sa avem inca icoane ,din pacate sunt unii care talmacesc Biblia dupa bunul lor plac si asta din lipsa lor de credinta iar partea mai tragica este ca smintesc si pe altii cu necunoastertea lor. Apropo : Socrate era un om intelept care credea in Dumnezeu si si-a dat viata pentru asta. Faca Bunul Dumnezeu sa avem toti intelepciunea necesara macar atit cit sa putem trai crestineste dupa voia Domnului si nu dupa voia noastra. Doamne Ajuta .
  Radu

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: