RSS

Călugăriţele Mânăstirii Ormilia se roagă la preotul Daniel Sisoev ca la un sfânt

10 oct.

Interfax Religion/ 5 oct. 2010

Salonic, 5 octombrie, Interfax – Călugăriţele de la o mare mănăstire greacă sunt convinse de faptul că ortodocşii se pot ruga preotului Daniel Sisoev ca unui sfânt.

„Te rogi nu pentru Părintele Daniel, ci către Părintele Daniil” a declarat corespondentului Interfax-Religion sora Prosdoki de la Mănăstirea “Buna Vestire” din Ormilia (Peninsula Halkidiki).

De asemenea, ea se întreabă de ce părintele Daniil nu este venerat la scară largă în Rusia.

Potrivit călugăriţei, mulţi ortodocşi greci îl cinstesc pe părintele Daniel alături de mulţi alţi sfinţi greci martirizaţi pentru credinţa ortodoxă de către turci.

Intervievaţii agenţiei consideră că mormântul părintelui Daniel poate deveni unul dintre cele mai iubite locuri (din Rusia – n.m.) pentru pelerinii greci. Locul moaştelor Sfântului Serafim de Sarov au constituit un astfel de loc până acum.

Preotul Daniel Sisoev a fost cunoscut pentru munca sa misionară făcută printre musulmani. El a organizat dispute publice cu reprezentanţi ai Islamului şi a predicat muncitorilor ocazionali de pe şantierele de construcţii şi din pieţele Moscovei.

La data de 19 noiembrie 2009, preotul Daniil a fost împuşcat mortal în biserica Sfântul Toma” din Moscova, biserică pe care o păstorea. Pe 1 decembrie 2009, un cetăţean din Kîrgizstan, suspectat de autorităţi  de uciderea preotului Daniel, a fost ucis de poliţie în Makhachkala, când s-a încercat arestarea lui.

trad.dan.camen.


sursa>

http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=7769

foto>

http://www.johnsanidopoulos.com/2009/11/interview-with-fr-daniil-sysoyev-on-his.html

http://www.orthodoxchristianity.net/forum/index.php/topic,24825.msg383696.html#msg383696


 
Scrie un comentariu

Scris de pe octombrie 10, 2010 în articole, citadela, diverse, Vesti

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un comentariu