RSS

Biblia este cel mai bun instrument ecumenic

07 nov.

Biblia este cel mai bun instrument ecumenic
23.10.2008, Vatican (Catholica)

kasperBiblia este principalul instrument de dialog ecumenic, a afirmat preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştine, dicasterul din Vatican dedicat ecumenismului. Cardinalul Walter Kasper a vorbit despre Biblie şi ecumenism într-o intervenţie adresată Sinodului Episcopilor, textul intervenţiei fiind publicat ieri de către Vatican.

„În ciuda tuturor tristelor diviziuni din istoria Bisericii, Cuvântul lui Dumnezeu, despre care dă mărturie mai presus de toate Sfânta Scriptură, a rămas o moştenire comună şi astăzi; nimic nu uneşte mai mult Bisericile şi comunităţile creştine decât o face Biblia”, a afirmat Cardinalul. El a numit Scriptura „legătura ecumenică prin excelenţă”, considerând-o „bază a dialogul ecumenic şi principal instrument de dialog asupra aspectelor doctrinale, spirituale şi pastorale”. Lectio divina practicată în comun este o metodă ecumenică privilegiată, a mai susţinut oficialul Vatican.

Cardinalul a afirmat că dialogul ecumenic a înregistrat multe rezultate în ultimele decenii. „Trebuie să îi fim recunoscători pentru toate acestea Duhului lui Dumnezeu care i-a adus pe creştini mai aproape unii de alţii, ceea ce nu e puţin. Suntem recunoscători şi încurajaţi de iniţiativele ecumenice, care, conform Conciliului Vatican II, sunt un impuls al Duhului şi – sperăm noi – locul de construcţie a viitorului Bisericii.”

sursa> http://www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=16654

 
Un comentariu

Scris de pe noiembrie 7, 2008 în Dialoguri, diverse, Ecumenisme, teologie, Vesti

 

Etichete: , , , ,

Un răspuns la „Biblia este cel mai bun instrument ecumenic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: