RSS

Parintele Arsenie Papacioc se simte mai bine

16 feb.

Reporterntv.ro/ 15 ferbruarie 2011

Veşti bune despre starea de sănătate a părintelui Arsenie Papacioc. Duhovnicul Mănăstirii „Sfânta Maria“ din Techirghiol se simte mai bine, la 24 de ore după internare. Medicii spun că problema urologică a fost rezolvată, însă bătrânul părinte are încă nevoie de tratament şi a fost transferat astăzi, în Clinica de Cardiologie. Complicaţii nu au apărut, dar specialiştii vor să-l supravegheze în permanenţă mai ales că are o vârstă venerabilă: 96 de ani şi se simte slăbit.

La 24 de ore de la internarea în Clinica de Urologie a Spitalului de Urgenţă din Constanţa, duhovnicul Mănăstirii “Sfânta Maria” din Techirghiol, părintele Arsenie Papacioc, se simte mai bine.

Pentru zilele viitoare, medicii au decis să-l transfere pe părinte în secţia de Cardiologie, acolo unde va fi monitorizat permanent de un specialist.

Prezenţa la Spital a părintelui Arsenie Papacioc, considerat unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai ortodoxiei sau chiar un sfânt în viaţă, a fost simţită astăzi de toţi cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pe holurile unităţii sanitare mirosea pregnant a busuioc, fapt ce a uimit pe toata lumea. Duhovnicul Mănăstirii din Techirghiol, în vârstă de 96 de ani, este unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai ortodoxiei. Părintele a mai avut probleme medicale în urmă cu 12 ani, atunci când a fost operat de prostată. În 2006, a trecut cu succes peste o intervenţie chirurgicală de hernie de disc. Arhimandritul Arsenie Papacioc a fost duhovnicul Înalt Preasfinţitului Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. S-a născut pe 15 august 1914, în judeţul Ialomiţa şi face parte din “generaţia de aur” a teologilor români. A trecut prin puşcăriile comuniste unde a pătimit alături de Părintele Iustin Pârvu, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic şi Mircea Vulcănescu. La Mănăstirea din Techirghiol a venit în anul 1976, iar din anul 1980 este îngrijt de măicuţa Maria. Anual, primeşte sute de scrisori din toată Europa şi zeci de oameni vin la Techirghiol să se roage alături de părintele Arsenie Papacioc, considerat un sfânt în viaţă.

Madalina Pavel

sursa>

http://www.reporterntv.ro/stire/duhovnicul-manastirii-sfanta-maria-din-techirghiol-arsenie-papacioc-se-simte-mai-bine-update-19-30

foto>

http://i82.photobucket.com/albums/j265/dotyk34/prarseniepapacioc2.jpg

 
Scrie un comentariu

Scris de pe februarie 16, 2011 în articole, citadela, diverse, duhovnici, Vesti

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un comentariu